Breivik ontoerekeningsvatbaar

Slecht nieuws voor Breivik-aanhangers. Hij spoort niet:

Een Noorse onderzoekscommissie heeft donderdag bevestigd dat Anders Behring Breivik, de man die verantwoordelijk is voor een bloedige aanslag en een moordpartij onder jongeren afgelopen zomer, niet toerekeningsvatbaar is. De conclusie is unaniem genomen door de zeven betrokken medische specialisten. (Telegraaf)

5 gedachten over “Breivik ontoerekeningsvatbaar”

 1. Tja , wat moet je daarover zeggen , iets in de richting van “was het wel een “Islamitische “aanslag geweest dan was dit oordeel vast niet geveld “” !!!!! ?????

 2. Het doet me zeer veel pijn dat deze terrorist zomaar wegkomt met zijn schietpartij. Nou….een mooi gebaar naar de nabestaanden…
  En inderdaad:
  “was het wel een “Islamitische “aanslag geweest dan was dit oordeel vast niet geveld “” !!!!! ?????

  Aan de andere kant: Was hij wel als een normaal persoon behandeld, zou hij een statement maken en het voor elkaar krijgen om zijn motieven bespreekbaar te maken, en na een jaar of 12 misschien al vrij zijn.

  Dus ja, ergens toch goed dat zijn plannetjes naar de kloten zijn geholpen en hem mede is gedeeld dat hij een kwibus is, nadat hij dacht slimmer te zijn dan de rest.

 3. Kunnen die Noorse psychiaters ook even naar Den Haag komen, om te kijken of een zekere geblondeerde Indo ze wel allemaal op een rijtje heeft?

Reacties zijn gesloten.