Wapens bij extreemrechts – Stoer doen of schieten?

Bij kafka staat al een paar weken een zeer uitgebreid (helaas verre van compleet) artikel over extreem-rechts en hun hobby: wapens. Zie ook de hobby-vermelding in dit citaat: 

Extreemrechts en wapens, dat lijkt een bijzonder ongelukkige, zo niet levensgevaarlijke combinatie. Vooral nu de Noorse massamoordenaar Anders Breivik en de Duitse seriemoordenaars van de Nationalsozialistische Untergrund (NSU) laten zien waar gewapende rechtsextremisten toe in staat zijn. En toch lijkt de Nederlandse overheid in de vorm van politie en AIVD het wapenbezit van Nederlandse rechtsextremisten niet overdreven serieus te nemen. Er wordt wel degelijk tegen opgetreden, zo zijn er naar aanleiding van een tip van de AIVD onlangs enkele leden van de neonaziclub Ulfhednar gearresteerd met een tas vol vuurwapens. Maar in AIVD-rapportages wordt extreemrechts wapenbezit tegelijkertijd getypeerd als activiteiten in de hobbysfeer, het zou vooral om de symbolische waarde gaan. (kafka.antenna)

2 gedachten over “Wapens bij extreemrechts – Stoer doen of schieten?”

  1. Ulfhednar, Odins elitetroepen, in wolfsvellen gekleed…Niet echt lone wolves dus die werk maken van hun hobby.

  2. Draai maar het even om: “bij extreem -linkse groepering worden veel vuurwapens gevonden..”
    Dan was de wereld te klein geweest.

    Iemand blijft dekken en heeft interesse in het dekken van gewapend extreem rechts die maar een doel hebben – uiteindelijk zich bij moordcommando’a aan te sluiten.

Reacties zijn gesloten.