Beatrix bezorgd over (eigen?) hebzucht

Beatrix is bezorgd over hebzucht.

Geen land kan er wél bij varen als mensen alleen zijn gericht op eigen gewin. Bij het bepalen van de waarde van alles moet daarom meer gelden dan geld alleen. Geldzucht en zich verrijken vervormen het doel van de economie. Aan de nood van hen die niet voor zichzelf kunnen opkomen mag niet worden voorbijgegaan. Allen moeten kunnen méé-delen in welvaart zodat het menselijk welzijn steeds wordt verbonden met het algemeen belang (toespraak (PDF))

Goed punt van Bea. Vooral aangezien het vermogen van de Oranjes inmiddels in de buurt komt van 1 miljard euro. Daar kunnen we een hoop mensen van laten méé-delen.

27 gedachten over “Beatrix bezorgd over (eigen?) hebzucht”

 1. Dat lijkt me een te kort en te makkelijk commentaar dat geen recht doet aan de visie van de Koningin.

  Wat ik zo goed vind aan de toespraak is dat de Koningin een nieuw perspectief neerlegde dat ons als volk(eren) kan verenigen. Ze ziet haarscherp dat we in een tijd leven waarin alle instituties afbrokkelen. Instituten als kerk, overheid, politiek, wetenschap en zelfs de rechtspraak, worden allemaal geraakt door de ver-economisering van het wereldbeeld. Zo is er steeds minder dat ons als mensen verenigt en steeds meer dat ons scheidt. Terwijl juist dit soort instituties een gezamenlijke bodem vormen voor de samenlevende mens.

  De Koningin realiseert zich daarnaast dat zijzelf in Nederland ook een instituut is dat aan afbrokkeling onderhevig is. En zo, terwijl de politiek zijn best doet om de rol van het koningshuis te verminderen, gebruikt zij hét enige middel dat haar nog rest: het woord. Zij wijst in haar kersttoespraak op de noodzaak om een nieuwe gemeenschappelijke basis te vinden onder ons samenleven. Waarbij zij zeer kunstig -voor de goede verstaander- ook het kabinet Rutte en haar gedoger een spiegel voorhoudt en een veeg uit de pan geeft.

  Al met al legt de Koningin hiermee een briljante analyse, tekst en inspirerend perspectief neer. Om nog meer redenen die je hier kunt vinden:
  http://verbazingovernederland.blogspot.com/2011/12/kersttoespraak-2011-van-beatrix-op.html

 2. Het enige wat er in jouw ogen misschien “te kort en te makkelijk” aan is is dat het een waarheid als een koe is, de spijker op zijn kop & geen speld tussen te krijgen.

  Afgezien daarvan is het plakken van teksten in strijd met onze huisregels dus dringend verzoek om dat nooit meer te doen.

 3. Als de konigin zo bezord is over de verdeling van de welvaart in deze tijden van crisis zou ze de eerst komende jaren kunnen afzien van haar royale jaarlijkse toelage , met haar vermogen zou dat GEEN probleem moeten zijn .
  Dan laat je echt zien dat je meeleeft met de bevolking waarvan gevraagd wordt (steeds weer) de broekriem aan te halen .

 4. Weer, weer, weer en nogmaals weer heeft de koningin weer haar oor te luisteren gelegd bij de linkse elite door weer over het milieu te hebben terwijl iedereen weet dat na uitgebreid onderzoek door het wetenschappelijk bureau van de PVV er helemaal niks aan de hand is met de aarde en bijvoorbeeld in plaats dat die opwarmt maar juist afkoelt wat al heel gemakkelijk te bewijzen is doordat bijvoorbeeld in de vorige eeuw maar liefst 15 maal de Elfstedentocht is verreden en in de voorgaande eeuwen nooit.

  (NB: Het vermogen van het Koninklijk huis ligt zo rond 3 miljard euro. Een groot aandeel zit in Shell. Men schat dat de koningin net iets minder dan 5% heeft, wat een “meldingsplicht” voorkomt. Er is een verplichting bij bedrijven om aandelen die in het bezit zijn van personen, bedrijven of organisaties als die meer dan 5% is die te melden in hun jaaroverzichten. )

 5. Toch handig dat dat PVV volk in zijn reactie zo duidelijk laat zien dat zeniet serieus genomen hoeven worden (“monargie”…..). Of is dat humor? Of zijn ze net zo dronken als hun kamerleden? Dat spaart in ieder geval een reactie uit.

  noot redactie: de betreffende reactie is reeds verwijderd, we hadden zo maar het idee dat het niet de echte André Rouvoet was. Die spelt nl beter en gebruikt geen verbinding op de Filippijnen. 😛

 6. @7 In meerdere incarnaties zelfs. 😮

  Jammer voor ze dat ik altijd een venstertje met deze heb openstaan: http://www.infosniper.net/

  Dus geachte Andre (sic) rouvoet (sic), Kees van Vliet en Marko de Heer: a.u.b. één naam op deze site gebruiken en géén proxy’s in een of ander ververwijderd land. Dat is namelijk foei. (En ook niet doen of je een of andere BN’er bent. Dat is méér dan foei, dat is tegen de wet.)

 7. Chris Schreef:

  De grootste graaifamilie uit de geschiedenis en nog laf ook.

  Wilders en z’n volk bestaan nog maar 6 jaar hoor, maar inderdaad, het zijn wel de grootste lafbekken die we sinds het begin van de geschiedenis kennen of hebben gekend.

 8. Hemeltergend deze toespraak .Waarschijnlijk bij het uitzenden zat ze al in Lech
  Ga in godsnaam gewoon belasting betalen zodat we in wat zij vindt haar land,
  en de familie mee kunnen betalen aan de armste van onze bevolking
  Was ik uit de vagina van Juliana was gesprongen was ik gezien mijn leeftijd
  koning Jaap geweest .Wat een mens ,geen enkel gevoel met haar z.g onderdanen
  Hou op met dit sprookje!! Wilderts heef tniet altijd gelijk maar hier moet een einde aan
  komen!!

 9. h.heikens Schreef:

  over planeet aard gaat stuk of niet?????

  “Stuk” als in “uit elkaar ploffen”: voorlopig nog lang niet. 😉

  “Stuk” als in “onleefbaar voor de menselijke beschaving zoals wij die nu kennen”: als we zo doorgaan over 50 – 200 jaar. Helaas gelooft een aanmerkelijk deel van de grootverdieners in de olie-industrie dat God of een of andere onbekende natuurlijke cyclus ons wel zullen redden, dus ik vrees dat er een behoorlijk grote ramp nodig zal zijn voordat die hun oogjes opendoen. Naar de wetenschap luisteren ze in ieder geval niet.

 10. @15 Ja Moeder Aarde zucht onder het terreur van de mens. Wat zal ze blij zijn als die verziekers er niet meer zijn. Ze zijn wel hard op weg zichzelf uit te roeien.

 11. j.verbaan Schreef:

  Wilderts heef tniet altijd gelijk maar hier moet een einde aan
  komen!!

  Waar heeft hij gelijk en waar moet een einde aan komen?

 12. Keira Schreef:

  waar moet een einde aan komen?

  Staatshoofden met een andere mening. 😛

  (Staatshoofden met dezelfde mening als Wilders mogen natuurlijk aanblijven.)

 13. @jvdheuvel: Kaaskop vindt over hetzelfde onderwerp, dat je iemand niet mag aanvallen die zich hier niet kan verdedigen. Buiten het feit, dat Kaaskop zelf het Nederlands niet beheerst, is het toch verbijsterend om te moeten ontdekken, dat de meningen in dit forum zo uiteenlopend zijn, elkaar zelfs tegenspreken, als GW ergens iets over vindt. jvdheuvel mag hier dus wel iets over de Koningin schrijven, terwijl GW over hetzelfde onderwerp niet mag twitteren. Hypocriet of staat dan toch de vrijheid van meningsuiting hier centraal. Ik hoop het laatste. Fijne feestdagen voor een ieder en ik hoop dat ik mij in 2012 nog vaak mag ergeren aan jullie stellingnames. Een gelukkig 2012 voor alle krapuulers.

 14. Misschien dat mevrouw Bea volgend jaar de verlichting van de kerstboom even uit wil doen tijdens haar toespraak! Beetje overdreven en slecht voor de schatten van moeder Aarde om overdag zoveel verlichting te laten branden…

 15. Ger Schreef:

  Buiten het feit, dat Kaaskop zelf het Nederlands niet beheerst, is het toch verbijsterend om te moeten ontdekken, dat de meningen in dit forum zo uiteenlopend zijn, elkaar zelfs tegenspreken, als GW ergens iets over vindt. jvdheuvel mag hier dus wel iets over de Koningin schrijven, terwijl GW over hetzelfde onderwerp niet mag twitteren.

  Klachten over moderatie en meningen worden hier niet in behandeling genomen. Gezemel, gezeur en gezeik wordt niet in dank afgenomen, zelfs niet gehonoreerd. Kan mij/ons het wat schelen wat jouw meester Geurt Wilders niet zou mogen, ruft ergens anders je bruine onderbuiks windgoed.

 16. Abdul Alhazred Schreef:

  Klachten over moderatie en meningen worden hier niet in behandeling genomen. Gezemel, gezeur en gezeik wordt niet in dank afgenomen, zelfs niet gehonoreerd. Kan mij/ons het wat schelen wat jouw meester Geurt Wilders niet zou mogen, ruft ergens anders je bruine onderbuiks windgoed.

  Ik heb hier verder niets aan toe te voegen. Behalve misschien 😆

 17. voor iemand die afstamt van de volksmennende Oer-Wildersen die de gebroeders de Wit door de Oer-Tokkies hebben laten vermoorden zegt ze best leuke dingen …

  En mensen die op de PvdA stemmen stemmen op Bilderbergers … , laatste 10 jaar :
  2001 nam Ad Melkert deel , 2003 Wim Kok en Klaas de Vries , 2004 Bert Koenders , geen andere partij heeft zoveel Bilderbergbezoekers geleverd
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_Belgische_en_Nederlandse_deelnemers_van_Bilderbergconferenties#Nederlandse_deelnemers

  Vind je het dan vreemd dat hun aanhangers geconditioneerd worden dat het niet anders kan …

  Bij de oprichtingvergadering zat de PvdAr Henk Oosterhuis Verder waren er vaak PvdA bewindsleden aanwezig , maar daar ga ik maar eens een artikeltje over schrijven ….

 18. iig een reden voor de Volkskrant om wederom een foto van de blonde leider af te drukken op de voorpagina (voor de zoveelste keer)

 19. Ger Schreef:

  @jvdheuvel: Kaaskop vindt over hetzelfde onderwerp, dat je iemand niet mag aanvallen die zich hier niet kan verdedigen. Buiten het feit, dat Kaaskop zelf het Nederlands niet beheerst, is het toch verbijsterend om te moeten ontdekken, dat de meningen in dit forum zo uiteenlopend zijn, elkaar zelfs tegenspreken, als GW ergens iets over vindt. jvdheuvel mag hier dus wel iets over de Koningin schrijven, terwijl GW over hetzelfde onderwerp niet mag twitteren.

  Ten eerste is Krapuul geen kabinet, wij hoeven dus niet met één mond te spreken en kunnen het zelfs openlijk oneens zijn, en ten tweede maakt het wel een verschil of een website of krant een mening over de koningin ventileert of een bijna-medelid van de regering waar de koningin zelf ook deel van uit maakt.

 20. er word commentaar gegeven op de 1 miljoen of wat het ook is dat onze qween heeft,maar wat d8t je van al die miljoenen die 3fm dat glazenhuis heeft opgeleverd?dat geld kan 60 procent van de nederlandse bevolking ook wel gebruiken,want zoveel procent leeft al van de voeselbank na mijn idee
  daarnaast heeft onze koningin best gelijk dat we niet zuinig genoeg kunnen zijn als het om onze aarde gaat,en als koningin maak je reizen ja in belang van onze bevolking

Reacties zijn gesloten.