Uitzetcentra blijken wegpestcentra

Voor het geval u dacht in een net en beschaafd land te wonen dat kwetsbare mensen fatsoenlijk behandelt dient u dit artikel eens te lezen.

Voor het schamele bedrag van 1 euro per uur – dus ver onder het wettelijk minimumloon – kunnen de ouders schoonmaak- of keukenwerk verrichten. Het dagelijks leven in de locaties wordt beheerst door een uitgebreid sanctieregime. Wie zich niet aan de regels houdt, krijgt een boete. Als het brandalarm afgaat, krijgen de vluchtelingen een boete van 45 euro, meer dan een week leefgeld.

Als ze zich niet houden aan de dagelijkse meldplicht, dan volgt een boete van zes euro. Als de deurdranger kapot gaat, dan moet elke bewoner achter die deur 45 euro boete ophoesten. “Het COA zegt dat wij veel straf krijgen omdat we niet terug zijn gegaan naar ons eigen land”, liet een vluchteling weten. “Iemand van COA zei een keer tegen mij dat het hun doel is om ons gek te maken”, vertelt een ander.

UNICEF en Defense for Children vinden uitzetcentra ongeschikt voor kinderen. Rechts Nederland likt zijn vingers hier bij af.

1 gedachte over “Uitzetcentra blijken wegpestcentra”

  1. Ik lees in het art. in Doorbraak dat de toelage voor voeding e.d. 30 euro per week is: ik weet dat het in 2004 40 euro was. Dat was al een hongerfooi, hebben ze die arme mensen ook nog voor 25% gekort?!!
    Iemand met een behoorlijk salaris voelt het al als je b.v. bij pensionering 30% minder krijgt, en dan heb je niet eens meer kinderen te verzorgen. Het is toch meer dan schandalig!

    En dan 1 euro per uur voor schoonmaak- of keukenwerk! Ik vond de thuiszorgmedewerkers al onderbetaald met 13 euro per uur.

    En dan ook nog gevangen zitten!

    Schande!!!!

Reacties zijn gesloten.