Utrechtse politie beukt licht getinte gehandicapte het ziekenhuis in

Ja ze hadden wel snel door dat hij geen inbreker was, maar ja; lichtgetint hè. Dan ben je allicht schuldig aan het één of ’t ander. Vooral dat hij niet wou opstaan toen ze hem op de grond hadden gesmeten was verdacht. Dat dat kwam doordat hij een dwarslaesie had, ja wat kan de politie daar aan doen. Toen maar de cel in hè. Nou en toen urineren niet lukte in verband met zijn dwarslaesie toen moest hij maar in zijn broek pissen aldus een Utrechtse agent. Anyway, kennelijk is er toch iets niet goed gegaan tijdens het verblijf bij de Utrechtse politie want inmiddels is Edu Nandlal, ex-profvoetballer en ex-gemeenteraadslid (voor Leefbaar Utrecht), opgenomen in het ziekenhuis. Dit is het soort politie-optreden waar de rechts-rabiate pisvingerlikkers op geilen. Dit is waar we keihard tegen moeten vechten.

Update: oh er komt “een onderzoek”.

34 gedachten over “Utrechtse politie beukt licht getinte gehandicapte het ziekenhuis in”

 1. volgens de Fototjes is hij niet zo licht getint hoor , voor de Utregse “wouten “gewoon een negert met stijl haar …

 2. Wat een flut journalistiek van De Nieuwe Utrechter, nu lijkt het alsof Dhr Nadlal een verhaaltje heeft opgehangen over zijn handicap, met een dwarslesie klim je NOOIT meer een gla\zanwassersladder op. En rijdt je geen bedrijfbus. Het zou zo simpel geweest zijn als ze voordien even de wiki er op opengeslagen hadden.

  [Aan de SLM-ramp hield Nandlal een GEDEELTELIJKE dwarslaesie over, waardoor hij voor de rest van zijn leven gehandicapt is. Aanvankelijk werd gedacht dat hij nooit meer zou kunnen lopen, maar hij moest en zou weer op twee benen staan. Dit doel heeft hij uiteindelijk, zij het met veel pijn en moeite, bereikt. Desalniettemin heeft hij een ernstige motorische stoornis.]

  Na het lezen van het artikel bedacht ik me wat vingerlikkendrechts wel niet van de ‘feiten’ zou zeggen, welnu, vingerlikkend rechts: Dhr Nadlal heeft ondanks de zware handicap toch geen uitkering en werkt voor zijn inkomsten, zijn bedrijf maakt schoon.

  En nog geen aangifte gedaan? Ik ben bereid om hem persoonlijk op te halen en die aangifte alsnog snel te gaan doen! Van de politiearts wil ik wel een weten of hij bekwaam was, niet alleen bevoegd! Als hij niet bekwaam was had hij de handelingen niet mogen verrichten. Over de agenten heb ik niets meer te zeggen dan : dom volk, kunnen zo bij de animalcops ná de opleiding die zij bllijkbaar ook nog niet voor de politie hadden gehad. Graus lijkt me bovendien een passende baas voor hen.

 3. Sommige mensen maken ook àlles mee, overleef je een vliegramp, word je invalide om vervolgens
  op de koop toe door een heel peloton Nederlandse smerissen inelkaar te worden geslagen omdat de huidskleur hen niet aanstaat.
  Ik hoop dat er bij de publieke omroep nog wat lef is om deze man zijn zegje te laten doen, P & W bijvoorbeeld. Zal wel niet, ligt te gevoelig, of verbod op last van hogerhand.
  Ben benieuwd of de media een tip van deze grauwsluier durven op te lichten ten gunste van meneer Nandlal.

 4. Dwarslaesies zijn er in alle soorten en maten, er is er geen een gelijk. Auto rijden is niet uitzonderlijk, zijn er wel meer die dat doen in aangepaste busjes/auto’s. Ik ken ook iemand die zich met dwarslaesie op krukken voort kan bewegen.
  Schandalig verhaal, geen woorden voor, bah.

 5. De cryptofascistische staat van Nederland wordt steeds minder cryptisch. Connexxion die samenwerkt met de ind, agenten die zonder onderzoek los gaan op ‘tips’ van burgers en een regering die wil dat de politie nog harder moet kunnen optreden.

 6. Ja klinkt naar bijvoorbeeld Engeland – het wordt steeds fijntjes overgeslagen in de propagandistische media dat “de rellen” van afgelopen zomer waren losgemaakt door het zomaar doodschieten van een zwarte taxichauffeur door de skinheads in uniform van Londen.

  Ik had dit bericht als kop gezien op nieuwssites en het feit dat het over een donkerhuidige man ging moest je er dan maar zelf bij denken.

 7. De Oost-Duitsland model “informateurs” handelwijze van de politie werpt zijn vruchten af: ” het leven van de anderen” valt steeds beter te volgen en te verstoren tegen alle mensen rechten in.

  Dit geval gaat zo ver buiten de toegestane in een rechtstaat dat de enige passende maatregel is aftreden van de politiechef.
  In Nederland mag je blijkbaar als gekleurd mens niet gewoon je burgers rechten uitoefen want je loopt het gevaar zomaar door politiegeweld overvallen te worden.

  De achterlijke Henk en Ingrid hebben hun zin weer gekregen in de politiestaat.

  Dit is van de type zaken dat Amnesty international wereldkundig maakt over landen met politieregimes.

 8. Het racisme wordt in Nederland steeds meer en meer zicht baar.
  Rechts NL likt hier zijn vingers bij af.

 9. @5 idd Ina: steeds minder cryptisch, maar al heel lang aanwezig.
  @8 evenzo Jochum: steeds meer ZICHTbaar ja.

  @7 Nexus: maak je geen illusies: die politiechef blijft tot zijn pensioen aan, mogelijk krijgt hij zelfs promotie.
  Herinner jij je mijn reactie op het art. Ich habe es nicht gewusst, waar jij weer op reageerde? Dat is echt het enige wat er aan te doen is en wat wij ook gaan doen.

  Ik heb al gereageerd op het bericht van Joke Mizée op Honderden agenten etc. en ik wil niet in herhaling vervallen.
  Wij nemen al jaren onze voorzorgen om aanvallen zoals op dhr. Nadlal tot een minimum te beperken (helemaal voorkomen is onmogelijk): geen auto meer rijden, altijd papieren bij je (zelfs bij het buitenzetten van de vuilniszak) ons supernetjes kleden ( ook blanken, maar zeker wij “anders-gekleurden” worden minder snel aangehouden in pak resp. mantelpak dan in joggingkleren) en voor mijn echtgenoot ( de “donkerst-gekleurde” in onze familie): niet met de erg licht uitgevallen kleindochters een ijsje kopen aan de overkant van de straat. Een vriend van ons is daar al een door de wouten voor gemolesteerd (en dat is meer dan 20 jaar geleden, toen moesten H&I nog worden uitgevonden!

  Ik wens dhr. Nadlal een voorspoedig herstel toe.

 10. @ jocghum:
  Klopt het gebeurt steeds meer,ook in winkels zie je die boze blikken steeds meer van autochtonen die buitenlanders vuil aankijken of met een neeschuddende beweging voorbij lopen.
  En ook worden autochtonen agressiever met opmerkingen wanneer iemand per ongeluk tegenaan loopt op de markt
  Er hangt ook een spanning buiten en je ziet dat autochtonen steeds meer een houding hebben van nu kom maar op.PVV staat achter ons

 11. Wat ik ook erg schokkend vind is dat bij de LPF indertijd zelfs surinamers waren betrokken,stuitend voor een negroide volk dat zo uitgebuit is en hun voorouders uitgemoord plus dat ze zwart zijn,toch in die partij mee gingen doen..heel bizar.wat geld allemaal kan doen.

  Maar ook zullen zij,de zwarte mens en de niet moslim allochtoon ook wel aan de beurt komen zo zie je maar weer met de zwarte taxichauffeur….

 12. LPF en Leefbaren zijn echt nog wel iets anders dan de Wildersstichting. Dat ziet men nu makkelijk over het hoofd: je kon er lid van worden en het waren (zijn, wat betreft de lokale lijsten) niet one-issueclubs.

 13. @9: Nada, het enige wat ik schreef op http://www.krapuul.nl/shrtnws/62639/honderden-agenten-ontslagen-wegens-wangedrag/#comment-93243 was: “Deze “Surinamer” is tevens raadslid voor Leefbaar Utrecht, dus misschien toch even afwachten hoe de vork nou echt in de steel zit.”
  Dat het zeer herkenbaar is, wil nog niet zeggen dat we het verhaal maar onmiddellijk voor zoete koek moeten slikken.

  @13: Nee, dat ben ik niet met je eens. ‘Leefbaar’ is op de meeste plekken een hele foute partij met foute raadsleden. Als het werkelijk een partij zou zijn met linkse trekjes, groene vingers etc., zoals ze zich graag profileren, dan zouden ze zich wel distantiëren van de rechtse hoofdmoot, die voorstander is van ‘keihard aanpakken’ en zeer dicht tegen de PVV aanschurkt.

 14. @ Joke Mizée:
  Klopt de gemeenschappelijke hoofdmoot van hun verkiezingprogramma waarmee zij de lijsten behaalden was/is Islam/allochtonen rethoriek..dat je er wel lid van kan zijn doet er niet toe,zegt meer over de persoon die ervan lid wil zijn.
  De andere eventuele verkiezingsissues die ze wellicht erbij hadden zijn enkel bijzaak

 15. Ik hoop ook dat deze allochtone van surinaamse afkomst zijnde man nu even nadenkt over zijn lidmaatschap bij een stichting die hetzelfde wil wat er nu met hemzelf is gebeurt….In je eigen vingers snijden heet zoiets

 16. Hou toch eens op met het woord allochtoon, deze man is gewoon een nederlander. bruin, zwat, geel of blank. Het kunnen allemaal nederlanders zijn. Haal het woord allochtoon erbij en het hele scenario rascisme etc. gaat er weer bij gehaald worden. Gelijke behandeling voor iedereen, daar hoort ook bij dat op blogs, in de pers of waar dan ook minder (beetje bij beetje) over allochtonen gepraat gaat worden. Sorry maar ik vind het gewoon een minderwaardig shit woord. Iemand vand de burgerlijke stand heeft me wel een gevraagd naar mijn allochtone partner ……….. grrrrrrrrrrrr

 17. @ LeRoiDanse:
  ja mij ook,maar realiteit van diverse politici en veel henken en ingrits..en het hierboven vermelde stuk over de man die door politie hard zou aangepakt zijn….warom dan? door dat hij lichtgetint/bruin evt moslim is toch? anders had het ook niet geplaatst te hoeven worden als er geen sprake van racisme is/was toch?

 18. @ Luc:
  Zolang er in de regering een door het volk gekozen beweging is die WEL het onderscheid tussen bepaalde burgers ziet….en het ook benoemt waarom hier niet dan ter uitleg?

 19. @17 en @18 Als men nou persé overal een huidskleur bij wil zien, stel ik voor om voortaan dezelfde notatie te gebruiken als in HTML, dus “Agenten (#CA8252 en #D38878) slaan invalide (#8A5E55) in elkaar.”

  Volgens mij zijn Hink en Engrid het na een paar weken zó zat om iedere keer een kleurentabel te moeten pakken dat ze zeggen “laat het dan helemáál maar weg.” 😛

 20. @20

  Omdat je er helemaal niets mee uitlegt! Volgens de definitie van allochtoon, trouwens, heeft huidskleur niet met het al dan niet allochtoon zijn te maken. Blanken kunnen ook van een andere wereld zijn, daarom!

 21. @ Luc:
  o echt? dus allochtonen oeps nederlandse mensen met kleurtje afkomstig uit andere cultuur,geboren in ander continent met wellicht andere religie…hoe moet het genoemd worden dan?
  Zijn dit ook nederlanders? tja helaas geld dat voor boel mensen niet..je legt er niets mee uit?
  Nou er zijn zo een boel onderbuikgevoelens mee het stemmen behaald.

 22. Er waren destijds meerdere politici die het woord allochtoon autochtoon hekelden wanneer het benoemt werd in discussie over racisme en ongelijkheid….welke waren dat nu ook weer in ieder geval rechtse.

 23. @ 23 Luc:
  De officiële benaming “allochtoon” zegt idd niets over iemands huidskleur, zelfs de onderverdeling in “westerse” en “niet westerse allochtoon” niet.
  H&I houden het simpeler: als je niet wit bent, heet je “buitenlander” ook al heb je vanaf je geboorte de NL nationaliteit en je voorouders van 3 á 4 generaties eveneens.
  Ik vind het prima om “allochtoon” te worden genoemd: aan franse vrienden heb ik uitgelegd dat dat zoiets is als “Hollandais d’ outre mer”.

  En dan nog wat Luc: het gaat toch echt wel over racisme: dat dhr Landlal door zijn invaliditeit niet snel genoeg uit zijn auto kon komen, is een tragische, maar bijkomende factor. Hij schijnt ook in 1e instantie te hebben geprotesteerd tegen de wijze waarop hij door de agenten werd aangesproken: Zoiets kun JIJ doen Luc, maar ík niet, mijn familie niet, jouw schoonfamilie ook niet en meneer Landlal evenmin!

  @14 Joke: “Leefbaar” is idd een absoluut foute partij, mee eens!

  @12,15 en 16 Kevin:
  Er zaten bij LPF destijds en zitten bij “Leefbaar” en ook bij Weert Gilders idd schokkend veel personen van surinaamse afkomst.
  Als “lichtgetinte/andersgekleurde/ allochtone” etc. en afkomstig uit de Antillen ( de Suri’s verwijten ons gewoonlijk dat wij ons niet nederlands genoeg gedragen en de nederlandse taal niet voldoende beheersen!) bekruipt mij dan een gevoel van afkeer en walging.
  Een dergelijk verschijnsel moet je echter rationaliseren en verklaren met de koloniale geschiedenis in het achterhoofd:
  – In Suriname werden vooral de diverse bevolkingsgroepen die na de afschaffing van de slavernij, de arbeidersklasse vormden, met voorbedachte rade door de kolonisator tegen elkaar opgezet. Een creoolse Suri noemt een Hindustani nog steeds een “koelie” en laatstgenoemde duidt de creool aan als “kafri”.
  Hier in NL hebben rechtse krachten kans gezien om de Marokkanen en Turken aan de Suri’s te presenteren als de huidige “koelie’s en kafri’s”.
  – Tijdens de slavernij maakte de kolonisator gebruik van zgn “redi musu”: slaven die gevluchte broeders opspoorden en vervolgden, ofwel met als beloning manu-missie (officiële vrijlating) ofwel onder bedreiging:
  anders wordt jijzelf/je vrouw/je kind etc doodgemarteld.

  De Suri’s die zich vandaag de dag in NL aansluiten bij fascistische/racistische of wat voor rechtse partijen of bewegingen dan ook, laten zich op dezelfde wijze inpakken!

 24. @26

  Ik zeg niets over het al dan niet rascistisch zijn van deze aktie voor hoever hij is gebeurd zoals het stukje beschrijft (zie link). Ik weet ondertussen ook niet meer wat ik nog wel en niet moet geloven MAAR e.e.a. wordt naar mijn smaak vaak veel groter gemaakt dan zou moeten.

  “Zoiets kun JIJ doen Luc, maar ík niet, mijn familie niet, jouw schoonfamilie ook niet en meneer Landlal evenmin!”

  Ik heb de nodige ervaringen c.q. problemen gehad met rascisme en een hoop aanverwante zaken, meer dan me lief is, maar ook hier weer “don’t put yourself in the victim role” zoals me laatst iemand vertelde.

 25. Ik kende een kaapverdische familie,een moeder met 4 kinderen zonder vader,die in de late jaren 70 naar Nederland kwamen.
  de moeder had werkte als werkster en de oudste dochter deed het huishouden,de kinderen waren ook nog eens van verschillende vaders.
  Het gezin was arm en had vanuit Caboverde niets anders dan een koffer met kleding,en veel Kaapverdianen wonen in Nederland die als gastarbeider hier gekomen zijn en gebleven,later ook hun gezinnen hier gehaald.

  Volgens satistieken wonen er meer Kaapverdianen in het westen dan op de eilanden zelf,toch ook vanwege economische omstandigheden denk ik,geen probleem.

  En toch hebben een boel Kaapverdianen op de LPF indertijd gestemd omdat er een kaapverdiaan in de partij zat……die partij waarvan men zei dat allochtonen vooral Turken en Marokkanen hier als gastarbeider kwamen en bleven met hun gezinnen…vergeten een boel creoolse mensen hun roots?opdezelfde manier hier gekomen gebleven

 26. @ Luc:
  Als je als mens van een andere cultuur,religie,huidskleur wordt beschimpt en ondergewaardeerd door THE dader ben je wel degelijk THE victim? of niet?
  Dus als racisten het over getinte mensen,moslims,buitenlanders, schelden zijn zij niet de victim?wie dan wel?over wie gaat het dan? over jou nee dus toch over degenen die zich aangesproken voelen die zwart bruin moslim buitenlander zijn of niet?

 27. @31
  heb eigenlijk geen zin meer om te reageren op je posts.
  lezen! weet echt niet wat ik hier mee moet, of sterker gezegd wil niet verder op jouw interpretaties van mijn berichten reageren. Groet Kevin.

 28. @26 Luc:

  Ik ben wel zo ongeveer 1 van de laatsten die zichzelf in “the victim role” plaatst. Maar ik ben wel realistisch (geworden). Ook ik heb jarenlang mezelf voorgehouden dat ik bij ieder incident eerst alle facts van alle kanten moest horen, alvorens een mening te ventileren. Anders had ik onmogelijk met mijn familie meer dan 40 jaar in NL kunnen wonen, werken en kinderen opvoeden.
  Natuurlijk heb jij ook de nodige ervaringen en problemen gehad met racisme en aanverwante zaken, dat heeft mijn Hollandse schoonzoon inmiddels ook!
  Maar weet je Luc: een racist reageert op wat hij/ziet: Als mijn schoonzoon in zijn auto zou worden aangehouden (wat wonderlijk genoeg nooit gebeurt!) zien ze alleen maar een blanke man (als zijn gezin of 1 van ons, de schoonfamilie, niet toevallig bij hem in auto zit). Hij heeft nooit hoeven uitstappen en met zijn handen op het dak van zijn auto hoeven te staan. Hij zou het zich idd kunnen permitteren om er iets van te zeggen als een agent een onbeschofte toon tegen hem zou aanslaan.
  Het is geen slachtofferrol als je weet wat je binnen een bepaalde samenleving wel en niet kunt doen zonder problemen te krijgen.
  Lieve Luc, niemand kan je vertellen wat je met deze materie MOET, want dat bepaal je zelf,
  Ik kan je wel vertellen wat je er in de praktijk van alle dag mee kúnt:
  -je kunt indien nodig je schoonfamilie vertegenwoordigen, wanneer zij iets van de overheid etc. nodig hebben: geloof me maar, ze krijgen die vergunning voor de uitbouw van hun huis, of die ontheffing voor de hinderwet, of die kapvergunning voor de boom in hun tuin eerder en gemakkelijk als jij hem aanvraagt.
  – ik weet niet in welk land de roots van jouw vrouw liggen, maar als er een dag komt dat zij en haar familie het in NL niet meer uithouden: ga mee!
  Voor ons is het inmiddels zover na 43 jaar: en onze schoonzoon wil mee en zijn familie ook! We zijn druk in voorbereiding , medio 2012 is het zover.
  Maak je niet kwaad op mij of op Kevin, bewaar je boosheid voor degenen die het verdienen.

Reacties zijn gesloten.