Sommige heilige huisjes zijn heiliger dan andere

En dan vooral het rechtse heilige huisje met betrekking tot de rechtse, vele tonnen, of zelfs miljoenen kostende huisjes: de hypotheekrente-aftrek.

Eens te meer steekt Rutte, premier van alle Nederlanders, zijn afgelikte bruine middelvinger op naar de oppositie en de rest van Nederland met de uitspraak dat er niet aan de hypotheekrente getornd mag worden, in tegenstelling tot Maxime Verhagens eerdere uitspraak dat geen enkel heilig huisje onbesproken zou blijven.

Wanneer heeft de oppositie nu eens door dat ze de poten onder deze kakstoel van een regering tot op de laatste millimeter moeten doorzagen, om ze op een strategisch moment compleet onderuit te kunnen schoppen? Dat ze bij de eerste de beste gelegenheid een staaf tussen de spaken van dit voortkrakend gedoogwrak moet steken om het fataal over de kop te doen slaan, omdat er niets maar dan ook niets aan enige concessies te verwachten valt?

6 gedachten over “Sommige heilige huisjes zijn heiliger dan andere”

 1. Iedereen weet dat de hypotheekrente aftrek heeft gezorgt voor een ongekende luchtbel.
  Als deze knapt heeft Nederland een groot probleem.
  Sterker nog , men wil 75% van de huurhuizen gaan verkopen, aan mensen die vaak geen eigen huis kunnen betalen.
  Deze mensen kunnen vaak moeilijk een hypotheek krijgen.
  Maar het maakt de luchtbel alleen maar groter.
  Dit doet mij denken aan wat in Amerika gebeurde.
  Het lijkt wel of deze rechtse politici BEWUST de zaak aan het klappen laten zijn.
  Ik kan deze rechtse politici gerust stellen.
  De zaak gaat klappen , door het nu ongebreideld bijdrukken van geld.

 2. Theo Gerris Schreef:

  De zaak gaat klappen , door het nu ongebreideld bijdrukken van geld.

  Wegloopinflatie in een voordeel voor wie nu een lang lopende hypotheek heeft , Mijn ex-vrouws grootvader heeft tijdens een periode van hyperinflatie in de jaren 30 zijn hypotheek contant afbetaald … Als je hoor dat alle villaas plotseling langlopend gefinancierd worden kan je er op vertrouwen dat er hyperinflatie aankomt …

 3. Als de hypotheekaftrek een middel is om de belastingdruk te verminderen waarom betaald de huizenbezitter dan ook nog het huurwaardeforfait en hoe zit het dan met de miljoenen huurders. hebben die geen recht op belastingverminderding. Volkomen verkeerd argument dus .

 4. @1 Dat willen ze ook, Socialise the losses, privatize the profits. Als iedereen met een bubbel op zijn huis gaat zitten, dan is schade voor de banken niet zo hoog maar voor de samenleving wel.

Reacties zijn gesloten.