Reformatorisch Dagblad laat kabinet alvast vallen

“Kans uiterst klein, nihil, dat kabinet er in mei 2012 nog zit”, „Hoelang kun je mensen trekken met je anti-islamstandpunt, maar ze tegelijkertijd in financieel opzicht een mes in de rug steken? Ik geef het kabinet daarom 75 procent kans dat het in 2012 ten val komt” en meer geinige quotes in Refdag. Refdags lezers vinden dit vast niet fijn want die gaan over lijken om SGP een extra koopzondag te laten verbieden. Dan maar Henk en Ingrid financieel mes in de rug. Snel lezen want morgen zijn ze dicht.

5 gedachten over “Reformatorisch Dagblad laat kabinet alvast vallen”

 1. jvdh schreeef: “Snel lezen want morgen zijn ze dicht” – Op de valreep heb ik dat nog even gauw gedaan.

  1. Het refdag is niet alleen SGP maar ook CU. Al hebben die laatsten na de (een beetje) teleurstellende verkiezingsuitslag zich min of meer ontdaan van de te “links” geachte Rouvoet, het is vooral een CU-geluid dat doorklinkt in het artikel.
  2. De poging van Livestro en zijn neoconservatieve, fundi-christelijke ondergeschikten, om de gereformeerde vote te koppelen aan de VVD via de PVV, lukt nog steeds niet echt. Maar houd de “conservatieve caucuses” in Nederland in de gaten. Ze werven invloed via Hero Brinkman en zijn vriendinnetje, ze patroniseren Daniël van der Stoep en ik zag op twitter, dat Arnoud van Doorn en zijn verloofde Marjolein van de Waal (ex-verloofde van Van der Stoep) ook al helemaal “in” Livestro zijn.
  3. Daniël die momenteel onderweg is naar een kerstdiner bij zijn (nieuwe?) schoonouders, zoals hij twitterde, wierf als twittervriend een redacteur van een heel erotisch magazine. Overigens ook vriend van Livestro. De mannenbroeders moeten echt wel uitkijken met zulke vrienden en vriend(inn)en van vrienden.
  4. En of dat alles nog niet genoeg is, Van Schendelen is … katholiek!!! Zoon van een mij bekende bloembollenkweker op de geestgronden van Zuid-Holland. Kortom, alles draait. Maar de verkeerde kant op. Wat zou Calvijn hiervan hebben gezegd?
  5. Dus, ik geloof dat de fundamentalistische christenen van de Hollandse klei heel wat moeilijker zijn in te schakelen voor een duivels economisch concept dan vele Amerikaanse fundis. Als de oppositie eindelijk het juiste woord vindt zullen de CU en misschien zelfs ook de SGP met ons zijn en Rutte laten vallen.

 2. Arnoud van Doorn en zijn verloofde Marjolein van de Waal

  Nee toch? Het zou de gang van zaken wel meteen makkelijk verklaren.

  Maar goed – het lijkt mij dat Van Schendelen het bij het rechte eind heeft al zou ik geen maand durven noemen. Tenzij er snel een meltdown georganiseerd wordt waarbij een regimewisseling echt onontkoombaar verklaard wordt. Zalm premier, Cohen en Wijffels vice-premiers?

Reacties zijn gesloten.