Van Rijn bagatelliseert verhaal van zijn vader

Gisteravond in de uitzending van Pauw werd Van Rijn geconfronteerd met het verhaal van zijn vader en met Ben Oude Nijhuis, wiens vrouw ook in dezelfde zorginstelling zit als zijn moeder.

Het personeel zou mevrouw Van Rijn en andere bewoners soms uren alleen laten. Vooral in het weekend zou er vooral in het weekend beperkt toezicht worden gehouden.

Volgens de 81-jarige Joop van Rijn is er nog geen incident geweest, maar hij wordt er “akelig van als hij bedenkt wat er allemaal mis zou kunnen gaan”. “Mensen zouden bijvoorbeeld kunnen struikelen, dan kun je zomaar te laat zijn.”

Zijn buurman Ben Oude Nijhuis, wiens vrouw ook in dezelfde zorginstelling zit, wijt de misstanden aan de bezuinigingen op de zorg. “Op sommige momenten moet één medewerker drie huiskamer met elk zes bewoners in de gaten houden.”

Van Rijn vindt het pijnlijk om te zien dat zijn vrouw de juiste zorg ontbeert. “Soms is ze niet verschoond. Dan staat ze even op en loopt de urine langs haar enkels. Ik ga altijd opgewekt naar haar toe, maar kom er vaak met een zwaar gemoed weer vandaan.”

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Van Rijn ontweek, geheel in navolging van “schrijnende gevallen bestaan niet” Rutte de mensonterende zaken die in het artikel en ook weer in het verhaal van Ben Oude Nijhuis naar voren kwam.
Hij bagatelliseerde het verhaal van zijn vader door te zeggen dat zijn vader niet in het verpleegtehuis verbleef omdat er door gebrek aan personeel te weinig zorg en toezicht kon worden gegeven maar vanwege de liefde voor zijn moeder.

1 gedachte over “Van Rijn bagatelliseert verhaal van zijn vader”

  1. Pingback: Waardigheid, ook tijdens de slechte tijden in het leven | Krapuul

Reacties zijn gesloten.