De krentenbol kwam van links

De scholierenstaking tegen de 1040-urennorm op het Museumplein is vanmiddag in grimmige sfeer verlopen. De politie heeft een waterkanon en politie te paard ingezet om het plein schoon te vegen. Persbureau Novum meldt dat er tien leerlingen zijn aangehouden wegens vernielingen en het gooien van vuurwerk. (NRC)

Krentenbolman
Scholieren zijn het in mijn ogen terecht niet eens met de ophokplicht van de 1040 uren-norm. Ze waren het ook niet eens met de spreker Harm Beertema van de PVV, hij is bekogeld met aanstekers, een krentenbol en pennen. Zal wel een algemeen verbod voor krentenbollen worden uitgevaardigd na dit incident.

Een verslaggever van GeenStijl is gewond geraakt, tja dat is het risico hè, als je je in risicogebieden begeeft. Heeft hij nog geluk dat hij niet tegen de ME is aangelopen. Volgens mij zie je er na zo’n ontmoeting helemaal anders uit dan ervoor.

Overigens heeft Ton Elias van de VVD al vragen gesteld over hoe het mogelijk is dat scholen het transport voor de leerlingen naar de demonstratie hebben betaald. Dat is misbruik van belastinggeld. Nee, wat ze daar in Den Haag doen is geen misbruik. Ik vind het trouwens helemaal geen misbruik. Van mij mogen die scholen belastinggeld gebruiken om beter onderwijs af te dwingen.

12 gedachten over “De krentenbol kwam van links”

 1. Ik had op een gegeven moment die sik automatisch uitgeknipt ik weet nooit hoe ik dat doe maar soms lukt het en op zijn kop werden het allemaal vliegende duiveltjes.

 2. De VVD die weer hard schreeuwt over het intrekken van subsidies. In toenemende mate valt het mijop de met name de partijen die zo nadrukkelijk het woord vrijheid in het hun naam hebben staan de vrijheid steeds verder wilt beknotten.

  Wordt het toch een rechts regime of Bruin 1?

 3. Vanaf vandaag gaat de politie extra opletten en zoeken naar krentenbollen.
  We zijn gewaarschuwd! 🙂

 4. bruine bollen zijn ook levensgevaarlijk

  om over een patatje oorlog en een zure bom maar niet te spreken

 5. Mag je nog blij zijn dat Groen Whatever niets meer doet wat ze niet “Neo-liberaal-kabinetfähig ” Stel je voor dat een van die studenten een ZUURDESEM krentebol te pakken had gekregen … waren er doden gevallen …. Ik verwacht trouwens een snelle her-liberalisatie van het softdrugsbeleid , dan suft de massa weer weg

Reacties zijn gesloten.