PVV weert raadsheer uit de Hoge Raad – 2e kamer vindt het best

Durf jij iets te zeggen wat De Lijder niet bevalt? -> einde carrière:

feit is ook dat de Kamercommissie louter politieke bezwaren van een fractie tegen een ervaren magistraat heeft gehonoreerd. En wel omdat een fractievoorzitter in een strafproces met deze magistraat te maken kreeg, al was het maar zijdelings. Alle rechters zijn gewaarschuwd: pas op met Wilders of je carrière lijdt eronder (NRC).

.

12 gedachten over “PVV weert raadsheer uit de Hoge Raad – 2e kamer vindt het best”

 1. Ja het zijn gewoon Hitler toestand all over again! En wie dat nog niet ziet is hartstikke blind!
  😥

 2. Keira: het zijn inderdaad precies dezelfde soort praktijken als van de nationaal-socialisten, damals.

  Dat juist mensen die hun mond open zouden kunnen trekken zo bibberendbang zijn voor die kliek geeft mijns inziens aan welk verzet we kunnen verwachten vanuit de rechtspraak: nul komma niks. Dit zijn de “verdedigers” van de rechtstaat. Laat me niet lachen, ze schijten in hun broek voor Wilders, en ik snap w-e-r-k-e-l-i-j-k niet waarom.

  Als het er echt toe gaat doen ( nu al dus), laten ze het volk in de steek. Ook dat is te vergelijken: ik zie steeds de beelden voor me van die schreeuwende nazi-rechters, zo soepel asl pakjes boter namen ze het in een paar jaar tijd op voor de dictatuur. En dat deden ze niet alleen bij nazi-Duitsland trouwens.

 3. Wat LRD zegt; elke keer dat het er écht toe doet wordt er toegegeven aan de PVV. Je zou bijna denken dat ze iets weten van bepaalde sleutelfiguren of zo.

 4. MarV Schreef:

  Inderdaad kwalijk. Maar om nu meteen met een Godwin te beginnen

  Wat Godwin? Wil je Hitler kusje geven?

 5. De laatste schijnheiligheid van de machthebbers is gevallen: een rechter weigeren omwille van de eisen van de neo-nazis.

  Vertel nu nog ’s een keertje aan onze buitenlandse partners hoe de PVV niet regeert in Nederland.
  Doe maar!

 6. Laurent Schreef:

  Wat LRD zegt; elke keer dat het er écht toe doet wordt er toegegeven aan de PVV. Je zou bijna denken dat ze iets weten van bepaalde sleutelfiguren of zo.

  Inderdaad, Wildes is DE mannetje van de kapo’s EN de schaduwstaat.

 7. De strijd om het opvullen van rechterlijke posten kennen we uit de VS, waar de politieke bezetting van de Grand Jury veel invloed heeft op het leven van de mensen. Blijkbaar wil Wilders af van een onafhankelijk objectief rechterlijk systeem. Wlders/Bosma zijn stelselmatig bezig pionnen te plaatsen dan wel te voorkomen dat een functie niet met een sterke man wordt vervuld. Enerzijds zou je zeggen dat dit zo agressief gaat omdat ze niet anders kunnen, de PVV heeft zelf geen goede mensen. Anderzijds is dit simpelweg het uitzaaien van de commandostructuur van de PVV.
  http://www.trouw.nl/tr/nl/4328/Opinie/article/detail/3078960/2011/12/15/Vormt-Wilders-met-zijn-partij-een-bedreiging-voor-onze-rechtsstaat.dhtml

 8. Maar we blijven voor het gemak steeds de Oost-Europeanen van corruptie beschuldigen. Die lachen zich rot ver ons.

 9. Bij deze berichten gaan de nekharen recht overeind staan. De terreur van de ‘vrijheid van meningsuiting’ volgens de maatstaven van de pvv, ontaardt in een beroepsverbod voor iemand met een de pvv onwelgevallige mening. Het meest beangstigende is dat vaste kamercommissie dit over z’n kant laat gaan en dit blijkbaar een ‘normale’gang van zaken vindt. Om te achterhalen hoe dit in godsnaam mogelijk is, hoeven we maar pakweg 80 jaar terug in de tijd te gaan.

 10. Wat een opwinding in het nationale kippenhok! WILDERS WEERT RECHTER UIT HOGE RAAD. Wat een quatsch! Kijk nu eens eerst, voordat je van woede helemaal uit elkaar spat, wat er in art. 118 van de grondwet gesteld wordt. Via Google vind je dat zo. Hier staat dus duidelijk dat de Hoge Raad zelf met kandidaten komt maar dat de leden van de Tweede Kamer uiteindelijk besluiten wie er voorgedragen wordt.

  De praktijk was echter anders, en dat was niet conform dit Grondwetartikel. De praktijk was dat de door de Hoge Raad voorgestelde leden automatisch ook benoemd werden. Dit,onwettige, automatisme is nu doorbroken. En daarom zijn al die ‘ingewijden, zonder artikel 118 te noemen, zo kwaad!

 11. Leer eerst eens lezen voor je begint te blèren. Het ging om de wijze waarop de kamer tot dit besluit is gekomen en daarmee tegemoet is gekomen aan de persoonlijke en politieke bezwaren van een eenling.

Reacties zijn gesloten.