Nederland slaat pleefiguur in Egypte

Ja mensen, we staan er weer eens gekleurd op vanwege onze wandelende WC-borstel Geert Wilders. In Caïro is de Nederlandse ambassadeur op het matje geroepen vanwege de plannen van Wilders om een boek uit te brengen over de gevaren van de islam en de wereldwijde strijd tegen de islamisering. Dit nadat eerder Raymond de Roon er al een visum geweigerd was.
Rechts, en vooral in het buitenland ondernemend, Nederland likt zijn vingers hierbij af.

68 gedachten over “Nederland slaat pleefiguur in Egypte”

 1. Er is nog altijd vrijheid van meningsuiting, ook voor Wielders. laten die Egyptenaren eerst maar eens hun eigen bevolking humanitair behandelen, de Kopten bijv.

 2. karel Schreef:

  Er is nog altijd vrijheid van meningsuiting, ook voor Wielders.
  (…)

  Zeker. maar ik had liever dat onze regering er voor koos om niet met de ergste tokkies van Nederland een coalitie te vormen, dan hadden we dit gezeik niet.

 3. @1

  als De Roon zich in Egyptische aangelegenheden gaat mengen dan moeten ze bij de PVV niet gaan piepen als ze zich daarvoor moeten verantwoorden

  als Wilders oorlogstaal predikt tegenover moslims wereldwijd dan moeten ze bij de PVV niet gaan piepen als ze zich daarvoor moeten verantwoorden

  verantwoorden en PVV gaan niet samen

  christelijke minderheden hebben het in de Arabische wereld een stuk beter dan moslims in de “beschaafde” westerse wereld en de moslims die in hun eigen land dagelijks mogen “genieten” van westerse inmening in hun land door middel van aanvallen met drones, liquidaties, moordspelletjes, martelingen, geheime gevangenissen, etc.

  en kom niet met blabla over Saudi Arabië want dat is gewoon een bondgenoot van het westen

  als Wilders zo overtuigd is van zijn gelijk dan moet hij meteen naar Jordanië afreizen om de rechter in Jordanië ook te overtuigen van de juistheid van zijn amateur propagandafilm Fitna
  dat doet hij natuurlijk niet, de lafbek die hij is

 4. karel Schreef:

  Er is nog altijd vrijheid van meningsuiting

  Het heet “vrijheid van meningsuiting behoudens ieders verantwoordelijkheid volgens de wet”.

  Het heet niet “het recht te mogen kwetsen, beledigen, liegen, misleiden, discrimineren, haatzaaien (althans op het randje daarvan) en hele bevolkingsgroepen zwart te maken of tegen elkaar op te zetten”.

 5. karel Schreef:

  laten die Egyptenaren eerst maar eens hun eigen bevolking humanitair behandelen, de Kopten bijv.

  Valt wel wat mee toch? karel Schreef:

  Er is nog altijd vrijheid van meningsuiting, ook voor Wielders

  Mooi, te hpoen dat Wilders andersdenkenden van links dat ook gunt, lijkt er nog niet erg op. Vind je wel?

 6. Afgezien van de “pleeborstel” vind ik het niet echt hoopgevend dat een ambassadeur waar ook ter wereld op het matje wordt geroepen om dit soort dingetjes, en op dit moment zeker niet voor Egypte.
  En eigenlijk wat ondernemers ergens van vinden met hun poenbelangen vind ik sowieso niet echt boeiend, maar vooruit de PVV is je speelgoed 😉

 7. LeRoiDanse Schreef:

  Afgezien van de “pleeborstel” vind ik het niet echt hoopgevend dat een ambassadeur waar ook ter wereld op het matje wordt geroepen om dit soort dingetjes, en op dit moment zeker niet voor Egypte.
  En eigenlijk wat ondernemers ergens van vinden met hun poenbelangen vind ik sowieso niet echt boeiend, maar vooruit de PVV is je speelgoed

  Nee, maar met name die ondernemende VVD’ers vinden het zo’n fantástische samenwerking met de PVV, toch?

 8. @7: Laurent:

  [..] [Nee, maar met name die ondernemende VVD’ers vinden het zo’n fantástische samenwerking met de PVV, toch ] [..]

  Ze zeggen van wel ja, zolang ze inderdaad hun zin krijgen. GroenLinks had de motie tegen Bleker kunnen steunen, deden ze niet. ( mijn speelgoed 😉 ).

 9. Hoezo een pleefiguur? Welk belang hebben wij bij Egypte? Helemaal niks. Het is een tot op het bot corrupt land, op dit moment geleid door een militaire gelegenheidsdictatuur. Ondertussen staan de radicale islamisten likkebaardend te wachten om het over te nemen. De hoofddoekjes kunnen weer uit de kast en de baarden worden steeds langer. Weer zo’n levensgevaarlijk sharia-land erbij. En dat achterlijke zooitje ongeregeld, dat uitsluitend leeft van westerse subsidies, op een enkeling na, durft een ambassadeur op het matje te roepen. Vanwege iemand met een kritische benadering van de islam. Het moet niet gekker worden. Meteen opheffen die ambassade.

 10. @9: Louis:

  Jawel hoor, daar heb je weer zo’n chagrijnige pvv-er, hoe kom je hier toch ineens terecht? Ben ik eigenlijk wel benieuwd naar,

 11. @Kaaskop: Pardon? Hebben de minderheden in islamitische landen het beter dan de minderheden hier? Lees jij geen kranten? Dan zou ik je willen adviseren naar Egypte af te reizen, en dan zeggen dat je een koptische christen bent. Kom je er wel achter, En dat geldt ook voor christenen in Turkije en veel andere islamitische landen. Probeer daar maar eens een christelijke kerk te bouwen. Zal niet lukken terwijl het hier vergeven is van islamitische gebedshuizen. Ga je eerst eens op de hoogte stellen van wat er werkelijk gebeurt in die landen. Dan hoef je die onzin ook niet meer te verkondigen.

 12. @10 Een populaire theorie is dat het part-timers betreft die voor ieder gepost bericht een bescheiden bedrag krijgen overgemaakt, dan wel in een neutrale enveloppe krijgen toegestuurd indien zij een uitkering genieten.

  (In de VS gebeurt dat ook, dus waarom hier niet?)

 13. louis Schreef:

  Hoezo een pleefiguur?

  Nou gewoon. Dat benepen boerekool-met-worsttypes als die van de PVV het beeld van Nederland in het buitenland bepalen, terwijl ze slechts de zwakzinnige 8% van de bevolking vertegenwoordigen. Dat ik dus als een hersenceluitgedaagde debiel wordt gezien in het buitenland als ik zeg dat ik Nederlander ben. Daar heb ik dus wel bezwaar tegen.

 14. @Laurent: denk je nu echt dat een enkele pvv-er het beeld van Nederland in het buitenland kan bepalen? Dan ben je pas echt zwakzinnig

 15. louis Schreef:

  En dat geldt ook voor christenen in Turkije en veel andere islamitische landen. Probeer daar maar eens een christelijke kerk te bouwen.

  Raar, want als ik met http://images.google.com/ zoek op “church morocco” of “church turkey” komen er best wel veel plaatjes. Allemaal fotosoep?

  (In 2006 is in Istanboel trouwens nog een nieuwe kerk in gebruik genomen.)

 16. @Louis: ja goh, ik weet niet; op het moment dat het racistisch gebraak van Wilders regeringen in het buitenland begint op te vallen zou ik dat zomaar kunnen denken ja. Dat lukt hem waarschijnlijk vanwege zijn joods-christelijk-amerikaans-rabiate financiers, want op zichzelf is een PVV-er daar inderdaad te zwakbegaafd voor, daar heb je gelijk in.

 17. @DarkSkywise: die kerken op die plaatjes zijn deels islamitisch en deels christelijk, maar die stonden er al vanuit het christelijke verleden. Maar het is algemeen bekend dat het christenen moeilijk gemaakt wordt in Turkije.http://mens-en-samenleving.infonu.nl/religie/58293-aantal-christenen-turkije-groeit-ondanks-tegenstand-moslims.html (is maar een van de vele artikelen over dit onderwerp) Waar het mij om gaat is dat het onzin is te stellen dat de minderheden daar het beter hebben dan de minderheden hier. Ieder zinnig mens weet dat het niet zo is

 18. @20: Louis:

  Jawel hoor, daar heb je het weer: “Algemeen bekend “en “Ieder zinnig mens weet dat”.

  Blurgh.

 19. # 1 Karel

  De Kopten werden in het algemeen nog beter behandeld dan de moslims zelf, ik heb er 13 jaar gewoond en gewerkt en met beide groepen in gesprek geweest. De Kopten aan de school waar ik les gaf weigerden een moslim voor hun lessenen wilden een Kopt Christen voor hun klas dit werd gehonoreerd. Ze werden over het algemeen op hun wenken bediend en ook de samenwerking onderling was prima. De Kopten waar jij hebt over hebt zitten vaker in andere gebieden van Egypte en die hebben wel eens meningsverschil onderling en de Kopten laten zich zeker niet onbetuigd. De Kopten accepteren niet dat iemand van hun kerk moslim wil worden , deze mensen worden inderdaad vervolgd maar door hun eigen kerk, af en toe worden ze ook vermoord en begraven in de woestijn. Veel zaken in Egypte lijken niet wat ze zijn, ook de regering heeft heel veel zaken in scene gezet om verdeeldheid te zaaien tussen de moslims en Kopten, een verdeeld volk is immers makkelijker onder de duim te houden, ook had de regering een excuus om de meer praktiserende moslims op te pakken en op te sluiten, deze vormden voor immers een gevaar voor de regering. Ingemetseld zijn deze mensen na de opstand teruggevonden en het waren alleen maar moslims.Veel Kopten hebben veel verhalen verzonnen om vervolgens het land te verlaten om ergens anders te gaan wonen vooral Amerika is erg in trek.

 20. louis Schreef:

  En dat geldt ook voor christenen in Turkije en veel andere islamitische landen. Probeer daar maar eens een christelijke kerk te bouwen. Zal niet lukken terwijl het hier vergeven is van islamitische gebedshuizen. Ga je eerst eens op de hoogte stellen van wat er werkelijk gebeurt in die landen. Dan hoef je die onzin ook niet meer te verkondigen.

  Louis, je praat als een zwakzinnige! Ik, als blanke blonde katholieke vrouw-mens WOON in Turkije, Istanbul om precies te zijn. Ga daar eens een citytripje maken en je struikelt over de kerken! De meesten zijn Koptisch-Katholiek (als dat zo heet) en er vinden zelfs bedevaartstochten vanuit Rusland plaats. Zelf gezien!!! En toen ik ging trouwen met mn man moest ik ook mn geloof aangeven bij de burgelijke stand, Katholiek dus. Niet dat ik praktiseer of ook maar geloof, maar ja. Niemand heeft geprobeerd ons huis in de fik te steken, niemand heeft met eieren gegooid bij onze bruiloft. En geen van zn familieleden heeft geprobeerd eerwraak te plegen. O ja, ik zag laatst nog een prachtige Synagoge in het zuiden des lands, 2009 stond er op de muur. Dus misschien moet JIJ je eens op de hoogte gaan stellen ipv als een debiel alles overnemen wat je gefrustreerde vriendjes allemaal schrijven. PS: in het gebied rond de stad Antakya (naar de Syrische grens) is de bevolking Orthodox-Katholiek. Ik heb met een meisje gesproken die daar vandaan komt en zelf ook Orthodox-Katholiek is. Ze studeerde in een andere stad en kwam gewoon uit voor haar geloof en had helemaal geen problemen.

 21. LeRoiDanse Schreef:

  Jawel hoor, daar heb je het weer: “Algemeen bekend “en “Ieder zinnig mens weet dat”.

  Mijn favoriete “algemeen bekend” is dat iedereen toch weet dat boxershorts bij mannen beter zijn voor de kwaliteit van het sperma dan de zogenaamde “ballenknijpers” (al denk ik bij die term altijd “dan neem je ze toch een maatje groter?”)

  Tenminste, dat was dus algemeen bekend totdat een verpleegster van een Amerikaanse vruchtbaarheidskliniek op zoek ging naar de exacte cijfers en bleek dat het helemaal nooit was onderzocht. Afijn, die kliniek dus zelf maar onderzoek doen en het was dus precies andersom. 😛 (Plus dat bij boxershorts de kans op blessures een stuk groter is.)

 22. Raar volk de planeetbewoners met dat Geloof .

  Ik heb er nul komma niks mee, snap er geen mallemoer van dat mensen dat blijkbaar zo nodig hebben.

 23. # 11 Louis

  Je bent een leugenaar. De informatie die je schreef klopt niet. De moslims werden er in veel ergere mate vervolgd dan enige Kopt, niet dat dit niet gebeurde maar in veel mindere mate. Heb je er zelf gewoond en gewerkt om ons met al deze onzin lastig te valen, spreek je de taal ook nog misschien?

  Er mogen geen kerken gebouwd worden? In de wijk waar wij woonden is er onlangs nog eentje gebouwd, direct naast de moskee. Ga ergens anders lopen stuiptrekken, een zinnig gesprek met wie dan maar ook van jullie, is al een godsonmogelijke taak sinds jullie aan de onderkant van de voedselketen bungelen.

 24. @25: DarkSkyWise:

  Van de pleeborstel naar de ballenknijpers is nét niet OT, maar van die strakke dingen vinnik niks. 😉

 25. louis Schreef:

  De hoofddoekjes kunnen weer uit de kast en de baarden worden steeds langer. Weer zo’n levensgevaarlijk sharia-land erbij. En dat achterlijke zooitje ongeregeld, dat uitsluitend leeft van westerse subsidies, op een enkeling na, durft een ambassadeur op het matje te roepen. Vanwege iemand met een kritische benadering van de islam. Het moet niet gekker worden. Meteen opheffen die ambassade.

  Volgens mijn weten hebben in Egypte, een der oudste beschavingen ter wereld, democratische verkiezingen plaatgevonden, beter dan die in Rusland, dus wat zanik je nu? Kunnen wij het helpen dat het jóuw keus niet is?

 26. @Marjorie: raar is dat. Als je een andere mening hebt wordt je meteen uitgemaakt voor debiel, zwakzinnig en aanhanger van de pvv. Ik voldoe aan geen van die drie criteria. Maar ja, ieder voert de discussie op zijn eigen manier. Het zal wel. Maar goed, jij woont in Istanboel en daar staan veel christelijke kerken. Klopt, maar die staan daar al eeuwenlang. En Istanboel is nou niet bepaald het doorsnee Turkije. Ik zeg overigens niet dat in Turkije christenen vervolgd worden, het wordt hen moeilijk gemaakt. En dan kan ik honderd links doorsturen om dat aan te tonen maar dan zeg jij waarschijnlijk nog dat het van gefrustreerde vriendjes komt. Allemaal debielen natuurlijk. Maar overigens zeg je dat je je geloof moest opgeven toen je ging trouwen. Niet bepaald een teken van een tolerante samenleving. Droom maar lekker verder.

 27. # 29

  Ik zou maar uitkijken met die eigen “linkjes“ van je, die zijn nu al heel duidelijk niet correct aan elkaar vebonden, worden je laatste hersencellen ook nog eens vernietigd.

 28. Het enige pleefiguur slaat de Egyptische overheid: inmenging in het recht van vrije meningsuiting in Nederland. Die oude Egyptische beschaving zijn de Kopten, niet die Arabieren met dat woestijngeloof.

 29. louis Schreef:

  Als je een andere mening hebt wordt je meteen uitgemaakt voor debiel, zwakzinnig en aanhanger van de pvv.

  Je moet je niet zo druk maken. Als je als held wilt worden ontvangen moet je een ander blog zoeken.

 30. @29 Louis, nu ben je al even hier en hebt de regels niet gelezen volgens mij. Doe dat even.
  Jij maakt Laurebt uit voor zwakzinnig. Daar wordt weer op gereageerd. Als je normaal doet hier, kun je een gewone discussie krijgen. Als je abnormaal doet niet. Vooralsnog heb je de regels van: off topic, ad hominem en nu gejank overtreden. Graag gewoon bij de les blijven en alsjeblieft, stop dat gejank. Kan ik normaal al slecht tegen en vandaag helemaal niet!

 31. karel Schreef:

  Het enige pleefiguur slaat de Egyptische overheid: inmenging in het recht van vrije meningsuiting in Nederland. Die oude Egyptische beschaving zijn de Kopten, niet die Arabieren met dat woestijngeloof.

  Eh Karel, volgens mij mengt Wilders zich iedere keer dat hij zijn mond opendoet in zaken waar hij niets mee te maken heeft en ook beledigt hij dan iedere keer mensen. Dus hoezo mogen anderen zich met zijn zaken bemoeien?

 32. karel Schreef:

  Het enige pleefiguur slaat de Egyptische overheid: inmenging in het recht van vrije meningsuiting in Nederland. Die oude Egyptische beschaving zijn de Kopten, niet die Arabieren met dat woestijngeloof.

  De oude Egyptische beschaving bestaat uit piramidebouwers & farao’s. Lees eens een fatsoenlijk boek inplaats van het bruine Telegraafblaadje.
  Wat is woestijngeloof? Ben jij zeker van de nephollandse klei- veen- & bruinkoolsekte die de chloorgekuifde Wilders als mammongod aanbidt?

 33. #35
  De kopten zijn de oorspronkrlijke inwoners van Egypte, dus de piramidebouwers. Daarna kwamen de Arabieren de vrede verstoren met hun woestijngeloof.

 34. @keira: jammer dan, maar wel even alle comments lezen, het was Laurent die het woord zwakzinnig introduceerde. Dat heb ik dus aangehaald in mijn weerwoord. En verder, iedereen kan hier reageren, of je het leuk vindt of niet. En de moderator bepaalt wat wel kan en wat niet. Niet jij en ook niet die anderen. Het staat je vrij te klagen bij krapuul, maar neem dan ook even die andere reacties mee. Mij maakt het niet uit hoor, iedereen zegt maar wat hij wil. Maar ga niet met twee maten meten.

 35. #37

  De moeder van Geertepeerd kwam van Nederlands – Indie naar Nederland en vervolgens kwam hij hier de vrede verstoren met islamofobie.

 36. louis Schreef:

  @keira: jammer dan, maar wel even alle comments lezen, het was Laurent die het woord zwakzinnig introduceerde. Dat heb ik dus aangehaald in mijn weerwoord. En verder, iedereen kan hier reageren, of je het leuk vindt of niet. En de moderator bepaalt wat wel kan en wat niet. Niet jij en ook niet die anderen. Het staat je vrij te klagen bij krapuul, maar neem dan ook even die andere reacties mee. Mij maakt het niet uit hoor, iedereen zegt maar wat hij wil. Maar ga niet met twee maten meten.

  Ik noemde jou niet zwakzinnig, maar PVV’ers, wat jij volgens eigen zeggen niet bent. Maar ik persoonlijk vind het niet zo erg hoor, dat je me dat noemt, alhoewel het inderdaad tegen de regels is. Overigens zijn zowel Keira als ik eindredacteur op Krapuul, zoals je bij About kunt lezen.

 37. louis Schreef:

  En dan kan ik honderd links doorsturen om dat aan te tonen maar dan zeg jij waarschijnlijk nog dat het van gefrustreerde vriendjes komt. Allemaal debielen natuurlijk.

  Gelukkig wist je zelf het antwoord.

  Maar overigens zeg je dat je je geloof moest opgeven toen je ging trouwen. Niet bepaald een teken van een tolerante samenleving. Droom maar lekker verder.

  Je geloof opgeven is een standaard procedure in Turkije, net als je naam, geslacht, lengte etc. Er werd geen nadruk op gelegd. Ik moest ook bloed laten prikken en longfotos laten maken. Overigens sta ik in NL ook in een of andere kerk-database want op ieder adres waar ik heb gewoond kreeg ik bedelbrieven van de Kerken in de omgeving. In Duitsland moet je zelfs verplicht een soort ‘geloofsbelasting’ betalen en daar kom je alleen onderuit door officieel Atheist te worden. Maar dat is natuurlijk iets heeeeeel anders.

  Er staan idd een hoop oude kerken in Istanbul. Ik woon natuurlijk niet in in het centrum, zou wel willen hoor, maar dan moet ik eerst de loterij winnen. Ik woon in een buitenwijk waar je ook (nieuwe) kerken en ontmoetingscentra ziet. In het zuiden heb ik ze ook gezien en zoals ik al zei: omgeving Antakya. En ik ga graag verder met mn super-droom-leven hier!

 38. Louis, inderdaad bepaalt de moderator wie hier wel niet verdwijnt. Maar volgens mij heb jij je sollicitatiebrief al ingediend. Je jankt, je komt met non-argumenten en nu begin je ook nog met Theo van Gogh. Overigens ga jij mij niet vertellen wat ik wel en niet moet doen, maar wij mogen jou altijd op de regels hier wijzen. Dat wat je doet is typisch trollengedrag.

  Dus vanaf nu: on topic en anders ga je maar ergens anders spelen!

  Heb wel wat beters te doen naar je gejank en gezanik te luisteren.

 39. louis Schreef:

  @LeRoiDanse: jammer he, iemand met een andere mening dan jij? Doe je oogkleppen af, joh

  Meningen in de gebiedende wijs worden door de redactie niet op prijs gesteld. Ik zou zeggen: je bruine muil wassen of exit, heraus! ➡

 40. @ louis:

  Feit is dat IK hier woon en met de mensen hier gesproken heb. Met moderne mensen, met plattelanders, met mensen uit het Oosten. Jij hebt alleen maar een paar, ongetwijfeld, eenzijdige linkjes van rechtse sites die je vanachter je kompjoeter hept gufonduh. En dan zeg JIIJ dat de mensen hier zich eerst maar eens op de hoogte moeten stellen wat er daadwerkelijk in die landen gebeurd?????????

 41. karel Schreef:

  De kopten zijn de oorspronkrlijke inwoners van Egypte, dus de piramidebouwers.

  Egypte is in de loop van de geschiedenis door diverse volkeren onder de voet gelopen voordat de Arabieren kwamen, o.a. door de Kanaänieten, de Lybiers, de Nubiërs, de Kushieten, de Perzen, de Grieken, de Macedoniërs en de Romeinen. De naam “Kopten” werd pas in de Arabische tijd gebruikt voor de inheemse Christenen, maar die waren een mengelmoes en zeker niet alleen “de” pyramidebouwers.

 42. karel Schreef:

  . Daarna kwamen de Arabieren de vrede verstoren met hun woestijngeloof.

  Wat is dat? Is dat geloof in brandend zand? In de zon? In de Sahara? Welke vrede werd verstoord? Kun je dat uitduiden?
  Een beetje labiel wat lamme tekst rondbrallen kan kan elke pvv-tokkie wel na een paar neuten. Weet je wat een stelling on-der-bóuwen is? Of is dat te hoog gegrepen, gelet op je hier tentoongespreide instinct?

 43. @Laurent,
  Ik ben slechts een voorbijganger hier. Dus dit is mijn laatste comment. Als die er door komt. Duidelijk is dat ik een andere mening heb dan jullie. Moet kunnen. Maar ik bespeur toch een zekere vijandigheid naar degenen die niet in jullie plaatje passen. Alsof je per ongeluk in een wespennest verzeild raakt. Alles wordt uit de kast gehaald om de indringer te weren. Die is dan debiel, zwakzinnig en pvv-er. Het is jullie goed recht, maar wel het toppunt van intolerantie.

 44. louis Schreef:

  Maar ik bespeur toch een zekere vijandigheid naar degenen die niet in jullie plaatje passen.

  Nee hoor, die zijn hier welkom. De problemen beginnen pas als ze onwaarheden verkondigen.

 45. @49 Als jij je normaal kunt gedragen en geen non-argumenten of lulverhalen ophangt ben je hier welkom. Als je je gedraagt zoals je hebt gedaan, dan kun maar beter vertrekken, zonde van onze tijd.

 46. louis Schreef:

  Alles wordt uit de kast gehaald om de indringer te weren. Die is dan debiel, zwakzinnig en pvv-er. Het is jullie goed recht, maar wel het toppunt van intolerantie.

  Haha dat zegt iemand die voor het eerst binnen komt brallen in #9 met: ` En dat achterlijke zooitje ongeregeld, dat uitsluitend leeft van westerse subsidies, op een enkeling na, durft een ambassadeur op het matje te roepen.’
  Leer je eerst eens als gást gedragen, mischien wordt je dan als mèns bejegend inplaats van als pvv-adept of als bruinhemd, gelet op je tendentieuze, Goebbelsachtige kromzinnen.

 47. @48
  De Kopten probeerden zich in zes opstanden tussen 725 en 773 zich van hetArabische juk te ontdoen. De Kopten waren lang gedwongen tot het dragen van een dobker gewaad met blauwe of zwarte tulband.

 48. # 47
  DSW

  Egypte is in de loop van de geschiedenis door diverse volkeren onder de voet gelopen voordat de Arabieren kwamen, o.a. door de Kanaänieten, de Lybiers, de Nubiërs, de Kushieten, de Perzen, de Grieken, de Macedoniërs en de Romeinen,

  Dat zijn meer dan drie woorden in een zin. Voor hij die begrijpt is er al weer een ander volk dat de Arabieren in Egypte lastigvalt.

 49. Voordat er “lente’kwam in Egypte had ik noog nooit van een kopte gehoord.
  Heb altijd geweten dat Egypte een islamitisch land was…nu zijn er plots christelijke kopten?waar komen deze ineens vandaan?
  Kopt een raar woord ook trouwens

 50. Andere landen zouden eens wat meer hun mond open moeten doen durf tonen of zich moeten verdedigen…of de wilderskliek een koekje van eigen deeg geven

 51. #57Kevin
  Tik even Kopten op google in, dan weet je alles.
  2000 jaar geleden berspreidde het christelijk geloof zich o.a. over het Midden-Oosten en eerd een paar honderd jaar later werd diy geloof in dit gebied geleidelijk verdrongen door de islam. Er is nog steeds een christelijke minderheid im hey Midden-Oosten maar die hebben het moeilijk

 52. Mensen als Louis hebben last van een selectief geheugen. De holocaust is een Europees fenomeen met veel fijne christelijke helpers. Ook in Nederland.

  In de menselijke geschiedenis zijn joden nooit eerder op zo’n grote schaal en stelselmatige wijze vervolgd en uitgemoord.

  Altijd PVV/CU/SGP/etc fabeltjes over beweerde vervolgingen van christenen en joden terwijl ze zelf op alle mogelijke manieren een islamitische minderheid proberen te reduceren tot untermenschen.

  Ik hou er niet van om mensen over een kam te scheren maar door dit soort acties krijg ik echt een pesthekel aan schijtchristenen.

 53. @61kaaskop
  Informeer je eerst voordat je onzin uitbraakt. Het is steeds in het nieuws dat christenen geweldadig vervolgd worden in het Midden-Oosten. Het Westen is bang gworden van de islam door o.a. de aanslag in New York 9/11.

 54. `k Moet het toch even kwijt aan Laurent: prachtsstukje met kop, tekst & foto om te bescheuren. Meer van zulke! 😆

 55. Tja.. als Wilders zich nou eens gewoon bezig hield met BINNENLANDSE politiek en niet voortdurend andere landen schoffeert.. heeft niemand een reden om vertegenwoordigers van Nederland op het matje te roepen!
  En dat op het matje roepen gebeurd natuurlijk omdat Wilders DEEL UITMAAKT van de regering hoewel het officeel niet zo is… maar toch….. Die lui zijn ook niet op hun achterhoofd gevallen!
  Als jij je neus in andermans zaken steekt dan kun je er natuurlijk op wachten dat je een keer spontaan een bloedneus krijgt! 😛
  Ik zou wel eens willen weten wat er zou gebeuren als Henk&Ingrid tegen hun buren zouden zeggen dat ze het niet accepteerden dat ze elke dag liggen te ne.k..en…. Ik denk dat Johnny (zonder Anita af te wachten) Henk een flinke bloedneus zou bezorgen en zeggen dat ‘ie op moet rotten! Stel ik me zo voor hoor… niet dat ik het weet… lol. Ik dwaal af! Sorry!

 56. #Abdul (maar niet voor Abdul specifiek). Je ziet zo nu en dan het argument opkomen dat een volk ergens zelf voor gekozen heeft en dat het daarom dus goed is. Dat is natuurlijk niet helemaal waar, toch? Het feit dat er op een bepaald moment in de tijd er een meerderheid is die iets wil, betekent toch niet dat daardoor mensenrechten geschonden mogen worden?
  De enige manier om de democratie niet helemaal failliet te verklaren, is volgens mij om de universele rechten van de mens een hogere prioriteit toe te kennen dan een democratisch systeem. Dus, zelfs als een land democratisch kiest voor een wetgeving die mensenrechten schendt, dan nog zou de internationale gemeenschap daarop moeten reageren (ongeacht natuurlijk of het land in kwestie moslim of christelijk of iets anders is). Misschien helpt het om dit punt vanuit dat perspectief te bekijken.

 57. Lex Schreef:

  Dus, zelfs als een land democratisch kiest voor een wetgeving die mensenrechten schendt, dan nog zou de internationale gemeenschap daarop moeten reageren (ongeacht natuurlijk of het land in kwestie moslim of christelijk of iets anders is). Misschien helpt het om dit punt vanuit dat perspectief te bekijken.

  Tja, ten dele met je eens. Maar: Hamas is immers ook democratisch verkozen? Toch zijn Palestijnen vrijwel rechteloos in de UN terwijl Israël alle resoluties aan zijn laars mag lappen, zelfs mensenrechten.
  (zie aanval flotilla) Laten we eerst die hypocrisie eens aanpakken en de UN hervormen, dan ben ik misschien geneigd om in een ander perspectief te denken.

 58. Abdul Alhazred Schreef:

  `k Moet het toch even kwijt aan Laurent: prachtsstukje met kop, tekst & foto om te bescheuren. Meer van zulke!

  Nou ja, de titel is oorspronkelijk van Bolkestein hè? 👿

Reacties zijn gesloten.