Homoseksuelen volgende groep om uit te sluiten bij ziektekostenverzekeraars

Lesbiënnes, homo- en biseksuelen in Nederland hebben een slechtere gezondheid dan hetero’s. Ook lopen ze meer risico op psychische problemen. Uit onderzoek blijkt dat dit jaarlijks meer dan 300 miljoen euro kost. (Telegraaf)

Buiten leeftijds- en opleidingsdiscriminatie kunnen ziektekostenverzekeringen nu ook de volgende groep uitsluiten (of hogere premie van vragen). Volgens mij is er ook nog wel ergens een onderzoek dat bewoners van grote steden vaker ziek zijn door alle stress en vervuiling. Zou ik er ook gelijk aan toevoegen als ik die ziektekostenverzekeraar was. Overigens heb al wat Tweede Kamerleden aangeschreven hoe het kan dat het solidariteitsbeginsel is verdwenen uit de zorgverzekering. Dat we op weg gaan naar een VS stelsel, als je het kunt betalen, mag je een verzekering hebben. Anders pech en ga je maar lijden of dood.

4 gedachten over “Homoseksuelen volgende groep om uit te sluiten bij ziektekostenverzekeraars”

  1. Ha, Marktwerking.
    Nederland kan zich wel JSF’s permitteren maar homo’s worden te duur…

  2. Ah . Moslims zijn uit als “schuld van Alles” dus het is weer eens tijd voor Homo’s , een herhaling van 80 jaar oude zetten , een ding hadden de Nazi’s voor op Nieuw Ultra rechts , ze hadden in ieder geval de mentale vermogens om meer dan één groep tegelijk te haten 😥

  3. Quote: Overigens heb al wat Tweede Kamerleden aangeschreven hoe het kan dat het solidariteitsbeginsel is verdwenen uit de zorgverzekering”

    Nu iedereen ongeacht inkomen de zelfde premie betaald is het solidariteitsbeginsel al aangetast, de premie zou gewoon een percentage van het bruto-inkomen moeten zijn.

Reacties zijn gesloten.