Een nieuw breekpunt voor de PVV?

_foto_huis_te_koop_thumb

 

 

 

 

 

Op 23 februari 2010 stond er in de Telegraaf een interview met Geert Wilders. Hij was bereid deals te sluiten om in de regering te komen, zo vertelde hij.

Wilders: Op één punt na: handen af van de aow.

Interviewer: Aha, een breekpunt?

Wilders: Ja, en er hoeft niets te worden teruggedraaid. Het wetsvoorstel voor de verhoging van de pensioenleeftijd naar 67 jaar is nog niet door de Kamer. Het kabinet is nu demissionair, dus het gaat in de ijskast. Het moet gewoon niet worden ingevoerd.

Vanavond zag ik bij EenVandaag een item over de hypotheekrenteaftrek. Ik kon niet zo snel aantekeningen maken, dus surfte ik naar de site en las: Van de mensen die een koophuis hebben vindt 55% dat de hypotheekrenteaftrek mag worden aangepakt. (…) De achterban van zowel de VVD als het CDA is voor het aanpakken van de renteaftrek. (…) Een meerderheid van de PVV-aanhang (66 %) wil de hypotheekrenteafrek houden zoals die nu is.

Het zou mij niet verbazen, indien Geert Wilders tijdens de komende verkiezingsstrijd zal zeggen: Handen af van de hypotheekrenteaftrek. En als hem dan gevraagd zou worden Aha, een breekpunt? dan zal hij zeggen: Ja, en er hoeft niets te worden teruggedraaid.

Dat zou makkelijk scoren zijn bij verontruste huizenbezitters op de rechterflank. Zijn ‘belofte’ kan hij gemakkelijk houden, want hij is voorlopig toch niet van plan te gaan regeren. Daar zal hij pas serieus over na gaan denken, zodra de PVV de grootste partij is geworden en er zonder de PVV niet geregeerd kan worden.

3 gedachten over “Een nieuw breekpunt voor de PVV?”

  1. Greet heeft al eerder aangegeven van het h-woord af te willen blijven. Hij vindt het een hellend vlak. Eerst pak je de 1 miljoen+ woningen en dat komt dan vanzelf bij jan modaal met een huisje van 2 of 3 ton terecht.

  2. Beste Petra,

    Geert Wilders heeft al zoveel gezegd, maar alleen de AOW was volgens hem onbespreekbaar. Ik vroeg mij vanavond af, of het voor de PVV electoraal gezien handig zou kunnen zijn om van de hypotheekrenteaftrek ook ‘een breekpunt’ te maken en dat leek en lijkt mij niet uitgesloten.

    Met vriendelijke groet,

    Martin Harlaar

  3. we kunnen ook vragen de rente laag te houden. je moet er toch zelf 2jaar langer voor werken. dus banken sponseren.ons geert is nog niet zo dom,sterker nog hij is straat slim.beste

Reacties zijn gesloten.