Het lijkt erop dat niet alleen het aantal zwakzinnige kamervragen schrikbarend is toegenomen: AD bericht dat het beantwoorden van zo’n vraag bijna 4000 euro kost. Laat dat nu net 2x duurder zijn dan dat ik altijd gedacht had. Vals voorgelichte burger dat ik ben (AD).
Kamervraag kost tegenwoordig 3750 euro
3 gedachten over “Kamervraag kost tegenwoordig 3750 euro”
Reacties zijn gesloten.
Nu alleen nog: is dat per losse vraag / per punt of per bundel? Kan ik wéér nergens vinden. 😐
Zo zie je maar weer hoe die ambtenaren ons jaarlijks kosten.
Want het zijn tenslotte ambtenaren die de prijs opdrijven. Zij zijn het immers die het werk voor de minister doen.
Het ligt echt niet aan bijvoorbeeld een Geert Wilders c.s. die inmiddels honderden vragen hebben gesteld aan de minister waarom nog steeds er geen discriminerende wetten komen, terwijl heel hardwerkend Nederland er naar snakt.
Het is een gemiddelde, de prijs hangt af van de tijd die het kost om het antwoord boven water te krijgen.
Bij ons haalde het college het laatst in z’n zotte kop om geld te willen gaan vangen voor WOB-verzoeken: “Informatieverzoeken waaraan de ambtenaren minder dan en half uur kwijt zijn blijven gratis, daarna gaat de teller lopen: 23,50 euro per kwartier.” (http://www.sleutelstad.nl/nieuws/archief/2011/12/leidenaren-moeten-betalen-voor-openbaarheid) Iemand merkte toen op dat dat overeenkomt met het uurloon van een senior beleidsmedewerker (schaal 12). Dat kan heel goed, ik heb met mijn nonprofit-clubje nog nooit met een lagere godheid te maken gehad. Een ander slaat de spijker op z’n kop: “Dat gemeenten zo veel tijd kwijt zijn aan WOB-verzoeken, komt doordat ze een puinhoop maken van hun IT. Een WOB-verzoek kost in Noorwegen enkele seconden. Het document krijg je binnen een uur.” Hier kan zoiets gerust 8 weken in beslag nemen.