Spreekverbod imam

De LPF (Wie? De LPF; Lijst Pim Fortuyn) vindt dat imam Mohammed Al Arifi de toegang tot de stad ontzegd moet worden zodat hij niet kan spreken op de conferentie in de Al Fourkaan-moskee te Eindhoven.

‘Deze imam is namelijk zeer omstreden omdat hij geweld tegen vrouwen goed zou keuren, en het goed zou vinden als mannen met meisjes van 9 jaar zouden trouwen’, schrijft fractievoorzitter Rudy Reker.

Dat is niet netjes, inderdaad.

De LPF schrijft verder dat het ‘geen geheim is dat de Al Fourkaan-moskee al jaren bekend staat als een zeer radicale moskee, die in het verleden regelmatig is bezocht door terroristen zoals Mohammed Atta (9/11 terrorist)’. ‘We hebben kunnen zien waar dat toe heeft geleid’, aldus de fractie.

Ik zeg wat ik denk en ik doe wat ik zeg‘,  is een stelling die Mohammed Atta dan ook beslist onderschreven zou hebben. Alhoewel ik me afvraag of het uitdragen ervan in Eindhoven van doorslaggevend belang is geweest.

5 gedachten over “Spreekverbod imam”

 1. Rechts: altijd bezig om iets en/of iemand te verbieden en vrijheden te beperken!

  Wat was de smoes alweer?

 2. Ik weet toevallig, hoezeer het Eindhovense establishment de al-farkaan-moskee heeft ingezet tegen seculiere Turkse en Marokkaanse initiatieven. Men was bang de controle te verliezen over Turkse vrouwen die zich emancipeerden. Dan maar liever gemene zaak maken met islamieten die beantwoorden aan de traditionele opvattingen van de RK Kerk. BAH!

 3. Als je 3 jaar toevoegt aan die 9 jaar, zou je in principe ook alle rabbi’s de toegang tot Nederland kunnen ontzeggen. Vanaf 12 jaar, bat mitsveh, zijn joodse meisjes immers volwassen en klaar om te trouwen.

  Hypocriet om dan wel allerlei hassidische en haredische rabbi’s toe te laten die polygamie, huwelijken op zeer jonge leeftijd en vrouwenonderdrukking propageren terwijl men wel de imams met dezelfde mening wenst te weren.

 4. Q Schreef:

  Als je 3 jaar toevoegt aan die 9 jaar, zou je in principe ook alle rabbi’s de toegang tot Nederland kunnen ontzeggen. Vanaf 12 jaar, bat mitsveh, zijn joodse meisjes immers volwassen en klaar om te trouwen.
  Hypocriet om dan wel allerlei hassidische en haredische rabbi’s toe te laten die polygamie, huwelijken op zeer jonge leeftijd en vrouwenonderdrukking propageren terwijl men wel de imams met dezelfde mening wenst te weren.

  dat is Joodsch Gristenlijke traditie , hoe durf je die te bekritiseren !!!!!

 5. Ik vind wel dat “ze ” een punt hebben.
  Immers als bekend zijn tenminste 1½ miljoen Nederlanders zondermeer en kritiekloos in staat om de meest idiote beweringen van hun Geestelijk Leider Wilders te aanvaarden en op te volgen dus waarom zou dat bij moslims anders zijn?
  Immers zij zijn toch ook mensen die weigeren toe te geven dat ze een verderfelijke ideologie hebben zoals ook de volgelingen van Wilders dat weigeren toe te geven hoe achterbaks en smerig het Wilderianisme eigenlijk is?

Reacties zijn gesloten.