Ze schieten maar raak tegenwoordig

Weer een ongelukkige dag voor de democratie. Blauwe linkletters niet nodig. In Florence heeft een verwarde, naar verluidt, extreemrechtse man, 2 Senegalezen tot gort geschoten op een markt. Verwarde man zeg maar.
In Luik schoot iemand op een Kerstmarkt 4 mensen dood en 75 personen invalide. Waarschijnlijk ook verwarde man maar met een verdachte achternaam. Amrani.
Beide gevallen eindigden met zelfmoord. Hoe voorspelbaar.
Zó 2010. Neem dan Breivik, dat was nog eens een vènt. 😥
In het eerste geval zal een postmortem advocaat wellicht minder werk hebben om verzachtende omstandigheden aan te voeren dan geval nummer 2 als zou blijken dat in het Belgische geval de dader allochtoon zou blijken te zijn.
Ben benieuwd naar de tijdstippen, misschien dat daaruit iets valt af te lezen, maar waarschijnlijk is het toeval.
En die beschikbaarheid over zware vuurwapens zal populistisch gezien makkelijker of beschuldigender worden uitgelegd al naar gelang ras, afkomst en politieke vorming van de daders. Abdul blijft er even triest onder.

14 gedachten over “Ze schieten maar raak tegenwoordig”

 1. In het Belgische geval is sprake van iemand met een baan en een wapencollectie. De advocaat kan aanvoeren dat hij goed ingeburgerd was…

 2. Heb begrepen dat de misdaad welig tiert in Luik (nog steeds). http://www.hbvl.be/Archief/guid/luik-heeft-hoogste-criminaliteitsgraad-van-europa.aspx?artikel=a3c130ae-3c77-4c72-baba-0187f2f74024
  Schijnt nog steeds een desolate omgeving te zijn (ben er lang geleden eens geweest), met veel werkeloosheid.
  Nordine Amrani, was al eens opgepakt omdat hij nogal wat wietplanten had en nogal veel wapenonderdelen. http://www.hln.be/hln/nl/12036/Aanslag-Luik/article/detail/1362432/2011/12/13/Nordine-Amrani-wapenfreak-met-oorlogswapens-en-2-800-cannabisplanten.dhtml
  Ik geloof helemaal niks van eerwraak. Belgische pers spreekt van gangster; alleen niet zo’n slimme, maar ja dat zijn de meeste gangsters niet.

 3. @2 Het AD doet nog iets veel ergers, namelijk zó formuleren dat het net lijkt of ze zeggen dat het om eerwraak gaat, in plaats van dat er volgens hen een mogelijk verband zou kunnen zijn met een eerdere eerwraakzaak.

  Hink en Engrid lezen toch alleen maar “….aanslag… … … …eerwraak….” 😐

 4. #4 Ja precies, lees maar eens de tekst onder de foto..

  Het in diskrediet brengen van allochtonen wordt door de pers op alle manieren uitgebuit, verdraaid en uitgehold en de wereld zuigt rustig verder op deze fopspeen….
  Stel je eens voor dat er alleen Breivikjes zouden kunnen bestaan……..

 5. En vergeet Almelo niet. (‘Remember the Almelo’, zoals ze in Amerika zeggen.) Alledrie de shoot-outs vonden op een markt plaats – toeval ….? [*onheilspellend muziekje*] Ik zal blij zijn als de kerst weer achter de rug is.

  Een reden voor de media om Luik en Florence verschillend te duiden kan natuurlijk zijn dat de dader in Luik zijn slachtoffers meer lukraak maakte dan die in Florence, die duidelijk een bepaald doelwit op de korrel nam. Dat vindt ‘het publiek’ (i.e. de blanke meerderheid) altijd veel angstaanjagender.

  Niettemin kwam ik een bericht tegen dat uit de mond v/d autoriteiten optekende dat het geen daad van terrorisme was. Klinkt wat voorbarig, maar de Belgen hanteren iig niet die rekbare definitie die de laatste jaren in zwang is.

 6. O , de Pers , waar ik weer eens een ban te pakken heb vanwege te “israel-kritisch ” zijn , stond ook al weer vol van “Schuld van de Islaam “verhaaltjes , van de zelfde groep mensen die vond dat Breivik niets met Wilders van doen heeft …

 7. in zijn kennelijke haat tegen de maatschappij is meneer Amrani in goed gezelschap

  Geert, Henk, Ingrid, Anders, Nordine

  allemaal lid of aspirant lid van de lone wolves club

 8. De man had behalve een enorm miltiair arsenaal in huis ook een wietplantage, zo deelde men op BRT zojuist mede.
  Ik verwacht dan ook binnenkort dat PVVD/CDA hier hysterische pleidooien gaat houden om koffieshops te sluiten en wiet- en hashrokers de zwaarst mogelijke detentie te geven.

Reacties zijn gesloten.