Leraren willen staken, gelijk hebben ze

Weer een fantastisch nieuw plan van onze minister van onderwijs Marja van Bijsterveld die volgens haar eigen zeggen staat voor het volgende:

‘Het Nederlandse onderwijs hoort bij de wereldtop. Mijn inzet is om er voor te zorgen dat we daar ook blijven. Daarvoor is veeleisendheid een must. Dat geldt niet alleen voor leerlingen en docenten maar ook voor ouders.
Mijn focus de komende jaren is simpel: lessen van goede kwaliteit die gegeven worden door leraren van wereldklasse. Dus de basis op orde en de lat omhoog.’  (bron: Rijksoverheid.nl)

Vooral het eerste heeft ze niet kunnen waarmaken, de kwaliteit van het onderwijs is al 10 jaar aan het dalen .

Geen wonder dat er leraren zijn die willen gaan staken. Het is onbegonnen werk, de klassen zullen weer groter worden en de werkdruk wordt nog meer verhoogd want onze minister wil wel resultaten zien natuurlijk en die moeten de leraren gaan leveren. Het extra geld dat hier voor wordt uitgetrokken komt wel weer bij de leerkrachten terecht alleen niet op het loonstrookje. Ze worden beter toegerust in het omgaan met verschillende leerlingen, volgens haar. Kunnen ze weer wat extra vergaderingetjes plannen, een cursusje volgen in de avonduren en nog extra nablijven terwijl ze al zo druk zijn met Sinterklaas, Pasen, Kerst, Koninginnedag, Sint Maarten en Halloween.  Bijster handig.

 

 

3 gedachten over “Leraren willen staken, gelijk hebben ze”

 1. De huisartsen volgen later vermoed ik
  Een andere topic misschien, maar onder het kopje ‘onzalige plannenmakerij van heksen’ wel op z’n plaats

  Huisartsen moeten gaan strijden om elkaars patiënten

  “Als we aan klantenbinding moeten doen, zullen we in de verleiding komen om méér behandelingen te bieden dan nodig is want dát is wat patiënten vragen. Nu stelt de huisarts de patiënt vaak gerust en stuurt hem zonder behandeling naar huis.”

  http://goo.gl/D9BRg

 2. En die klassen worden niet alleen nog groter. Maar per klas zitten straks ook gemiddeld 2 zorgleerlingen. Kinderen die eigenlijk in het speciaal onderwijs horen. Die straks niet de begeleiding krijgen (extra cursusje voor de leerkrachten is natuurlijk ruim voldoende..) en aandacht krijgen die ze nodig hebben om zo ver mogelijk te komen. Maar trekken ook de meeste aandacht weg bij de gewone leerlingen, die daarop waarschijnlijk weer minder gaan presteren. Waarop de scholen dan weer afgerekend worden.

 3. Betty Schreef:

  En die klassen worden niet alleen nog groter. Maar per klas zitten straks ook gemiddeld 2 zorgleerlingen. Kinderen die eigenlijk in het speciaal onderwijs horen. Die straks niet de begeleiding krijgen (extra cursusje voor de leerkrachten is natuurlijk ruim voldoende..) en aandacht krijgen die ze nodig hebben om zo ver mogelijk te komen. Maar trekken ook de meeste aandacht weg bij de gewone leerlingen, die daarop waarschijnlijk weer minder gaan presteren. Waarop de scholen dan weer afgerekend worden.

  Als mijn kleine autistische tsunami terroristje die “zorgleerling “zou zijn komt de leerkracht helemaal niet meer aan de andere kinderen toe …..

Reacties zijn gesloten.