Paus heeft commentaar op glitter met kerst *proest*

De paus doet ook al een leuke oproep, het is de tijd van oproepen tot medeleven (of zoals Beatrix zei:,, méé-delen”). We moeten stoppen met de glitter en glamour en vercommercialisering van kerst. Want is de geboorte van Jezus. Nou is dat feit al even ondergeschoffeld door Arnold van der Kluft. Maar waar haalt die roomse paus het lef vandaan om te protesteren tegen glitter? De katholieke kerk is zelf een nichtenshow zonder weerga van glamour en glitter. Als de katholieke kerk echt het christendom en het hebt uw naasten lief in praktijk zou brengen (anders dan kinderen misbruiken, wat alles met macht en niet met liefde te maken heeft), zou de wereld er heel anders uitzien.

Als die katholieke kerken al hun goud, hun met gouddraad bestikte gewaden, hun edelstenen, hun gebouwen, hun marmer, hun rijkdommen in zouden leveren en allemaal zoals Jezus zouden gaan leven, zou een groot deel (misschien wel de hele) van de arme bevolking schoon water en eten hebben. Om vanuit een basiliek met goud en edelstenen en alle luxe die je je maar kunt voorstellen, prediken dat we om een ander moeten geven. Dat maakt mij zo +_()^*&#$&^#%^(%&*(&*)_+(!

Thomas von der Dunk maakt ook korte metten met de hypocrisie van de katholieke kerk. Het hele instituut van oude mannen die zichzelf eindeloos verrijken en vrouwen die uit een soort zelfkastijding terugtreden om deze zelfde mannen te bedienen is toch een weerzinwekkende poppenkast?

De katholieke kerk is altijd een kerk van strijd en geweld, van onderdrukking geweest. Oorlogen en slachtoffers te over. Het geloof werd als dekmantel voor machinaties en zelfverrijking gebruikt. De mens in optima forma, een weerzinwekkende soort.

3 gedachten over “Paus heeft commentaar op glitter met kerst *proest*”

  1. Was ook mijn reactie, als er iets is wat uit glitter en praal bestaat is het de “ware kerk” wel.

Reacties zijn gesloten.