Columnrondje zondag

Met het risico dat geen hond dit leest omdat iedereen zit te genieten van een gezellig samenzijn in huiselijke kring met volop fijne prettige dingetjes doe ik het toch gewoon.

Een columnrondje.

Kanteldenker, heeft een verhaal over de leiderschapskwaliteiten van Mark Rutte. Ik vind het knap dat iemand daar zo’n lang verhaal over kan schrijven daarom deze eervolle vermelding, kwootje:

en tweede observatie is dat de stijl van leiderschap die Rutte toont uit de jaren negentig stamt en niet meer voldoet aan de eisen van dit moment. In de vorige eeuw bleef de communicatie hangen in zenderdominante strategieën en framing. Ik zie hetzelfde gebeuren. Maar ook de grenzen van deze centraal gemanipuleerde vorm van communicatie. Het werkt niet meer. Het is onecht en ook te abstract voor de burgers. De leugen regeert. Politieke douceurtjes als de 130 km per uur regel verbloemen bewust de onverschrokken onkunde van dit kabinet. Het gunt het volk zijn brood en spelen. De veranderdoelen van dit kabinet missen de realiteit van alledag en de betrokkenheid van burgers en oppositie bij het veranderproces is nihil. Politiek leiderschap betekent ook op een andere manier de veranderingen in het land organiseren, niet alleen top-down, maar diep in de realiteit van het dagelijks leven en dicht bij de burgers die het treft. (kanteldenker)

Marc Chavannes, bij NRC, schrijft ook over Rutte. Namelijk dat het een nonchalante slons is die er een zooitje van maakt. Goed punt.

Deze was ook al een paar daagjes oud. Stond op de Telegrof. PVV wat moet je ermee?

De brandstofprijzen worden hoofdzakelijk bepaald door vier factoren: de kale olieprijs, de koers van de dollar, de kosten van raffinage en distributie en de belastingen. Die laatste factor vormt in Nederland ruim de helft van de prijs. De PVV wilde weten waarom de brandstofprijzen zo hoog zijn en liet daar onderzoek naar uitvoeren. De vraag is nu: Wat doet de PVV met de uitkomsten van het onderzoek naar de brandstofprijzen?

Is dat nou zo moeilijk? Hun reet afvegen natuurlijk. Henk en Ingrid vinden het geniaal en rechts Nederland likt er de vingers bij af. Maar de brandstofaccijnzen blijven dus gewoon hoog anders kan Rutte geen straaljagers kopen. Alle semi-liberaal en populistisch gelul over “kwartje van Kok” ten spijt.

3 gedachten over “Columnrondje zondag”

  1. Short and sweet! Kanteldenker moet misschien een klein lesje eenvoudig formuleren krijgen, maar… ik ga ‘m/haar zeker lezen.

  2. Kanteldenkers stropop van Rutte als politiek leider wordt door hem lekker afgebrand. Voor mij geen eervolle vermelding waard.

    Wel een terechte vermelding waard vind ik Van der Vinnes kritiek op de PVV in de Telegraaf. Dat er kritisch wordt gekeken naar de PVV met betrekking tot een rechts onderwerp als de brandstofprijzen, zegt wat over de afbrokkelende positie van Wilders.

Reacties zijn gesloten.