Columnrondje zondag

Schippers zet een stroman in om het EPD weer leven in te blazen en de PvdA helpt dit gedoogwrak aan een meerderheid om het wrak van het EPD verder te laten varen. Hoe bestaat het? Marc Chavannes schrijft er een mooie column over in NRC. Lees ook even wat de actiegroep EPD-Nee ervan vindt. Dit kabinet heeft gewoon schijt aan de Senaat, aan de burger en aan privacy zolang het anderen betreft. Het is een stelletje knullige drammers die koste wat kost hun zin wil hebben. Soort kleuters, maar dan wel met te veel macht.

Afgelopen week hebben we al kunnen zien hoe de PVV een benoeming in de Hoge Raad tegenhoudt, de Ombudsman van de NRC geeft even een kijkje achter de schermen van hoe de PVV met bladen omgaat die hen niet aanstaan.

Wat mij altijd zo gruwelijk stoort is dat de PVV de ene na de andere rabiate onzin en leugen kan verkondigen, dat niemand in de pers of de politiek daar iets aan doet, maar dat anderen dan de PVV wel alles op een rijtje moeten hebben. Kom op zeg, wat wij hier dagelijks doen, kan de landelijke pers toch helemaal en nog uitgebreider? Gewoon elk achterlijk voorstel brengen zoals het is, een achterlijk voorstel. Stelletje angsthazen. Stop er mee om achterlijke ideëen als serieuze onderwerpen te brengen en stop ook eens om elke bekscheet van Geert & Co.te plaatsen. Laat dat aan de Televaag over. Die is daar voor. De eerste krant of omroep die Geert & Co. en dit kabinet dagelijks onderschoffelt omdat de debiele dingen zegt of doet, wordt heel snel groot verwacht ik. Te veel mensen hunkeren naar een tegengeluid, ga dat dan eens geven!

Bas Heijne vraagt zich af hoe de samenleving om moet gaan met geweld. Wat kunnen slachtoffers, die levenslang hebben, doen om hun pijn weg te nemen? Niets, stelt hij. Daar helpen geen langere of ergere straffen tegen. Ondanks dat Opstelten en Teeven ons dat willen doen geloven. Echt het werkt niet. Het weerhoudt mensen er niet van misdaden te begaan, zie de VS, waar de gevangenissen overvol zitten en je ook nog in sommige staten de doodstraf kunt krijgen. Zelfs dat weerhoudt mensen er niet van om misdaden te begaan.

Marcel Hulspas over het hufterige gedrag in het EP van de PVV. Niet opstaan bij herdenken slachtoffers, hoe onbeschoft kun je zijn? Hadden het niet door. Ja, dank je de koekoek, die PVV’ers hebben zoveel niet door en worden er allemaal riant voor betaald (vaak twee- of driedubbel). Mooie zin om te onthouden van Marcel: “als PVV’ers gaan schelden, dan hebben ze iets te verbergen”. Als de pers en de politici dit nu eens in de oren knopen en juist gaan zoeken en graven als de PVV scheldt, ja ik weet het, het wordt een dagtaak, maar is voor een goed doel!

Sebas Eliens doet een oproep in de Volkskrant om de verdomming te doorbreken. Het is een kreet uit mijn hart, maar vrees dat alle mensen die dit willen nog een poosje zwaar teleurgesteld worden. TV-programma’s zullen het doen (kijkcijfers) en de kranten ook niet (verkoopcijfers). Soms denk ik wel eens dat er geen mensen met gezond verstand en ballen meer zijn. Beide zijn genetisch weggemanipuleerd. Domheid en afgestomptheid is de norm geworden.

Over de laatste column kan ik kort zijn, gewoon lezen:

Concentratieproblemen zijn typisch voor de puberteit, maar ook het kabinet heeft er last van. Na een jaar regeren is het puberkabinet-Rutte-0 nu al aan het eind van zijn geestelijk Latijn. Dat constateert Thomas von der Dunk.

3 gedachten over “Columnrondje zondag”

 1. Uit het hart gegrepen Keira!
  Al twijfel ik ernstig aan de vermogens van de landelijke pers.
  Maar je kunt je in elk geval scharen achter Krapuul, Joop, Hulspas, Von den Dunk en een handvol meer, om het ze makkelijk te maken

  IN DIKKE VETTE HOOFDLETTERS!:

  Kom op zeg, wat wij hier dagelijks doen, kan de landelijke pers toch helemaal en nog uitgebreider? Gewoon elk achterlijk voorstel brengen zoals het is, een achterlijk voorstel. Stelletje angsthazen. Stop er mee om achterlijke ideëen als serieuze onderwerpen te brengen en stop ook eens om elke bekscheet van Geert & Co.te plaatsen. Laat dat aan de Televaag over. Die is daar voor. De eerste krant of omroep die Geert & Co. en dit kabinet dagelijks onderschoffelt omdat de debiele dingen zegt of doet, wordt heel snel groot verwacht ik. Te veel mensen hunkeren naar een tegengeluid, ga dat dan eens geven!

 2. Tekenend voor diezelfde pers is natuurlijk de lachwekkende uitverkiezing to PvhJ van Grinnikslang I, de slechtst mp van nl OOIT! En wat een onderbouwing, even nietszeggend als grinnikslang zelf.

  Journalisten typeren Rutte als een “evenwichtskunstenaar” en iemand die “vrolijk overeind blijft in een onmogelijke combinatie”. “Hij laveert kundig van meerderheid naar meerderheid,” staat in een van de inzendingen.

  Geen leiderschap, een mp voor slechts een select gezelschap kiezers (nl die met de poen en de villa’s), een wegkijker, weg wuiver, weglacher (een lege, emotieloze lach zo kundig vertolkt door Wim de Bie), een draaier, een manipulator, iemand die de basiswaarden van een prettige samenleving aan het ondergaven is, racisten eenvoudigweg hun gang laat gaan, zelf meelaveren op hun onzinnigheden, etcetc

  Dus eigenlijk, Keira, valt er van dat ingeslapen zootje landelijke pers niets te verwachten. Waarom niet Roemer verkozen, dat had makkelijk gekund? Nou ben ik wel blij dat ze het Zwijn uit Venlo niet naar voren hebben geschoven natuurlijk…

  http://goo.gl/h8h8D

 3. @ Keira, los van de genoemde columns, sla je met jouw derde alinea de spijker op z’n kop en leg jij het manco bloot van de hedendaagse pers, media en de politiek. Terwijl de pvv dagelijks z’n best doet om zichzelf v.w.b. in debiliteit te overtreffen, wordt er door de pers en politiek bedroevend weinig gedaan om die debiliteit te ontmaskeren.

Reacties zijn gesloten.