PVV-bemoeienis Hoge Raad vs. scheiding der machten

Zeg, maar als we dan toch met het opheffen van de scheiding der machten bezig zijn en de politiek zich met de rechtsprekende macht begint te bemoeien, kan de rechtsprekende macht dat dan ook niet met de politiek doen en met wat voor de hand liggende zaken als het arresteren van een paar PVV’ers beginnen? Niet zo beschaafd, mannen van de Hoge Raad, het kan en mag allemaal tegenwoordig, niet van dat benauwde!

Dus hup, in het cachot en op water en brood met Wilders, Brinkman, Graus en De Roon. De precieze redenen verzinnen we er later wel bij, maar vooralsnog zijn die lui te gevaarlijk en/of te debiel om los rond te laten lopen. En als we die redenen niet vinden is het voor hetgeen ze ongetwijfeld uitgevreten hebben zonder ervoor gepakt te zijn, of nog gaan uitvreten, zoals ouders in die fijne autoritaire jaren vóór 1965, waar PVV’ers zo naar terugverlangen, tegen je zeiden.

Er zou bijvoorbeeld nog eens nader onderzocht kunnen worden of Wilders ipv op de rand van het strafbare bij nader inzien eigenlijk toch niet toevallig gewoon erover is gegaan, zoals elk zinnig denkend mens dat trouwens vindt. Om verdere schade te voorkomen moet die man gewoon even van de buitenwereld afgesloten worden totdat we daar precies uit zijn.

Graus wordt met terugwerkende kracht alsnog vervolgd voor vrouwenmeppen, duidelijk geval.

Brinkman heeft bezopen rondgereden maar wist dat te camoufleren door bij thuiskomst snel een slok cognac te nemen, eveneens duidelijk geval.

De Roon was ooit lid van een staatsgevaarlijke rechts-extremistische beweging. Als ze in de VS allerlei figuren met het verkeerde soort baard jarenlang in Guantanamo Bay vast kunnen zetten moet dat met zo’n De Roon toch ook uit te leggen zijn, dunkt me. En anders even uitleveren aan Egypte.

Actie! Stuur de Parketwacht, de Rijdende Rechter of de Bond tegen het Vloeken erop af!

2 gedachten over “PVV-bemoeienis Hoge Raad vs. scheiding der machten”

  1. “Als de politiek iemand niet wil, kunnen ze er beter openlijk over debatteren in plaats van de Hoge Raad onder druk te zetten om een voordracht te wijzigen”, zegt een raadsheer.

    Tja, maar dat past toch niet in een onderling capo’s overleg?
    “Openlijk debatteren” ?? “Democratie” ?? Dat past toch niet binnen de cultuur van de achtekamertjes?

  2. Een initiatief dat iedereen, mits voorzien van een helder, goedwerkend brein, alleen maar zal toejuichen.
    Zijn de door waanzin gedreven partij-‘ideoloog, de opruier ‘Sietse F. of de Haagse nepprofessor ook niet preventief in te sluiten?

Reacties zijn gesloten.