Zwart en aan het werk

Zwart of donker en rondlopend bij villa’s in Heemstede, Bloemendaal en dergelijke…
“Ausweis en snel!”
“Niet hebben”.

De zogenaamde werkgevers worden niet vervolgd:

Wel is tegen een aantal particulieren een rechtszaak aangespannen wegens het verschaffen van arbeid aan een illegaal. Die zaken heeft het Openbaar Ministerie in Haarlem geseponeerd omdat de betrokkenen niet eerder in aanraking waren geweest met justitie.

De zogenaamde werknemers natuurlijk wel. Die gaan de “vreemdelingendetentie” in, worden gedwongen asiel aan te vragen (uitzichtloos uiteraard) of worden meteen gedeporteerd.

Natuurlijk, vaste praktijk.
Maar iets om altijd weer woedend over te worden.

4 gedachten over “Zwart en aan het werk”

  1. Hebben die werkgevers wel netjes de sociale lasten afgedragen dan? Anders hadden ze die illegale werknemers toch zwart in dienst, lijkt mij wel strafbaar.

  2. Dat is toch het schandaal: ze worden niet vervolgd omdat ze nog nooit met justitie in aanraking zijn geweest.

    Nee het ligt anders: die villabewoners ZIJN de justitie in dit land.

  3. Ja Nolly, inderdaad om je des duivels over te maken! En laat ook gelijk het racisme van de politie zien. Zwarte mensen kunnen geen groot huis hebben. Dus oppakken.
    Waarom hoor ik nu niet dat dit schandalig is en dat Ingrid en Henk dit werk makkelijk kunnen gaan doen? Want die zwarte mensen nemen toch wel mooi het werk van H&I af! (o nee, H&I wilden dat werk niet meer doen, daarom moeten er mensen vanuit het buitenland komen).

  4. Daarbij geloof ik helemaal niets van de oprechtheid om dit zogenaamde “probleem”aan te willen pakken, het is inderdaad voor de Bühne, slavenarbeid voor misschien 2 of drie euro per uur, en ook nog intimidatie.
    Vuil vies tuig die villaboel, bah.

Reacties zijn gesloten.