Mirjam Sterk (CDA) haalt krant met grijsgedraaide rechtse jankplaat

Je zou verwachten dat het die plucheplakkers in Den Haag na decennia afdraaien van dit soort lulkoek het eindelijk wel eens gelúkt zou zijn om wat aan dat enorme probleem van die fraude te doen. Maar nee. Het gaat er namelijk alleen maar om dat ze weer eens in de krant komen:

De fraude met uitkeringen moet harder worden aangepakt volgens het CDA. Tweede Kamerlid Mirjam Sterk van de regeringspartij presenteert dinsdag bij de behandeling van de begroting Sociale Zaken hiertoe een actieplan, omdat volgens haar fraude de solidariteit in de samenleving ondermijnt (Telegraaf)

Nou en dit soort semi-daadkrachtige kletsverhalen doen het altijd heel goed bij de achterban van de rabiaatbruinrechtse bralpartijen. Want die denken allemaal dat driekwart Nederland in een uitkering zit te frauderen, er zwart bij werkt en ook alles gratis krijgt. Ook kennen ze allemaal iemand die dat doet. Je vraagt je af in wat voor kringen die mensen verkeren maar goed.

Anyway, zeker nu dankzij het sloopbeleid van onze giechelcoalitie een alles slopende recessie onafwendbaar is kun je leuk mensen in de bijstand vernederen en, die andere rechtse hobby, tot slaaf maken.

Ik maak voorpaginanieuws van deze onwelriekende scheet van Mirjam Sterk (CDA) net als de telegraaf.

11 gedachten over “Mirjam Sterk (CDA) haalt krant met grijsgedraaide rechtse jankplaat”

 1. straks zijn er weer zoveel bijstandstruckers ,-) in familie, sociale kring, de visclub, dat iedereen er wel een kent
  onze henk? die doet zoiets niet
  en al zou ie: ik zou het ook doen als ik zo werd afgeknepen en de graaiers van de extreemrechtse bonus&villa bende wel weg kunnen komen met hun creatieve boekhouding en frauduleuze witwaspraktijken

  zo langzaamaan wordt het de hoogste tijd voor een stevige afrekening met de grinnikende ‘top’
  en joey heeft na de lubbers-jaren notabene niet eens meer een uitkering notabene (heimwee, helaas!)
  met pek en veren de grens over jagen

 2. Daarnaast zoeken die uitvreters ook op internet welke kwaal ze kunnen verzinnen voor hun persoonsgebonden budget.
  Om van die zigeuners maar te zwijgen.

  Kortom, CDA.

 3. Het was tewensen.
  Dat alle mensen.
  Hun eigen gebreken.
  Eens wat beter-bekeken.
  Dan zouden ze het praten.
  Over een ander wel laten.

  Er wordt veel met de mond over uitkering-trekkers gesproken op feessies en partijen. en het zijn juist
  deze mensen die in hun belasting aangifte veel fraudieuse handelingen verrichten.

 4. Mirjammie heeft in haar onwelriekende achterwerk een hand zitten die haar doet bewegen en laat zeggen wat zij moet zeggen,om haar plekje in het pluche te behouden…en Mirjam gezien op tv ziet ze er heel radicaal qua uitdrukking in haar geblaat en motoriek dat ze bijna wanhopig is

 5. In ieder geval..zonder uitkeringen heb je geen medewerkers sociale dienst meer nodig,heb je ook geen reintegratiemedewerkers/buros meer nodig.
  waar gaan deze duizenden werknemers dan solliciteren?zij moeten het toch echt van de uitkeringsmensen hebben…
  Het is hun brood die uitkeringsgerechtigden

 6. ‘omdat volgens haar fraude de solidariteit in de samenleving ondermijnt’ . Graag zou ik iedereen van het cda, die het woord solidariteit in de mond durft te nemen, persoonlijk de mond willen snoeren. Bij zoveel vertoon van schijnheiligheid komt bij mij de wens op dat de voorzienigheid afrekent met het cda.

  Ik weet niet hoe het komt, maar de ware aard van reactionair rechts komt steeds meer aan de opppervlakte. dit is het zoveelste geval van met name de bijstandsgerechtigden het leven zuur te maken. Ik weet dat deze verworvenheid haaks staat op de neoliberale ‘ideologie’ m.b.t. de zelfredzaamheid, maar het is tenenkrommend dat de bijstandsgerechtigde in zo verre gestigmatiseerd wordt, dat de nadruk wordt gelegd op uitkeringsfraude. Geen woord of ook maar enige sprake van sancties m.b.t. de aasgieren die gefraudeerd hebben met PGB- gelden of die zich op andere wijze zich verrrijkt hebben ten koste van de hulpbehoevende medemens en daardoor bestaande regelingen om zeep hebben geholpen. Het is zo langzamerhand om uit je vel te springen en het gaat maar door, want ik heb zo net ook nog gelezen dat de uitkeringsfraudeur desnoods de bak in kan. depers.nl.

 7. Zou het plezieriger vinden als ze die banken- en aandelenjongens eens aanpakten die er nu zo’n zooitje van hebben gemaakt. Maar die zitten lekker thuis met hun miljoenenbonus en wij mogen het oplossen door hun schulden af te betalen.

 8. In Hongarije wil de burgemeester van Budapest dakloos zijn tot een criminele act bestempelen, arrestatie en de gevangenis in met deze mensen, hoppa, weg ermee, maak ze maar dood eigenlijk, waarom ook niet? . Misschien een ideetje voor deze bruine kliek? Uit te breiden naar alle personen die niet werken, ziek zijn, gehandicapt en weet ik het.

  [ In Budapest, Hungary, the Mayor of the 8th District, Mate Kocis, recently passed a regulation that makes being homeless a crime. According to the BBC, homeless people can be arrested, imprisoned and forced to pay a $600 fine.]

  De reden is dat “het volk ” zich gewoon niet meer wil bezighouden met daklozen, nota bene in een van de armste wijken van de stad. Van je eigen volk moet je het maar hebben..

  [ The BBC states that the only reason why this law passed was because the public did not want to deal with the homeless anymore.]

  http://www.thepetitionsite.com/takeaction/721/472/797/?z00m=20146478#sigs/721472797/user/6

 9. Het is weer van dik hout zaagt men planken in de rechtse fracties. “Zet er nog maar wat camera’s, agenten, opsporingsinstanties bij en stop ze maar in de bak.” En uiteraard klimt de ultrarechtse dominee Sterk weer op de kansel voor haar aanval op de onderkant van de samenleving. Haar solidariteit en barmhartigheid gelden uitsluitend de vrije markt, blanken en de afbraak van sociale voorziening.
  Wat zouden Malik en de dominee ervan zeggen om faillisementsfraude harder aan te pakken en deze oplichters op te sluiten. Daar valt nog wat te halen. Zet daar de kosten van de caviapolitie voor in.
  Nederland is een eldorado voor beroepsoplichters die op grote schaal BV’s leegplukken. Deze BV-fraude kost jaarlijks 7000 banen en levert een schadepost van één tot anderhalf miljard euro. De pakkans bij faillissmentsfraude is uiterst gering is, 2,5 % van de fraudegevallen leidt tot een veroordeling.

 10. LeRoiDanse Schreef:

  In Hongarije wil de burgemeester van Budapest dakloos zijn tot een criminele act bestempelen, arrestatie en de gevangenis in met deze mensen, hoppa, weg ermee, maak ze maar dood eigenlijk, waarom ook niet?

  Tijdens de communistische bewind in Hongarije was dit de meest normale zaak. Het was verboden om dakloos te zijn.
  Waarschijnlijk is de burgemeester van Budapest weer in de greep van de bekende totalitaire nostalgie.

  De laatste kan ook Sterk overkomen, blijkbaar…

 11. @Mike (inmiddels in spambak – red.)

  is dat een autobiografische ontboezeming?

  …en nu zit dus iedereen te piekeren wat Mike zoal ontboezemd zou kunnen hebben 😈

Reacties zijn gesloten.