8 gedachten over “Honderden agenten ontslagen wegens wangedrag”

 1. Het is eigenlijk een hoopvol teken. Commissaris Bullebas en burgemeester Dickerdack willen geen jongens en meisjes die buiten de pot pissen. Ik denk, dat de politie, bij haar werving, minder een beroep zou moeten doen op agressiviteit en frustratie.Maar meer op verantwoordelijkheidsgevoel en compassie.

 2. @3
  Nandlal had kennelijk zijn partijkaart niet aan zijn revers bevestigd en evenmin bewijs op zak dat hij voor rechts in de gemeenteraad zit. Anders zouden de wouten mogelijk een geestverwant hebben herkend en gereageerd hebben met “sorry meneer, wij kregen een melding en doen ook maar ons werk.”

  Nee mevrouw Mizée, ze sleuren je zo je auto uit als je een niet-Arisch uiterlijk hebt!
  U wilt niet weten hoe vaak mijn zoon met zijn bedrijfsbusje (overigens zonder ladder) tot stoppen is gedwongen. Zonder melding maar “controle, rijbewijs, autopapieren” en intussen naast de auto staan met handen op het dak.

  In tegenstelling tot Nandlal wantrouwen wij het rechtse-rechtssysteem in het algemeen en de blauwe petten in het bijzonder: Ik heb mijn kinderen dus geleerd: Wat ze ook zeggen en hoe vaak ze je op 1 dag ook aanhouden, niet protesteren maar “goedemorgen Agent, ja Agent, goed Agent ” En je beide handen altijd goed zichtbaar houden: wanneer je de gevraagde autopapieren tevoorschijn haalt, niet je rechterhand zomaar in je binnenzak steken, maar eerst met je linkerhand je jas helemaal openslaan, dan pas duidelijk zichtbaar met duim en wijsvinger je portefeuille pakken.

  Het helpt natuurlijk wel als je niet gehandicapt bent en snel kunt uitstappen!

 3. Een kennis heeft me het verhaal verteld hoe toen hij zijn nieuwe auto enige tijd geleden ophaalde – werd hij vervolgens in het centrum van de stad, op een kruispunt klemgereden door agenten in burger die wouden weten hoe hij aan die auto is gekomen, want mijn kennis ook ‘licht’ getint is en volgens de wouten in burger “kon de middelen niet hebben” voor die auto.

  In eerste instantie hielp niet dat zijn vrouw en kinderen in de auto aanwezig waren, nog met de bloemen die bij het aanschaf horen – de agenten bleven beweren, blijkbaar uit hun waanzinnige verbeelding, dat er iets naar hun zin niet pluis was.

  Ze hebben gedreigd dat ze iedereen naar de politiebureau wouden slepen en mijn vriend die altijd zeer sociaal is heeft de documenten laten zien en toen werd door zijn eigen optreden de zaak gesust.

  Toch zijn conclusie naderhand is dat we is een zeer racistisch staat leven waar de politie en/of haar leiding zomaar de burgers van alles ongestraft kunnen beschuldigen.

  Lang leve de DDR in Nederland!

 4. Zijn conclusie naderhand is dat we in een zeer racistisch staat leven waar de politie en/of haar leiding zomaar de burgers van alles en nog wat ongestraft kunnen beschuldigen.

  Lang leve de DDR in Nederland!

 5. nexus m. Schreef:

  Een kennis heeft me het verhaal verteld hoe toen hij zijn nieuwe auto enige tijd geleden ophaalde – werd hij vervolgens in het centrum van de stad, op een kruispunt klemgereden door agenten in burger die wouden weten hoe hij aan die auto is gekomen, want mijn kennis ook ‘licht’ getint is en volgens de wouten in burger “kon de middelen niet hebben” voor die auto.

  In de USA heet die overtreding : “Driving an expensive car while Black ” … Hoe zuiderlijker je kom hoe zwaarder de overtreding , maar ook in het “liberale ” Massatuchets besloot mijn Ghaneese collega zijn rode sportauto in te ruilen voor een tweedehands Toyota ( niet rood ) want daarmee was hij sneller op zijn werk ….

 6. @ 5, 6 en @7:

  Ik weet niet hoe deze overtreding in NL heet, maar ik heb altijd direct gehandeld na een incident:
  in 1e instantie de Chevrolet Blazer ingeruild voor een kleinere en als gezinsauto net iets minder handige stationcar met een minder “opzichtige” kleur. Vervolgens die weer ingeruild voor een kleinere auto.
  Sinds de kinderen de deur uit zijn, geen auto meer. Wel zo rustig!

Reacties zijn gesloten.