PVV EU-fractie liegt dat ze barst over proletengedrag dodenherdenking

De PVV fractie Europa bleef op hun vette reet zitten toen de duizenden lichtgetinte doden van de Arabische Lente werden herdacht. Dat vonden ze wel lekker PVV-stijl horkerig. No such thing as bad publicity je weet toch. Lekker je reet afvegen met arabierenlijken. Kan het stuitender? De baas zou trots op ze zijn.

Alleen hadden ze er niet op gerekend dat deze actie op een individuele rabiaatbruine Breivik op twitter na, op de steun kon rekenen van eigenlijk niemand: de PVV mag best racistisch zíjn, dat is ze al jaren, maar het is dus de bedoeling dat het er niet te dik boven op ligt. Te overduidelijk aanwezig racisme is niet sjiek en de weerzin tegen PVV-proleet Madlener was acuut zo vreselijk groot dat al zijn bruine pisvriendjes zich van hem distantieerden.

En dus besloot hij maar zijn excuses aan te bieden.

Niet “ik ben een vies varken en dit keer echt te ver gegaan waarvoor excuses“, hetgeen op waarheid zou berusten, nee het volgende:

Afgelopen woensdag heeft er tijdens de uitreiking van de Sacharov prijs in het Europees Parlement ook een dodenherdenking plaatsgevonden, de PVV was zich hier op dat moment niet van bewust. Deze vergissing heeft er toe geleid dat de delegatie niet op de juiste wijze haar respect heeft betuigd aan de slachtoffers die in Noord Afrika en het Midden Oosten zijn gevallen. Hoewel de PVV van mening blijft dat het toekennen van de Sacharov prijs aan de “Arabische lente” een vergissing was, betreurt zij tevens het feit dat zij niet op de hoogte was van de herdenking en daarvoor niet is opgestaan.

Geloofwaardig? Niet echt.

De waarheid? Zeker niet.

Peter Wierenga van dagblad De Pers zegt er het volgende over:

Vind verklaring PVV Europa dat ze niet op hoogte waren vd herdenking ongeloofwaardig omdat die luid werd aangekondigd (1) en iedereen opstond en minuut lang zweeg. Bovendien gaven ze die verklaring niet toen ik ze gisteren erover belde (2) Maar vind het zeker prijzenswaardig dat PVV-Europa achteraf toch die fout erkent & betreurt middels een persbericht (3)

Peter Wierenga vermoedt dat dit moest van De Lijder:

Dat zou best eens kunnen ja, omdat woordvoerder Madlener gisteren nog zei dat hij geen excuses aan ging bieden (4)

En op de vraag wat er dan zo prijzenswaardig was aan dat excuus aangezien er geen barst van klopt:

nou zet het maar tussen aanhalingstekens, ik voel me de laatste tijd wel vaker een kinderhand (5)

Je kan het ook zo uitdrukken, dat doe ik dan ook: de PVV liegt weer eens dat ze barst.

Update: Sophie in ’t Veld, fractievoorzitster van D66 in het Europarlement: ‘weet niet wat erger is: weigeren respect te tonen of deze laffe smoes’.

8 gedachten over “PVV EU-fractie liegt dat ze barst over proletengedrag dodenherdenking”

 1. De PVV slaat de laatste tijd dermate modderfiguren dat het ze zelf op begint te vallen. Echt de ene blunder na de andere. Volgens mij ligt de Grote Lijder overwerkt op de bank.

 2. #1 Volgens mij kan de Grote Lijder dat ook prima doen, dat op de bank liggen. De PVV-stemmers maakt het geen donder uit of die PVV-ers wel of niet opstaan. En met de nieuwe troef (hypotheekrente-aftrek) in handen is de PVV verzekerd van grote winst bij de komende verkiezingen. Dus Geert kan inderdaad ontspannen op de bank gaan liggen. Niks om overwerkt van te raken.

 3. Barry liegt dat hij barst. Maar hij is gewoon de kop-van-jut-van-dienst voor de PVV.
  Immers, het is al jarenlang openlijke PVV-politiek, om democratische en anti-dictatoriale bewegingen in moslim-landen niet te steunen en zelfs af te kraken.
  De weerzinwekkende ex-terrorist Raymond de Roon verklaarde zoiets al in november 2009, toen de 2e Kamer debatteerde over de rebellie van de jeugd in Iran. “We kunnen dit echt niet steunen. WANT het zijn ook moslims (!)” 😥
  Ik schreef er indertijd over: Wilders MP is against Iran opposition: “For they are muslims, too” [EN]
  http://huibslog.huibs.net/journal/2010/6/16/wilders-mp-against-iran-opposition-for-they-are-muslims-too.html
  Of, beter nog, bekijk op Youtube het filmpje waarin De Roon het alemaal nog eens zo duidelijk zei in november 2009: http://www.youtube.com/watch?v=C-jFFab9ABQ&feature=player_embedded
  Suggestie aan de auteur: update je stuk met dit filmpje :mrgreen:

 4. @JoeyRamone: Oei, droom je erover? Pas maar op dat het geen onverwerkte lijder wordt. 🙂

 5. PVV heeft niets met onze democratie, moreel enfatsoen.
  Dit is de kenmerk van minstens 1,5 miljoen landgenoten aangevoerd door Mussoblondini.

  Walgelijk in wat voor politiek klimaat is ons land ingestort!

 6. @Mike (inmiddels in spambak – red.)

  ga dan ook niet lopen zeuren als reljeugd de Dodenherdenking hier verstoort

  het woord respect komt in de vocabulaire van sommige mensen (minstens anderhalf miljoen in dit land) niet voor

  kun je je leugens niet beter verspreiden onder gelijkgestemden?

Reacties zijn gesloten.