Draai alles van Bruin I terug

Wat ben ik toch ook een sufkop, het valt me nu pas op met dat zogenaamde natuurbeleid van Henk Bleker: met die nieuwe ministerie-indelingen zijn diverse aan elkaar vijandige belangen in één ministerie samengepakt: Infrastructuur en Milieu, Landbouw en Natuur, Justitie en ‘Veiligheid’.

Zodat er even efficiënt met diverse linkse hobbies zoals daar zijn een leefbaar milieu, de in Nederland overgebleven natuur en hysterisch gedoe over privacy afgerekend kon worden natuurlijk.

‘Veiligheid’ in de naam van een ministerie, hoe kom je erop. In alle dictaturen staat dat voor de meest verschrikkelijke terreur.

Ik hoop echt dat het eerstvolgende niet-bruine kabinet rücksichtslos afrekent met die nieuwe kulindeling van de diverse ministeries.

Ik vraag me af hoeveel zetels een partij zou winnen met als partijprogramma ‘Wij draaien alles van Bruin I terug’. Op zijn minst 74 denk ik zo.

6 gedachten over “Draai alles van Bruin I terug”

 1. Landbouw en natuur zitten al heel lang bij elkaar: LNV (landbouw, natuurbeheer en visserij, later landbouw, natuurbeheer en voedselveiligheid).
  Dat daar nu ook nog economische zaken bij zit is wel nieuw. Natuur en economie (zoals door dit kabinet geïnterpreteerd) lijkt me ook een tegenstelling.

 2. @Laurent: Als je geen vervolg wil van dit kabinet, laat dan ajb voortaan die onheilspellende ‘I’ weg in ‘Bruin I’….
  Inderdaad, die tegenstellingen in die ministerie-indelingen zijn typisch. Zoals @RvO zegt komt het niet uit de lucht vallen, maar dat maakt het alleen maar enger. Over dat tegennatuurlijke Ministerie van Veiligheid heeft Peter Rietveld een zeer lezenswaardig artikel geschreven, waarin o.a. naar voren komt dat het delen van andere ministeries opvreet: http://www.security.nl/artikel/34305/Ministerie_van_Veiligheid.html).

 3. Joke Mizée Schreef:

  @Laurent: Als je geen vervolg wil van dit kabinet, laat dan ajb voortaan die onheilspellende ‘I’ weg in ‘Bruin I’…

  Daar zeg je wat… 😐

 4. @4: Of zet anders een min ervoor.
  (Volgens Rietveld spreekt men in de wandelgangen (bv.) van ‘MinVeiligheid’. Dat heeft wel iets toepasselijks.)

 5. ” Wat ben ik toch ook een sufkop, het valt me nu pas op met dat zogenaamde natuurbeleid van Henk Bleker: met die nieuwe ministerie-indelingen zijn diverse aan elkaar vijandige belangen in één ministerie samengepakt: Infrastructuur en Milieu, Landbouw en Natuur, Justitie en ‘Veiligheid’”

  Zullen we het voortaan samenvattend Nederlandse Ministerie Geprakt noemen? 🙂

Reacties zijn gesloten.