Bijsterveldt jokt en brokt over “slechts” 5000 ontslagen

Marja van Bijsterveldt van het CDA jokt over de cijfers in haar brief die ze samen met Halbe Zijlstra naar de tweede Kamer stuurde over de personele gevolgen van de bezuinigingen in het passend onderwijs aldus de de Algemene Onderwijsbond. Volgens de twee bewindslieden moeten er “maar” vijfduizend leraren ophoepelen, dat is gelogen zegt de AOb het zijn er veel méér en misschien gaat er nu door de leraren worden gestaakt. Terecht, het wordt tijd dat dit achterlijk beleid eens stopt en dat we in opstand komen.

Het is al heel lang de gewoonste zaak van de wereld dat bewindslieden geen affiniteit meer hebben met hun eigen portefeuilles, het kan ze gewoon geen donder schelen en ergens verstand van hebben is ook al niet meer van deze tijd. Gewoon de boel af kunnen breken en op een sluwe manier bezuinigingen door de strot duwen van de samenleving dat is de taak waarvoor ze zich graag lenen, daar heb je geen denkvermogen voor nodig, daar moet je gewoon een slecht mens voor willen zijn en zó goed kunnen liegen dat je je eigen onzinverhalen gelooft. Waar zijn toch de politici met hart voor de zaak waarvoor ze gekozen waren?

Lang leve de “vrije markt” en dus vrij baan voor de bedrijven. Wél 300 miljoen bezuinigen op het speciaal onderwijs, maar ow ow wat zijn ze blij als Google probeert in het onderwijs een vinger in de pap te wringen. Het bedrijf schonk een half miljoen aan dit land, dank u, dank u nederig. Wat was ze blij en dankbaar die Bijsterveldt, ik word hier eerlijk gezegd misselijk van.

4 gedachten over “Bijsterveldt jokt en brokt over “slechts” 5000 ontslagen”

 1. Het zijn dusss veel meer ontssslagen dan ssslechtsss 5000. Mevrouw Bijssssterveld wasss dusss ietsss te vroeg met haar oproep om meer aandacht te bessssteden aan de opvoeding van de kinderen om de aandacht af te leiden. Afleidingssssmeneuvre missslukt!

 2. Ik denk niet dat ze geen hart voor de zaak hebben.
  Dat hebben ze wel, maar hun zaak is de Lobbygroep. Deze mensen bepalen wat er moet gebeuren en zij moeten alleen maar het volk verkopen wat deze lobbygroep in wil voeren. Jammer genoeg werkt dat zo. Nederland is gewoon corrupt en onze politici staan gewoon op loonlijsten bij bedrijven.

 3. Het heeft weliswaar hier niet helemaal mee te maken, maar ik wil het toch even onder de aandacht brengen.
  Ik heb vandaag, echt waar, 5 postbodes aan de deur gehad.
  Eén bracht een brief van een bedrijf die ik had gemachtigd om geen brieven meer per post maar per e-mail te sturen. Vermoedelijk had ik die machtiging per post moeten sturen in plaats van wat ik had gedaan per e-mail.
  De andere 4 postbodes brachten kaartjes die je wel vaker rond deze tijd in bus krijgt waar je veel heil en zegen wordt gewenst.
  Ik heb een volgens mij briljant idee.
  Als al die postbedrijven nu eens allemaal gaan fuseren.
  Dan kan 1 postbode gewoon alle kaartjes en andere post in een keer meenemen. Dat scheelt ongelofelijk in loon en andere kosten. Bijkomend voordeel is dat mensen zo als ik die wat slecht ter been zijn, niet voortdurend naar de brievenbus hoeven hollen iedere keer als ze de bus horen klapperen. Bovendien kunnen we dan de post ook al is die wat minder belangrijk ook weer op maandag krijgen.
  Idee? (invullen ja/nee)

  (Eventuele prijzen die ik win voor dit briljante idee kunnen gewoon op de normale plaats achter in het schuurtje gezet worden, zoals mijn postbode bekend is)

Reacties zijn gesloten.