Frikschoten van Amsterdampost moet acuut 2500 pleuro van z’n bezoekers anders licht uit

Alweer een bedelbericht in de NL blogosfeer, dit keer Frikschoten van Amsterdampost:

Zwartelaarzenblog Amsterdam Post verkeert in acute geldnood. Gisteren verscheen op de site een bedelbericht voor 2500 euri die voor woensdag binnen moeten zijn anders gaat de site op zwart. ‘Ik sta met mijn kloten voor het blok en kan geen kant meer uit op dit moment hoe graag ik dat ook wil. Ik heb de bodem bereikt,’ schrijft uitbater Prof. Drs. G.B.J. VanFrikschoten, suggererend dat zijn site wordt platgelopen (barracudanls)

Zeker inspiratie gehad van Peter Breedveld. Die verraste vorige week met een forse bedelactie (wij hebben ook nog 50 cent gestort) en was daarmee zeer succesvol. Alleen jammer dat-ie vervolgens te laat was met bagage afgeven op Heathrow zodat ie een vliegtuig later moest à additionele €500,-. Ja het leven is duur. Dat weten nu ook alle fans en donateurs van Breedveld en Frikschoten.

6 gedachten over “Frikschoten van Amsterdampost moet acuut 2500 pleuro van z’n bezoekers anders licht uit”

 1. Op zich niets mis met een ‘bedelbrief’, maar maak ’t dan wel zo inzichtelijk zodat donateurs kunnen zien wat er met hun donaties gebeurd.
  Bijvoorbeeld een overzichtje van wat de kosten zijn om de website in de lucht te houden o.i.d., in plaats van te gaan ‘bedelen’ vlak voordat je op vakantie gaat 😉

 2. Chiya Schreef:

  Bijvoorbeeld een overzichtje van wat de kosten zijn om de website in de lucht te houden

  Dat zie je nooit want dat hoeft niet iedereen te weten. Dat geldt voor deze site net zo goed. Maar vergis je niet dat bij een klein beetje site meer onkosten komen kijken dan de hosting alleen. Denk o.a. aan hard- en software. Dat kun je zo duur en zo goedkoop maken als je zelf wil. Dat valt overigens allemaal in het niet bij “advocaatkosten” waar sommige bedelende bloggers mee schermen. Ik probeer die kosten nihil te houden door zo strikt mogelijk de NL wet te handhaven in berichten en met name natuurlijk de comments.

  Een bedelbrief kan op zich nuttig zijn maar dan moet ie wel ergens op slaan.

  Wat Frikschoten doet slaat nergens op want het bestaat niet dat zijn site binnen 3 dagen 2500 euro nodig heeft om te kunnen blijven bestaan. Wat Frontaalnaakt doet slaat eigenlijk ook nergens op want hij noemt het aan de ene kant een onkostenvergoeding (genoemde onkosten komen mij gedeeltelijk onwaarschijnlijk over) en aan de andere kant zou hij er wel van willen leven.

  Welnu dat zou ik ook wel willen maar dat gaat met deze niche in ieder geval niet lukken. 😆

Reacties zijn gesloten.