JSF fiasco wordt opgelost door de Nederlandse belastingbetaler

Zoals ik laatst al schreef in o.a. dit bericht is de Joint Strike Fighter een uit de rails gelopen miljarden verslindend kletskoektraject wat niemand wil maar wat we toch krijgen. Het vliegtuig vertoont mankementen en scheurtjes en deukjes en kan waarschijnlijk niet eens vliegen.

En ook al kopen wij voor honderden miljoenen 2 van die geldputjes, wil dat toch niet zeggen dat de JSF de nieuwe Nederlandse straaljager wordt, aldus de pinokkio’s in Den Haag. Maar stél dat het ‘m toch wordt dan zijn die kinderziektes tegen die tijd wel opgelost want daar zorgen wij, Nederlanders, wel voor. Namelijk door 2 testtoestellen te kopen.

Aldus de “logica” van defensie staatssecretaris Ben Knapen.

Vroeger bouwden ze voor minder geld de Deltawerken, maar tegenwoordig kopen ze dan een veel te duur kutvliegtuig wat niemand wil. Rechtse hobby’s heet dat. Iets met vingers bij aflikken.

4 gedachten over “JSF fiasco wordt opgelost door de Nederlandse belastingbetaler”

 1. Rechtse mensen geloven heilig in dat als we enorme orders en geld in de wapenindustrie gaan stoppen de economie zal dan vanzelf vooruit gaan. Het gaat ze niet of het project überhaupt haalbaar is.
  Bekijk het als steun voor de VS economie in moeilijke tijden.

 2. bescheidenheid siert de mens… en Defensie, zeker in tijden van bezuinigingen

  het is geen enkel probleem om met de huidige F-16 nog een aanzienlijke periode door te vliegen, zeker als ze niet ingezet worden voor toeristische rondvluchten boven Libië e.d.

  de beslissing voor de vervanger kan ook over enkele jaren genomen worden

  in het kader van het ambitieniveau van Defensie en de veranderende wereld zie ik niet in waarom we meer nodig hebben dan bv een Saab Gripen

  dat scheelt een slok op een borrel

Reacties zijn gesloten.