De Tokkietoeslag

Uiteraard zijn er ondernemers die inspringen op deze trend. Neem verzekeraar Promovendum, die reclame maakt voor een zorgverzekering voor hoger opgeleiden. Slim: hoger opgeleiden leven gezonder, gaan minder naar de huisarts en liggen veel minder in het ziekenhuis dan lager opgeleiden. Logisch dat je ze een goedkopere verzekering kunt aanbieden. En dat doet Promovendum. Wie geen hbo- of universitaire opleiding heeft, mag meedoen maar betaalt zes procent meer premie; een soort tokkietoeslag.

Promovendum heeft een gat in de markt gevonden! Zij die voor zichzelf kunnen zorgen, doen dat ook. De rest zoekt het maar uit. Let even op wat ze op hun website hebben staan.

Promovendum richt zich op hbo’ers, academici en hoger personeel: een groep die claimt omdat het nodig is en niet omdat het kan.

Dus omdat iemand geen hbo’er, academicus of hoger personeel is, claimt hij/zij als hij/zij is omdat het kan en niet omdat het nodig is? Wat is dit voor +_)&*^(^%$%^#*^%(&(^)*( instelling? De pers heeft toch wel aangetoond dat – misschien juist wel! – er genoeg hoger opgeleiden zijn die weten waar en hoe ze wat ze kunnen claimen als er wat te halen valt. Maar de veronderstelling dat OSM geen misbruik maakt van een ziektekostenverzekering, ik moet er echt van 😥

4 gedachten over “De Tokkietoeslag”

 1. Dit sluit aan bij het verhaaltje van mw. Hyllner dat het maar eens afgelopen moet zijn met op internet een kwaal opzoeken en daar een pgb bij eisen(dat doen de lageropgeleiden blijkbaar).

  Een groot gekkenhuis die 1% (politiek-incorrecte opmerking natuurlijk weer).

 2. Niks nieuws, geen trend. Tien jaar geleden waren er al ziektekosten verzekeringen die veel goedkoper waren, speciaal voor ondernemers. En dat was heel wat meer dan die paar procentjes goedkoper, het waren tientallen procenten.
  Voor HBO’ers waren ze er ook al langer trouwens.

 3. Inderdaad één van de vele asociale gevolgen van de “marktwerking” in de zorg.
  En geloof maar niet dat ik, 70 jaar, slechte tanden, steeds bijziender en risico op hartkwaal –
  geloof maar niet dat ik, ondanks mijn universitaire diploma’s, bij “Promovendum” aan de bak kom!
  Ik dacht trouwens, dat er een “acceptatieplicht” bestond? Of heeft de heer Hoogervorst van de VVD daarvoor een achterdeurtje opgengelaten?
  😥

 4. @2
  idd GJ, helemaal niks nieuws: van hetzelfde kaliber als de 125% hypotheek die je 20 jaar geleden als academicus of hbo-er kon krijgen.
  40 jaar geleden kon je trouwens ook via de Bond van Hogere Rijksambtenaren een zorgverzekering scoren die aanzienlijk goedkoper was dan de Zilveren Kruis polis waar “lagere” ambtenaren op waren aangewezen.
  Tot 2006 was een particuliere ziektekostenverzekering vaak goedkoper dan de ziekenfondspremie die de lagerbetaalde verplicht moest afdragen.
  Ik moet tot mijn schande bekennen dat ik die goedkopere verzekeringen heb genomen (omdat het kon, niet omdat het moest) maar ik ben me er altijd van bewust geweest dat het oneerlijk was.

Reacties zijn gesloten.