Hypotheekrenteaftrek: VVD maakt zich op voor supermegakiezersbedrog

Weet u nog die kletskoek waarmee de VVD de verkiezingen gewonnen heeft? Ik bedoel natuurlijk dat idiote filmpje met die jankert, ik ken de tekst uit mijn hoofd:

Nee het is geen vetpot. En ik moet er niet aan denken wat er met mijn gezin gaat gebeuren als ze óók nog eens de hypotheekrente gaan afschaffen.

Niemand wou natuurlijk de hypotheekrente afschaffen, niet één partij. En toch mocht de VVD hier factfree mee scoren. Aan de hypotheekrenteaftrek zou niet getornd worden. Aldus VVD, CDA en PVV. Dus stemde een piepkleine meerderheid van Nederlandse broekpoepende burgertrutten op deze bedriegers. Nou en nu is het dus zover: het tornen aan de hypotheekrenteaftrek kan beginnen!

Ben trouwens benieuwd hoe de PVV-aanhang op de volgende draai van Den Lijder gaat reageren.

Driekwart van het PVV-volk is namelijk tegen extra bezuinigingen. Dat stelde Maurice de Hond vast. Nou daaag PVV, ga maar alvast een voor de gemiddelde Storylezer te begrijpen reden bedenken waarom je dit kabinet niet meer kunt steunen en verder alleen nog maar wat vanuit de oppositiebanken mag roepen.

Overigens heb ikzelf ook niet het overzicht om te kunnen zeggen of die bezuinigingen nu wel allemaal nodig zijn, maar als we de PVV deze regering uit kunnen bezuinigen heb ik daar wel een paar miljard voor over.

7 gedachten over “Hypotheekrenteaftrek: VVD maakt zich op voor supermegakiezersbedrog”

 1. Die hypotheekrenteaftrek moest er toch een keer aan. Internationale financiële organisaties als de OESO en het IMF hebben al forse kritiek op Nederland geuit. Je kunt die aftrek het beste afschaffen wanneer je een goed excuus hebt. Dat excuus is de huidige crisis. Dan zeg je: “We hebben er alles aan gedaan om deze maatregel te voorkomen, maar we stonden wegens de noodzakelijke extra bezuinigingen met onze rug tegen de muur.”

 2. De coalitie moet gewoon de hypotheekrenteaftrek aanpakken.
  Hard nodig in deze tijd.
  Uw kiezers ( CDA, VVD en PVV ) zullen het dankbaar en zonder wrok aanvaarden.
  Tenminste …………tot de volgende verkiezingen.

 3. PVV-belasting “adviseur” Teun van Dijck, ex-eigenaar van 3 restaurants op Curaçao, waar natuurlijk helemaal geen drugsgeld werd witgewassen, mocht van Geert geen gedeputeerde worden in Limburg. Teun vindt, dat er helemaal niets aan de hand is met de onroerend-goed bubble in Nederland. Dat zegt hij als financiële specialist van de PVV in de 2e Kamer. Er zijn immers maar “enkele tientallen” gedwongen verkopen per jaar wegens insolvabiliteit van de hypotheeknemer?
  Ja-haalt je de koekoek!
  Dat komt, omdat de banken (hypotheekverstrekkers) vrijwel ongelimiteerd dure “tophypotheken” mogen verstrekken. Dus met schuld wordt schuld afbetaald. Als de hypotheekaftrek wordt verminderd, keldert de hoog opgeschroefde onroerend-goed waarde en zullen de banken en andere hypotheekverstrekkers (levensverzekeraars en pensioenfondsen, bij voorbeeld) miljardenverliezen moeten nemen, als steeds meer particuliere huizenbezitters de gecombineerde hypotheeklasten niet meer kunnen opbrengen. dat zal des te meer gelden, als door bezuinigingen en loon- en salaris-bevriezingen, het besteedbare inkomen gemiddeld stagneert of achteruitgaat.
  PVV-er Teun van Dijck keerde zich tegen een bescheiden poging van zijn eigen gedoog-regering, om dan tenminste de tophypotheken aan banden te leggen en die niet meer in aanmerking te laten komen voor hypotheekrente-aftrek.
  Het mag genoegzaam bekend worden verondersteld, dat alleen rijke mensen zich tophypotheken kunnen veroorloven (minister Donner bij voorbeeld). Voor gewone mensen met een midden-inkomen geldt dat niet of heel veel minder.
  Maar in het kader van de PVV-leugen-campagne is zoiets natuurlijk van ondergeschikt belang.
  Het ontbreekt er nog maar aan dat afschaffing van de hypotheek-rente-aftrek wordt neergezet als een verraderlijke linkse hobby om de instroom van moslims in ons overvolle vaderland te bevorderen.
  Maar, niets is ondenkbaar meer met deze gewetenloze maffia van de PVV.
  😥

 4. @3

  het aantal executieveilingen is sowieso niet representatief voor het aantal mensen dat in de problemen zit aangezien banken tegenwoordig proberen om onderhands te verkopen

  je ziet nu al dat banken soms bewust verlies nemen bij sommige klanten om te voorkomen dat ze een procedure aan hun broek krijgen omdat de klant onvoldoende op de risico’s is gewezen en wat al te voortvarend een financiering is verstrekt die eigenlijk onverantwoord was

  bij het standaard geval huisje (met tophypotheek), boompje (zolang Henk Bleker die nog niet heeft omgehakt), beestje (zolang nog niet in beslag genomen door een animalcop) komen banken er echter gewoon mee weg

 5. “Niemand wou natuurlijk de hypotheekrente afschaffen, niet één partij. En toch mocht de VVD hier factfree mee scoren”

  Dit is feitelijk onjuist. Wie de verkiezingsprogramma’s van toen er op na slaat zal vaststellen dat de VVD juist een van de weinige partijen (er waren er dacht ik maar 2) was die de hypotheekrente ongemoeid wilden laten.

  Verder is het onrealistisch om aan te nemen dat economische plannen, gemaakt in verkiezingstijd, nog altijd actueel en een passende oplossing zijn in een gewijzigde economische situatie enkele jaren later. Het blijkt dat er aanvullend bezuinigd moet worden. Dan zul je dat dus ergens moeten halen en naar alle waarschijnlijkheid is dat op een plek die ook de kiezer ten tijde van de verkiezing niet gezien had.

  Je kunt als kiezer dan kiezen tussen ‘verkiezingsbedrog’ roepen of realisme en wanneer we naar de wereld om ons heen kijken is dat laatste waarschijnlijk een verstandigere keus. In die zin getuigd de inhoud van dit artikel aan een ernstig gebrek aan inzicht. Een duidelijk geval van korte termijn politiek en eigenbelang.

 6. Ach ja, het tenenkrommende spotje is zeker feitelijk, ik heb het zelf gezien. Ik herinner me ook nog de laffe aanval van Rutte op Cohen over de HRA waarin hij nog net niet insinueerde dat Cohen het met terugwerkende kracht zou terugvorderen en dan die belofte van Rutte aan het PGB gezin. En deze ‘crisis’ komt nu echt niet uit de lucht vallen, het vorige kabinet was al bezig banken te redden dus keihard deze beloften maken in verkiezingstijd terwijl de’éne na de andere bank op omvallen stond….als dat geen kiezersbedrog is is het op z’n minst een ernstig gebrek aan inzicht of realisme.

 7. Het wisselgeld zal bestaan uit een lagere belastingschijf voor de hoogste inkomens bij wie dat dus veel scheelt.
  Een procentje minder voor de laagste schijf maakt natuurlijk geen reet uit, maar dat ijsje zal ook wel schaterend uitgedeeld worden.

Reacties zijn gesloten.