Gregorius heeft zichzelf nekschot gegeven

Gregorius Nekschot stopt met het maken van cartoons. Zijn spotprenten hadden het vermeende gevaar van de islam als onderwerp. Gregorius dankte zijn bekendheid in eerste instantie aan de website van Theo van Gogh, waar hij zijn tekeningen publiceerde. In 2008 werd hij gearresteerd onder het bewind van christenhypocriet Ernst Hirsch Ballin, wat politiek van links tot rechts voor veel ophef zorgde.

Gregorius heeft blijkbaar zijn functie gehad. Zowat iedereen weet nu dat het fundamentalisme een gevaarlijke stroming is, of het nu vanuit de islam, christendom, of vanuit een andere overtuiging komt. Maar we weten ook dat er geen grote acute dreiging is, hoewel kleine groepen of zelfs individuen (Breivik) vreselijke slachtingen kunnen aanrichten.

3 gedachten over “Gregorius heeft zichzelf nekschot gegeven”

 1. Toch één aantekeningetje… er wordt vaak gedacht dat Nekschot is opgebracht & vastgezet vanwege zijn tekeningen, maar dat was omdat hij weigerde met het onderzoek mee te werken. Als hij aan de deur had gezegd (hij was al wakker en aan het werk): “Goed hoor, jullie hebben me gevonden, ik ben Nekschot”, had hij weliswaar nog steeds moeten voorkomen, maar hij had niet meegehoeven.

 2. Kaaskop Schreef:

  ach, zijn weigering past goed in de slachtoffercultuur van de PVV en geestverwanten

  Reken maar dat “Nekschot” heeft zitten genieten.
  Ik had behoorlijk de pest in dat één van mijn affiches niet werd verboden, ondanks een aantal klachten.
  Het zou de handel namelijk nog behoorlijk wat groter maken dan hij al was. Maar ja, altijd is er wel iemand die verhindert dat je een paar centen verdiend. In dit geval was het de Officier van Justitie zelf die niks in een verbod zag. Hij had ‘m namelijk zelf in huis.
  Met een ander geval ging het om een affiche waarop de koningin te kakken werd gezet.
  Iemand in Baarn had ‘m voor het raam hangen. Die werd midden in de nacht wakker omdat er een paar politieagenten in z’n huis was om het ding weg te halen. Ze hadden dus letterlijk ingebroken. Dat was één incident en had te maken met het feit dat Beatrix toevallig die dag door die straat zou lopen om wat inkopen te doen. Het was uitverkoop dus moet je er bij zijn.
  De persoon bij wie was ingebroken snapte niet dat we geen zin hadden om de Telegraaf in te schakelen om daar luidkeels schande over te spreken.

Reacties zijn gesloten.