SP en VVD bijna hetzelfde aantal zetels.

Volgens M. de Hond zou de SP de op één na grootste partij worden als er “vandaag” verkiezingen zouden zijn. Toch wel een beetje leuk, want de PVV zakt twee zetels. Nou ja, niet echt om te jubelen nog, maar het verval is ingezet, en nu nog even de rest van die rare beweging weg.
Lees hier maar het berichtje. Nu maar hopen dat die extra zetels niet van de PVV komen, want daar heb je natuurlijk als SP ook geen moer aan.
Waarom die zogenaamd linkse partij D66 zoveel stijgt is me echt een raadsel.
Die andere peilingclub is minder enthousiast, en ook al wijken de data wat af, het geeft eigenlijk aan dat het maar een belabberde boel is in dat peilingencircus.
Maar enfin, een beetje leuk nieuws in die rotte Kerstdagentijd mag ook wel eens.

6 gedachten over “SP en VVD bijna hetzelfde aantal zetels.”

 1. LeRoiDanse schreef:

  en ook al wijken de data wat af, het geeft eigenlijk aan dat het maar een belabberde boel is in dat peilingencircus.

  Wat afwijken? 28 zetels voor de SP bij De Hond en daarentegen 18 zetels bij Synovate vind ik toch nog al een afwijking. Met je conclusie over de ‘belabberde boel in het peilingencircus’ kan ik het daarom eens zijn.

 2. @1: Sjaax

  Data kunnen zowel gegevens als de kalenderdata zijn, ik dacht aan de kalender. De gegevens van Synovate zijn beide anders, ook was de aankondiging van nieuwe miserie nog niet bekend.

 3. DE SP gaat winnen ten koste van de PVV, dat is de ontwikkeling die ik voor komend jaar voorspel. De crisis vraagt niet om xenofoob PVV-gegil, maar om sociale antwoorden. Niet dat de SP die altijd en in alle gevallen voorradig heeft (ik denk aan die plannen tot lijfeigenschap bij de gemeente Leiden waarin de SP had meegestemd) maar ze hebben in een pink meer sociaal gevoel dan de hele PVV bij elkaar.

 4. Het kabinet lijkt zijn meerderheid royaal genoeg kwijt te zijn om de oppositie reden te geven de boel op te blazen bij de eerstvolgende mogelijkheid. Maar eens snel een nieuwe lijsttrekker bij de pvda.

 5. Lex Schreef:

  Het kabinet lijkt zijn meerderheid royaal genoeg kwijt te zijn om de oppositie reden te geven de boel op te blazen bij de eerstvolgende mogelijkheid. Maar eens snel een nieuwe lijsttrekker bij de pvda.

  Leuk dat vertrouwen in de PvdA , maar die stappen eerder in een verkiezingsvrij nieuw kabinet met VVD en CDA dan dat ze de boel laten springen , en dan hoor je plotseling een gelul over “gegeven mandaat ” en “in het belang van het land geen Nieuwe Verkiezingen ” …….

 6. Het valt te hopen, dat partijen die het neo liberalisme aanhangen hun zetels verliezen.
  Zodat er weer gewerkt kan worden aan een sociaal Nederland.

Reacties zijn gesloten.