De kerk komt er echt niet met alleen een ‘herderlijk schrijven’ vanaf

Dit zegt Frans Timmermans (PvdA) in een gesprek over het afschaffen van de verjaring voor misbruik in de katholiek kerk. Het is ongelooflijk dat dat stelletje malloten denkt dat zij moeten prediken dat mensen die zijn misbruikt en geterroriseerd hèn vergeving moeten schenken. Zo werkt dat niet, beste mensen.

Ik heb er heel gemengde gevoelens over of de verjaring van dit soort misdrijven de oplossing is. Maar misschien is het wel goed als dat afgeschaft wordt. Net als met andere misdaden waarbij mensen levenslang krijgen als slachtoffer of achterblijver van een vermoord iemand. Misschien is het erkenning voor het feit dat het ernstig is, dat het zwaar genoeg is dat er geen ontsnappen meer aan mogelijk is. Net als dat veel slachtoffers ook nooit kunnen ontsnappen aan hun geleden leed, zo kan de de dader dan ook nooit meer ontsnappen.

Ja, ik vind het wel een goed idee, geloof ik, als het zou gebeuren. Schaf maar af die verjaring voor dit soort misdaden, en dan uiteraard niet alleen van de katholieke kerk.

1 gedachte over “De kerk komt er echt niet met alleen een ‘herderlijk schrijven’ vanaf”

  1. Ja de verjaring was echt LOL. HElemaal omdat sommige superrechtse personen dat ineens als verlichtende maatregel gingen voeren en dat we maar eens naar Muhammed moesten kijken ;). Want die moesten we maar eens gaan vervolgen :P.

    Echt erg.

Reacties zijn gesloten.