Schultz vindt een ongelukje meer of minder niet van belang

Gisteravond bleek uit cijfers die minister Schultz presenteerde dat 20% van de wegen (van de 60%) een groter risico op ongelukken zullen geven als dit kabinet doorzet dat er op 60% van de wegen 130 km/uur gereden moet kunnen worden ‘omdat het zo’n lekker vrijheidsgevoel geeft’.

En uiteraard voor die paar seconden winst. Vanwege die paar seconden winst moet er wel een leuke investering gedaan worden. Schultz zegt ruim honderd miljoen euro, de budgetten van de overheid kennende zal dat wel een veelvoud worden. Er wordt op van alles en nog wat bezuinigd, mensen die al niks hebben, wordt ook dat niks nog afgepakt. Maar volgens de VVD en de PVV is er wel geld voor het ‘gevoel van vrijheid’ op de snelweg.

Schultz heeft zeker ook niks gehoord of gelezen van ‘Veilig Verkeer Nederland’?

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) verhoogt per 1 september 2012 de maximumsnelheid op de autosnelwegen naar 130 km/uur. De minister geeft aan dat alleen waar 130 km/uur niet mogelijk is vanwege het milieu en de verkeersveiligheid een lagere maximumsnelheid geldt. Dat zou betekenen dat de snelheidsverhoging nergens mogelijk is. Een hogere snelheid zorgt altijd voor meer risico.

 

4 gedachten over “Schultz vindt een ongelukje meer of minder niet van belang”

  1. Onverantwoord, bijna moorddadig. In een tijd dat er op de belangrijkste dingen bezuinigt word wil ze voor iets onbenulligs als enkele seconden tijdswinst miljoenen uitgeven en en passant ook nog een aantal mensenlevens hiervoor opofferen.

    Als ik er op welke manier dan ook het slachtoffer van word weet ik haar persoonlijk te vinden. Wees gewaarschuwd Schultz!!

  2. Ik hoor haar vanmorgen zeggen dat tussen hard rijden en meer slachtoffers wel verband zit maar het feitelijk tocht twee verschillende zaken zijn. Hoe verzint ze het. Ze had er persoonlijk over nagedacht en vond het risico aanvaardbaar. Ik denk dat ze daarbij vooral zichzelf bedoelde. Je zou maar een paar extra doden op je geweten hebben dan wil je vooraf toch wel even nagaan of je er niet slechter van gaat slapen of wellicht voor de rechter wordt gedaagd. Kennelijk loopt ze in dat opzicht geen risico of zal ze dat risico ook aanvaardbaar vinden of zijn dat ook verschillende feiten?

  3. Heet zoiets niet een Schreibtischmörderin?
    Of is dat weer een Godwin….
    In elk geval, het laat exact zien hoe een VVD-er denkt: ikke ikke ikke en de rest etc.

  4. Ik mag het eigenlijk niet verklappen, maar… als we de maximum snelheid landelijk vaststellen op 80 km per uur redden we nog eens 620 levens per jaar!

Reacties zijn gesloten.