Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) doet aangifte tegen Google

In de telegraaf:

Het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) heeft aangifte gedaan tegen Google. De reden hiervoor zijn discriminerende uitlatingen op de websites YouTube en Blogger (eigendom van Google). Het bedrijf zou die te lang laten staan, heeft het MDI maandag bekendgemaakt.

Zie voorbeeldje op site MDI:

Een voorbeeld hiervan is de video van de extreem-rechtse gabber formatie de ‘Kale Vandale’ genaamd ‘Kutaap’. In deze video zijn teksten te horen als ‘Oprotten stelletje kankerapen’. Dit soort video’s lokken tevens discriminerende reacties uit. In de comments onder deze video zijn reacties te vinden als: ‘inplaats van joden vergassen, moslims vergassen en ophangen.’ Deze bewuste reactie heeft 19 zogeheten ‘thumbs up’, wat betekent dat 19 mensen deze reactie leuk vinden. (MDI)

Waarom zou je eigenlijk aangifte doen tegen zoiets onschuldigs? Dat, dames en heren, heet: gewenning.

9 gedachten over “Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) doet aangifte tegen Google”

 1. Het lijkt me een truc: Eerst extreem rechts aangeven, waarna dat misnoegd brallend terugslaat o.l.v. Lijder Wilders om het MDI, (wat volgens mij instrument is is van vooral CIDI) groen licht te geven om
  elke linksachtige blogsite uit te vlooien op onregelmatigheden en met censuur te dreigen.

 2. de extreem rechts zit op Youtube en er zijn zoveel haat filmtjes. Haat, haat en haat – YT is de plaats voor de extreem rechts en reactie’s zonder boete.

 3. MDI (prima club overigens) realiseert zich te weinig dat wat ze wil niet kan.
  Immers men dient zich te houden aan voorwaarden die zij stellen m.b.t. discriminatie e.d.
  Ongetwijfeld zijn de gegeven voorbeelden discrimineren en ronduit vies, maar wat moet je bijvoorbeeld met veel discriminerende woorden van Wilders c.s. die weliswaar minder expliciet zijn maar veel meer mensen aanzetten tot de smerigheden die hij regelmatig spuit. Dan heb ik liever iemand die overduidelijk (racistisch) staat te schelden. Fundamentalistische Joden kunnen wat dat betreft er ook wat van, maar die zullen geen strobreed in de weg worden gelegd.
  Laat de MDI zich maar om andere zaken druk maken.
  Persoonlijk worstel ik met het probleem of je als werkgever (ben ik niet meer) mensen mag weigeren die overduidelijk Wilders-sympathieën heeft.
  Ik zou dolgraag willen dat het MDI daar eens duidelijk over is.

 4. Henk Veldman Schreef:

  Persoonlijk worstel ik met het probleem of je als werkgever (ben ik niet meer) mensen mag weigeren die overduidelijk Wilders-sympathieën heeft.

  Hier komen ze er niet in. En mocht dat per ongeluk toch gebeuren kinkel ik ze direct buiten.

 5. GJ_ Schreef:

  Henk Veldman Schreef:

  Persoonlijk worstel ik met het probleem of je als werkgever (ben ik niet meer) mensen mag weigeren die overduidelijk Wilders-sympathieën heeft.

  Hier komen ze er niet in. En mocht dat per ongeluk toch gebeuren kinkel ik ze direct buiten.

  Je blijft dan toch met het probleem zitten dat al voor de oorlog een probleem was.
  M.n. de KVP wilde mensen verbieden die lid waren van de SPDA en/of lid van de vakbeweging.
  Op het moment dat je mensen op basis van hun geloof of politieke overtuiging uitsluit, heb je onmiddellijk te maken met iets waar de meeste mensen gelukkig een afkeer van hebben.
  Maar hoe dan ook (en gelukkig hoef ik die keuze niet maken) zit je soms met mensen die op dezelfde manier zoals ik en jij voorstaan “gediscrimineerd” zullen worden om dezelfde reden waar jij en ik juist zo’n afschuw van hebben.
  Ik WIL absoluut niet mensen uitsluiten wegens hun geloof, ras of politieke overtuiging, maar wat moet je met Wilders-gelovigen?

 6. Abdul Alhazred Schreef:

  #4, #5, MDI gaat alleen over internet.

  Ja, maar dat is te kort door de bocht.
  Praktisch alles krijgen we via internet. De laatste brief, uitgezonderd rekeningen en hoe ik nog veel sneller van m’n geld afkom door heel voordelig over te stappen op energie van club B naar A en weer terug, dateert inmiddels al van 4 jaar geleden.
  Het ging me om een vraag die betrekking had op de geschiedenis. Ik stuurde een mailtje en kreeg per post een antwoord terug. Geloof het of niet, maar ik heb ik kan het bewijzen. Ik heb die brief nog steeds.
  Ik maak me sterk als ik ‘m bij Sotherby ter veiling aanbiedt ik waarschijnlijk een halve ton er voor krijg.
  (Bij deze wil ik bij wijze van geste die brief voor € 4.999,99 aanbieden exclusief verzendkosten a raison van€ 0,44 aan elke Krapuulblogger. De inschrijving start vandaag! )

 7. De site Zaplog is eens aangeklaagd wegens reacties van lezers.
  http://zaplog.nl/zaplog/article/zaplog_aangegeven_wegens_antisemitisme_en_holocaust_ontkenning
  Waarna het MDI meldde:
  Het MDI ‘surveilleert’ het internet niet. Wij beoordelen slechts uitingen die bij ons zijn gemeld. Deze uitingen beoordelen wij op basis van de anti-discriminatiebepalingen uit het Wetboek van Strafrecht en de jurisprudentie. Alleen als het MDI uitingen op basis van deze bronnen strafbaar acht, sturen wij een verzoek tot verwijdering. (zie verder commentaar MDI op dit artikel)

Reacties zijn gesloten.