Columnrondje zaterdag

Tis weer tiet voor een rondje van min of meer belangwekkende columns die we even kort voor u samenvatten.

We beginnen met Verbal Jam, Neêrlands oerblogger met een column over de “Het rijdt toch nét even lekkerder” mantra van de 130 km/uur lovers. Het hangt natuurlijk van je rijstijl af. Ik vond het vroeger altijd leuk om zoveel mogelijk bochten met gierende banden te nemen. Reed nét even lekkerder vond ik. Maar ik kreeg daar dus gemengde reacties op.

De allerbelangwekkendste column van deze week was toch wel die van Kustaw Bessems. We weten allemaal hoe belangrijk deze man is. Het is niet allemáál gelul wat deze man schrijft dus lees het toch maar dit keer. Het gaat over wat links allemaal fout doet. Kort samengevat komt het er zoals gewoonlijk weer op neer dat links goed naar rechts moet luisteren en tegelijk ook beter moet zijn dan rechts. Dan komt het goed met links. Aldus Bessems. Bessems is een beetje van de school van “het is de schuld van de PvdA dat de PVV kan bestaan” zo te zien.

Nog een Bessems, de man heeft het er maar druk mee, “Als Fleur belt”. Dit gaat over de crisismanager functie binnen de PVV van Fleur Agema, zoals onlangs ook aan de orde kwam in de zaak van huilebalk Jelle Hiemstra. Hiemstra moest van Fleur doen wat Geert zei, anders zou hij met het zweepje krijgen. Anyway dit artikeltje is een aankondiging van een interview met Agema dat Bessems vanavond gaat houden, live in de Balie nog wel. Als ik me niet vergis is ons redactielid Combiner daarbij aanwezig.

Hans Goslinga wordt vaak geciteerd op deze site en daar zal dan wel een verdomd goede reden voor zijn. Vanochtend had hij de column Rutte kan niet zomaar door na afhaken PVV, in Trouw. Komt er in het kort op neer dat Rutte beter kan stoppen met zijn rechtse vingers aflikken wil hij nog iets langer door kunnen gaan na aankomend wederzijds uitkotsen van kabinet en PVV.

Alleen de Kunduz-variant kan dit land nog redden of zoiets.

2 gedachten over “Columnrondje zaterdag”

  1. “De allerbelangwekkendste column van deze week was toch wel die van Kustaw Bessems. We weten allemaal hoe belangrijk deze man is.”
    Het valt mij altijd op dat-ie dit schaamteloos uit naam van De Pers schrijft, terwijl een intelligent schrijver als Marcel Hulspas altijd onder zijn stukjes zet / moet zetten dat ze op persoonlijke titel geschreven zijn. Moet dat niet eigenlijk andersom zijn, denk ik dan.

Reacties zijn gesloten.