Nederland nóg een keer voor schut in Europa door PVV

En wéér stonden we in Europa voor schut als gevolg van het toegeven aan de wensen van anderhalf miljoen aso’s door de zichzelf ongetwijfeld nog steeds fatsoenlijk vindende VVD en CDA:

De blokkade om de grenscontroles voor Roemenië en Bulgarije op te heffen, werd vrijdag door de Poolse minister van Europese Zaken Dowgielewicz neergesabeld als ‘deloyaal’ en een knieval voor de populistische eurohaters van de PVV.

De Roemeense president Traian Basescu ging vorige week nog wat verder, en alhoewel ik het niet helemaal met hem eens ben was hij wel scherp:

Woedend snierde hij dat prostitutie en softdrugs in Nederland alleen maar legaal zijn omdat de politie niet in staat is die problemen te beteugelen. In tegenstelling tot Roemenië natuurlijk. En dat Rotterdam met zijn haven de draaischijf voor de Europese wapen- en drugssmokkel. Om dan Boekarest buiten te Schengen te houden omdat daar de corruptie welig zou tieren.

Ooit was het zo dat je als Nederlander in het buitenland vooral moest zorgen niet voor Duitser aangezien te worden. Nu kun je in sommige landen maar beter niet meer laten merken dat je Nederlander bent, lijkt me.

10 gedachten over “Nederland nóg een keer voor schut in Europa door PVV”

 1. Als ze nu eens het lef hadden om die regeringen op het matje te roepen deden ze tenminste iets goeds.
  Daklozen krijgen boetes opgelegd die ze natuurlijk niet kunnen betalen met als gevolg dat ze in de gevangenis belanden of dat deze mensen hun heil ergens anders zoeken waar ze dan ook nog niet eens welkom zijn. Mensen zijn echt aan het overleven.

 2. Nou weten ze in Roemenie ook de drugsproblemen niet echt te beteugelen. En in de stadsgids van Boekarest, zoals die in alle hotelkamers ligt, heeft de burgemeester van Boekarest ruim een halve pagina gebruikt om te vertellen hoe mooi en goed de Roemeense hoeren wel niet waren. Bovendien staan ze daar in grote getale langs alle doorgaande wegen. En in de grote hotels, ook van internationale ketens, hebben ze een “bezorgservice” voor prostituees op de kamer. Dus het zal ook daar wel soort van legaal zijn.

  En inderdaad, in sommige landen krijg je toch vragen als Nederlander. Een kennis van me, woonachtig in Cochabamba, krijgt regelmatig vragen over onze nieuwe nazi’s.

 3. Rutte en zijn vingerlikkers dachten ook in dit geval er met een goedkope concessie aan de PVV vanaf te komen. Misgerekend! De Deense gedoogregering viel en kwam in sociaaldemocratische handen en de Finnen zijn ook niet tegen, omdat het broederland Estland anders in gevaar zou komen. Nederland staat dus plotseling alleen.
  Het perspectief op een Schengen-lidmaatschap deed en doet wonderen om corruptie en andere illegale zaken terug te dringen of te laten verdwijnen. Dat is bij voorbeeld gebleken in landen als Polen, Slowakije en Hongarije. Niemand denkt erover, om die landen weer uit Schengen te gooien. Ik was zelf verbaasd over hoe snel het bij voorbeeld in Hongarije is gegaan.
  De 4 à 5 jaar dat ik geregeld in Bulgarije kom, heb ik de praktijken aan de grenzen van de nacht in de dag zien veranderen. Dat neemt niet weg, dat er in Sofia in de taxiwereld en bij de verkeerspolitie nog forse wantoestanden bestaan.
  Maar die los je niet op met grenscontroles. Integendeel. De regering zal eerder haar inspanningen terugschroeven, omdat het toch minder dan niets oplevert bij Europa.
  Maar ja, dat durft Buitenlandse Zaken niet uit te leggen in het binnenland. En de PvdA ook niet.

 4. Weg- en hotelprostitutie heeft ook weinig te maken met al of niet in Schengen zijn. In Tsjechië en Hongarije komt het evenveel voor als in Roemenië, Bulgarije of Schengenland Griekenland. Je moet verder doorrijden naar Turkije om in een land aan te komen, waar prostitutie minder spectaculair wordt geadverteerd.
  – Verzin een redenering voor de PVV om aan te tonen dat hier weer eens blijkt hoe verderfelijk die islamitische ideologie toch wel is. 🙂

 5. In het buitenland kun je steeds meer gaan uitleggen dat grofheid in ons land voor eerlijkheid wordt gehouden.
  Als in: ‘het voordeel van een asociale klootzak zijn is dat je gewoon alles kunt maken’.

 6. We zijn een tweede Groot Britanië geworden die constant zich maar moet misdragen via eenlingen in de Europese Raad. Om nog maar te zwijgen wat de regering zelf daar doet in de EU-Raad. We gaan er steeds meer op lijken.

 7. De blokkade om de grenscontroles voor Roemenië en Bulgarije op te heffen, werd vrijdag door de Poolse minister van Europese Zaken Dowgielewicz neergesabeld als ‘deloyaal’ en een knieval voor de populistische eurohaters van de PVV.

  ‘deloyaal????? ministers uit Frankrijk en Polen hebben ons bedreigt met een oorlog als we de euro verlaten.
  Hoe noemen ze dat dan???
  Wie de F…..ck denken ze dat ze zijn???
  Het is niet de PVV die met oorlog dreigt als we de euro verlaten.
  Laten ze maar komen met hun oorlog.
  Dan gaan ze misschien begrijpen dat ……If you aint Dutch you aint much!!!

 8. scoobydoo Schreef:

  (…)
  Dan gaan ze misschien begrijpen dat ……If you aint Dutch you aint much!!!

  Nou, daar kunnen ze inderdaad van meepraten in Srebrenica.

Reacties zijn gesloten.