Helft ZZP’ers zit werkloos op de bank

Nog wat verborgen werkloosheid in Nederland:

de helft van de ZZP’ers in Nederland zit werkloos op de bank. Dat blijkt uit een analyse van vacatureportal Jobbird.com onder ruim zeshonderd profielen van zelfstandigen (mugweb)

Dit heet geloof ik “een kans”. Verder “succes is een keuze”, “willen is kunnen” etc. Beter op de bank kreperen dan bij Kamp aankloppen.

2 gedachten over “Helft ZZP’ers zit werkloos op de bank”

  1. Tja , er zijn genoeg gevallen waarin mensen ZZP’r werden omdat ze geen zin hadden de werknemersbelastingen te betalen , ik ken ze in de Techniek en veel bij de hondengeleiders in de beveiliging , dat waren allemaal mensen met vaste contracten die dachten zo sneller geld te verdienen , deden ze ook een paar jaar en toen waren de vette tijden over en zitten ze op de blaren, met hen heb ik eigenlijk weinig medelijden , heel anders dan wat vroeger de Free-lancers waren , dan voornamelijk muzikanten , die hadden geen andere keuze in hun vakgebied en hen hoor je ook weinig klagen ….

  2. Al Bakrastani Schreef:

    Tja , er zijn genoeg gevallen waarin mensen ZZP’r werden omdat ze geen zin hadden de werknemersbelastingen te betalen…

    Je draait de zaken om. In heel veel gevallen zijn er mensen ontslagen om als zelfstandige weer te worden binnengehaald. Da’s wel zo goedkoop en je kunt er zo gemakkelijk vanaf.
    Overigens is het niet toegestaan om als zelfstandige het grootste deel van je inkomsten bij 1 klant (je oude werkgever) binnen te hengelen. Het risico daarvan ligt trouwens bij de opdrachtgever.

Reacties zijn gesloten.