Geen mikmak bij christelijk onderwijs

“Open” protestants-christelijke scholen weren boeken waar “magie” in voorkomt, want magie is van de duivel.
Een betere aanbeveling kun je Harry Potter niet meegeven. Zo krijg je de jeugd nog eens aan het lezen!

Donald Duck komt de school ook niet in bij de open protestants-christelijken. Niet vanwege Boris Boef, Midas Wolf, de Zware Jongens of Mammonaanbidder Dagobert Duck, maar vanwege Zwarte Magica en madame Mikmak.
Sommige dingen kun je niet verzinnen.

7 gedachten over “Geen mikmak bij christelijk onderwijs”

 1. Inderdaad Arnold, een betere stimulans om kinderen aan het lezen te krijgen kun je niet geven. Maar wat een achterlijk gedoe.

  Weer zo’n christelijke idioterie, alleen de ‘magie’ van de bijbel mag gelezen worden. Daarbij zie ik in Harry Potter alleen maar een strijd tussen goed en kwaad en goed wil kwaad overwinnen. Toch een prima thema uit de bijbel? Of is het concurrentie?

  Als ik dit soort dingen lees denk ik, bouw de brandstapels maar weer op! 😥

 2. Gelukkig ben je dan toch in de verkeerde tijd geboren! Je kunt trouwens wel proberen te verhuizen naar een land waar nog een dictator heerst. Dan kun je lijfelijk ondervinden wat het is om vermoord te worden om de mening die je hebt. Succes!

 3. sh Schreef:

  Gelukkig ben je dan toch in de verkeerde tijd geboren! Je kunt trouwens wel proberen te verhuizen naar een land waar nog een dictator heerst. Dan kun je lijfelijk ondervinden wat het is om vermoord te worden om de mening die je hebt. Succes!

  Vreemde reactie. Wat probeer je hiermee te zeggen?

 4. “Open” protestants-christelijke scholen weren boeken waar “magie” in voorkomt, want magie is van de duivel.”
  Nieuwe trend aan het joods-gristelijk front? Moeten ze Uri Geller ook maar verbieden. En die gristenfundamentalistische tv-dominees uit the States die de zieken in hun goegemeente belazeren met handoplegging en bidsessies, en laten de gristelijkgereformeerde scholen op Urk eens hun jeugd aanpakken die stijf van de drank achter Oujji-borden zit om geesten op te roepen.

 5. #6 Type: `Vakanties’ . Domme insteek. Beetje traag van geest gereageerd en slecht gespeld bovendien.

Reacties zijn gesloten.