Gerechtigheid voor vrouwen in Egypte

Vrouwen in Egyptische gevangenissen  kunnen voortaan een maagdelijkheidstest weigeren. Deze uitspraak werd onlangs gedaan in de rechtbank door een Egyptische rechter. Een persoonlijke overwinning voor elke vrouw in Egypte, maar het Egyptische gedachtengoed kennende denk ik dat de vrouwen te vroeg juichen, het leger zit nog steeds stevig in het zadel.

Als reden voor de maagdelijkheidstest werd aangegeven dat de vrouwen die gevangen werden genomen zouden kunnen claimen dat ze verkracht waren door militairen. Meer aannemelijk is het dat de vrouwen nu inderdaad verkracht kunnen worden zonder dat er verder een haan naar kraait en mochten deze vrouwen er eventueel ook maar even aan denken om een aanklacht in te dienen kan er zo een valse getuigenis worden geproduceerd dat deze vrouwen in de prostitutie hadden gewerkt. De vrouwen zullen het dan wel nalaten om ook maar een rechtszaak te beginnen, familie zou kunnen worden bedreigd en ook dan zullen de vrouwen wel eerst tot tien tellen voor ze ook maar hun mond durven open te doen.

Het schrijnende van deze hele zaak is dat deze vrouwen reeds gemarteld zijn met elektrische schokken en ook stonden er een aantal militairen door het raam mee te gluren terwijl ze onderzocht werden op hun maagdelijkheid. Ook werd de test uitgevoerd door een mannelijke arts. Uiteindelijk werd het nieuws over deze vrouwen gewoon openbaar gemaakt wat een gigantische nederlaag en schande betekent voor zowel de gevangen vrouwen als hun betrokken familie.

Of deze uiterst vernederende test toegestaan is in de Islam? Nee, absoluut niet, dergelijke achterlijke barbaarse methodes worden vervloekt door de hooggeleerden maar dat zal het leger een zorg zijn zolang ze maar hun gang kunnen gaan en de vrouwen hun smoel maar dichthouden.

Komen zulke testen alleen in islamitische landen voor? Nee, ook niet. De Britten kunnen er ook wat van. Wat ik zelf nooit heb begrepen is waarom vrouwen hierop getest zouden moeten worden terwijl mannen deze vernedering niet hoeven te ondergaan.

3 gedachten over “Gerechtigheid voor vrouwen in Egypte”

  1. Gerechtigheid? Gaan we weer net als vroeger met de bijbel in de hand de wereld over hoe het allemaal zou moeten? ’s Lands wijs, ’s lands eer

  2. Robert, waarom gooi je altijd van die suggestieve opmerkingen uit? Of wellicht moeite met begrijpend lezen?

    Onder het oude, verderfelijke, verschrikkelijke en dictatoriale regime van Mubarak was maagdelijkheidstest verplicht. Begrepen tot zo ver? Okee, gaan we verder, let op:

    Nu, onder het tegenwoordige regime, is maagdelijkheidstest NIET MEER verplicht! met als bijkomstigheid dat geen vrouw meer zich nog aan een zo’n test laat onderwerpen, en wellicht zal die test later afgeschaft en verboden worden. Twee vliegen in één klap dus.
    Daarom noemt men dit: Gerechtigheid voor vrouwen in Egypte.

  3. Vroeger? Onze superieure joods-christelijke cultuur wordt geëxporteerd vanuit Venlo naar alle uithoeken van de wereld, inclusief Afghanistan

Reacties zijn gesloten.