Nijpels: Bleker heeft niet beste voor met het milieu, wel met zijn pony’s

Ed Nijpels vindt het milieueleid van Bleker (eigenlijk gewoon Breker) verwoestend. Kan er niet anders dan daar mee instemmen.

De natuurplannen van staatssecretaris van Landbouw Henk Bleker (CDA) zijn een zwarte bladzijde in de Nederlandse geschiedenis. Dat zei VVD-prominent en oud-milieuminister Ed Nijpels in het televisieprogramma Eva Jinek op Zondag. Bleker bezuinigt fors en wil de verantwoordelijkheid voor natuurgebieden decentraliseren. (NRC)

Ow en dat Bleker het beste met zijn pony’s voor heeft, betwijfel ik ook. Hij zou NOOIT naar Den Haag gaan, hij kon toch zijn pony’s niet in de steek laten? Ik hoor het hem nog zeggen. Een paar weken later zat hij als beloning voor bewezen diensten de natuut en het mileu van Nederland naar de kloten te helpen.

Inmiddels zijn er al 10.000 protestbomen gekocht door mensen die willen protesteren tegen dit asociale beleid van Bleker de Breker. Ga nu ook even een boompje kopen!

 

25 gedachten over “Nijpels: Bleker heeft niet beste voor met het milieu, wel met zijn pony’s”

 1. @4 Bakra, als ik Bleker dwars kan zitten doe ik dat zelfs via de PvdD. Ook al ben ik het absoluut niet eens met hun standpunt voor rituele slacht en ook nog wat andere dingen,

 2. What she said. 😉

  Ook mensen met wie je het totaal niet eens bent, kunnen wel eens een goed idee hebben. (En verce visa.) Maar dan is het nog steeds een goed idee.

  (Je kunt het desnoods ook zo zien: lekker die stomme vrijwilligers laten zweten die dachten in een paar uurtjes klaar te zijn.)

  Rond 1973-1975 zat ik in een jazz-orkestje waarvan de ritmesectie (piano, gitaar, bas/moi & drums) apart te huur was voor feestjes etc. De pianist zat in het bestuur van VVD-Heiloo, de drummer was oprichter van PvdA-Obdam en we speelden probleemloos op de bijeenkomsten van allebei. De ene keer steunde je namelijk de “goede zaak” en de andere keer onttrok je geld aan de kas van de vijand. 😛

 3. Henk Bleker is een verademing. Eindelijk iemand die het durft op te nemen tegen de natuurmaffia die al jaren belastinggeld spendeert aan onzinnige natuurprojecten. Nederland is veel te klein voor al die projecten. Natuurbehoud? Prima, helemaal mee eens maar wel in zijn juiste proporties.

 4. Laatst nog een klimaatartikel gelezen van iemand die beweerde een “neutraal standpunt” in te nemen en een paar regels later had hij het al over “zure klimaatalarmisten”.

  Ja, reuze neutraal. 😛

 5. ik verdenk Henk er van dat hij zijn pony’s wel veel liefde geeft

  wat krijg je als je een pony kruist met een ezel?

 6. #19 😛

  N.a.v. deze goede booschap , eventjes snel tussen door tje:

  groeiend ere hoog lied

  ere zij boom
  ere zij boom
  in den hoge
  in den hoge
  in den ho ho ho ge

  ere zij boom
  ere zij boom
  in aardse bossen
  in aardse steden
  ons verlo o o ssen

  schoonheid op aarde
  scho ho ho ho oonheid
  boom gegeven
  om te leven
  voor ons le e e ven

  zuurstof op aarde
  zu hu hu hu uurstof
  voor de mensen
  en de flora
  en de fauna
  en de vissen
  en blekers ponies
  niet te mi i i ssen

 7. De bomenteller staat inmiddels op 22.557 en a.s. zaterdag wordt er geplant!

  Zaterdag 17 december organiseren wij een feestelijke boomplantdag. De locatie is in de buurt van Vianen op terrein van het Utrechts Landschap, zij zullen de plantactiviteit begeleiden. Het startsein voor de plantdag wordt om 11.00 uur gegeven door Marianne Thieme. (Bron: email)

Reacties zijn gesloten.