Inburgeren in Nederland = assimileren

Waarom was Machiel de Graaf zo ontstemd over het buffet dat werd aangeboden op de naturalisatiedag? Omdat Machiel net als de rest van de PVV en een te groot deel van Nederland helemaal niet stilstaan bij wat belangrijk is.  Het gaat wederom om non-issues, zoals de hele politiek tegenwoordig. Wanneer gaan de duurbetaalde dames en heren zich weer eens met serieuze zaken bezig houden? In plaats van met van die Beppen-onderwerpen (lees: ontevreden praat van chronisch verongelijkte mensen op verjaardagen en in kroegen)?

Nederlanders zijn een vreemd volk.

Ze laten politiek en partijen over aan een klein gezelschap van mensen. Het is daarom niet vreemd dat een PVV’er nieuwe Nederlanders oproept om boerenkool te eten, in plaats van lid te worden van een politieke partij. Want dat kan bij de PVV niet eens. Maar met deze oproep stelt De Graaf wel de verkeerde prioriteiten. Voor een inhoudelijk en betekenisvol burgerschap zouden het examen en de naturalisatie niet moeten focussen op boerenkool en culturele mores, maar op politieke participatie, verantwoordelijkheden en rechten van Nederlandse burgers. (Trouw)

 

3 gedachten over “Inburgeren in Nederland = assimileren”

  1. Het is de principiële uiterst oppervlakkige benadering van andere mensen, in dit geval buitenlanders, die hier ten grondslag ligt. Het betreft zuiver werkkrachten (niets menselijks hieraan, hoor!) die geen eigen mening mogen hebben en niet in de weg van de baasjes mogen zitten.
    Daarom: boerenkool eten en geen politieke participatie aub!

    Ook verenigingen en vooral bestuursorganen van verenigingen moeten zuiver blijven van buitenlanders.

    Nogmaals: boerenkool met worst eten en niet mopperen.

  2. Van gepensioneerde PVV’ers zou moeten worden geeist dat zij paella eten en geen boerenkool met frikandellen als ze in Spanje willen wonen en ook dat zij Spaans leren dat wat verder gaat dan ‘Ehhhm, ehhm…(bladeren in het boekje) Joo haablo noo espanjool, doe you spiek english? ‘ Waarschijnlijk kan dat dan weer niet… hoezo hypocriet?
    Boerenkool… is dat de gastronomie van de PVV? Wel een levensgenieters, die gasten. Uit het feit dat ieder gat wel een Chinees restaurant heeft of een Doner Kebabzaak, blijkt wel hoe populair hun Batavierenprak is.

Reacties zijn gesloten.