Veldhuijzen van Zanten (CDA) probeert de kluit weer te belazeren

Volgens de oppositie zijn de maatregelen die staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten heeft getroffen, voor zover ze dat al heeft gedaan, om het grotendeels opheffen van het Persoonsgebonden Budget te compenseren volslagen ontoereikend, en breekt daarmee de belofte het opheffen van de zorg via het OGB op andere wijze te zullen compenseren.

De vijftig miljoen die ze daarvoor uitgetrokken heeft zullen na een paar maanden al op zijn, en bovendien is nog niet eens duidelijk hóe de opgeheven hulp via het PGB nu ingevuld gaat worden.

Eerder rees er al ernstige twijfel over of de opheffing van het PGB überhaupt wel bezuinigingen oplevert, volgens het Centraal Planbureau in elk geval niet, maar volgens Veldhuijzen van Zanten was die twijfel volkomen onterecht.

 

9 gedachten over “Veldhuijzen van Zanten (CDA) probeert de kluit weer te belazeren”

 1. Best logisch, een potje van 2,7 miljard voor 90% wegsnijden.
  In de plaats daarvan 850 miljoen weggeven aan je vrienden in de besturen van de grote zorgreuzen (door Miep Fleur verkocht als 12000 handen aan het bed?!?) .
  En dan 50 miljoen reserveren voor een alternatieve regeling….dat ga je niet redden.
  Of je moet ook echt eigenlijk gewoon geloven dat chronisch zieken en gehandicapten een soort van profiteurs zijn die op internet verlekkerd zitten te kijken hoeveel geld ze kunnen krijgen voor hun ziekte. (hoe krijg je het verzonnen)

  Ik heb een tijdje gedacht dat het een beetje onnozel was, maar het is heel doelbewust een groep weerloze mensen zwartmaken en de solidariteit breken in de samenleving, dat is waar deze staats heel bewust en weloverwogen mee bezig is.

 2. Dit is nu wat ze met framing bedoelen. Den Haag maakt een hele groep burgers zwart om hun eigen gelijk door te drukken. Walgelijk!

 3. Jan Schreef:

  , maar het is heel doelbewust een groep weerloze mensen zwartmaken en de solidariteit breken in de samenleving, dat is waar deze staats heel bewust en weloverwogen mee bezig is.

  😥

 4. Nou, dit was dan de kans om de bezuinigingen van de PGB’s terug te draaien.

  Een hoop geschreeuw en getetter, maar bij het “noodpakket” doen GroenLinks, PvdA en D66 er helemaal niks tegen. Hoe ongeloofwaardig kan je zijn als je de kans hebt om dit te laten schieten:

  GroenLinks:

  http://www.cpb.nl/sites/default/files/publicaties/download/cpb-notitie-26apr2012-ex-ante-budgettaire-effecten-pakket-groenlinks.pdf

  PvdA:

  http://www.cpb.nl/sites/default/files/publicaties/download/cpb-notitie-26apr2012-ex-ante-budgettaire-effecten-pakket-pvda.pdf

  En D 66:

  http://www.cpb.nl/publicatie/ex-ante-budgettaire-effecten-pakket-d66-verstuurd-op-26-april-2012

 5. Oja, toch wel onder 75. bij Groen links.excuus, maar ben alle cijfertjes op zijn kop aan het lezen.

 6. @#5 Lichtpuntje de transitie van begeleiding uit awbz naar wmo staat (bijna) in de ijskast, zullen een hoop mensen opgelucht ademhalen.

  En inderdaad nu is het moment om VVD/CDA onder de neus te wrijven dat afschaffing PGB niks anders was dan doodordinair een dealtje met Wilder’s in ruil voor ‘een miljard voor de ouderenzorg’
  (die hiervan trouwens ook niks gezien hebben, het is meer een miljard in de gebouwen en bestuurders van de grote instellingen geworden.)

  Getverdemme wat een zootje, wheelen en dealen over de ruggen van zieke mensen, je zal er mee samen willen werken zeg!

 7. @6: Jan:

  [ Getverdemme wat een zootje, wheelen en dealen over de ruggen van zieke mensen, je zal er mee samen willen werken zeg! ]

  Ja, en het moet nog maar blijken dat ze dit keer eeen beetje de poot stijf houden. Wel gelezen over de 5 euro per dag “hotelkosten” die GroenLinks wil innen als je het ziekenhuis in moet? en het afschaffen van de zorgtoeslag?

  HOTEL kosten, een ziekenhuis nota bene.

 8. @7: “… en het afschaffen van de zorgtoeslag?”
  De SP wil ook de zorgtoeslag afschaffen, omdat ze de premie inkomensafhankelijk maken. Ik weet niet wat GL doet met de premie (toch wel iets, mag ik hopen?), maar daar moet je i.e.g. ook naar kijken.

 9. @7 ja, er moet nog 1miljard bezuingd worden op de zorg. Misschien wordt het op die manier nader ingevuld. o.a. ‘hotelkosten’ voor het ziekenhuis.

Reacties zijn gesloten.