Vijf jaar proeftijd voor nieuwe Nederlanders

Ja mensen, het kabinet heeft zijn volgende ongrondwettelijke, waarschijnlijk diverse internationale verdragen schendende politiestaatwetsvoorstel alweer klaar liggen: nieuwe Nederlanders krijgen te maken met een proeftijd van vijf jaar. Als ze binnen die vijf jaar een misdrijf plegen waarvoor ze maximaal twaalf jaar gevangenisstraf kunnen krijgen moet men het paspoort en de Nederlandse nationaliteit weer inleveren. Vooral de PVV heeft zich tijdens de kabinetsformatie hard gemaakt voor dit wetsvoorstel.

Waar men na intrekking van het paspoort verondersteld wordt heen te gaan – men zal immers vaak de vorige nationaliteit opgegeven hebben – daar heeft men nog niet over nagedacht.

Het betreft hier dus alleen immigranten die een veroordeling krijgen waar maximaal twaalf jaar gevangenisstraf of meer op staat (let wel, op staat, daar hoeven ze niet noodzakelijkerwijze toe veroordeeld te zijn), dus welk enorm probleem hier nu eigenlijk mee opgelost wordt is niet duidelijk, behalve dan het enorme probleem dat je een gedoogakkoord hebt gesloten met een stel bavianen.

Want het is natuurlijk weer gebaseerd op de achterbakse en racistische suggestie van de PVV die hier achter zit, als zou een groot deel van immigranten voortdurend misdrijven plegen waarvoor je tot twaalf jaar gevangenisstraf veroordeeld kunt worden.

Donner heeft dit walgelijke voorstelletje er met zijn schijnheilige calvinistenkop nog nét voor zijn vertrek doorgejast bij zijn ambtenaren, en die andere beroepshuichelaar van dit kabinet, minister Leers, mag het nu aan diezelfde Donner gaan voorleggen bij de Raad van State.

22 gedachten over “Vijf jaar proeftijd voor nieuwe Nederlanders”

 1. het zal een klassiek geval hellend vlak worden, eerst de fundamentele wijziging van de rechtspositie die wordt verkocht onder het mom van ach 12 jaar gevangenisstraf, dat zijn er niet zo veel blablabla en vervolgens worden de voorwaarden steeds verder aangescherpt

  fout parkeren? oh en nog moslim ook? hup, wegwezen

  zullen we het nog meemaken dat die NL/Turkse PVVster tijdens deze regeringsperiode van haar Turkse nationaliteit afkomt?

  het enkele feit dat geen enkel ander beschaafd land dergelijke regelgeving heeft zegt voldoende

  artikel 1 van de grondwet geldt alleen nog voor Ariërs (of wat daar voor moet doorgaan volgens de rassenleer van de PVV)

 2. Het is bij verdrag geregeld dat mensen niet statenloos gemaakt mogen worden. Dit is met name geflikt ten aanzien van mensen die de Spaanse Republiek te hulp zijn geschoten (Internationale Brigade en meer) in 1936-39: die verloren hun Nederlandse nationaliteit want hadden in een vreemd leger gediend.
  Het verbod hierop is sinds Nederlands lidmaatschap van de NAVO een dode letter.

  Kortom, het is alleen een manier om Nederland weer eens te schande te zetten en het kan tot in hoogste instantie aangevochten worden. Lawaai voor de Henk-en-Ingridbuehne.

  (Terzijde: ik kan plotseling geen trema of Umlaut meer zetten met dit fantastische Microschofttoetsenbord. Als iemand een oplossing weet…)

 3. @3
  Toetsenbord was ongevraagd op definitie=English (US) overgestapt, grrr

  Tweeëntwintig reeën vreeën tussen de weeë cacteeën aan de kusten van de zeeën, joechei

 4. Prima regeling toch? Als het echt allemaal van die lieverdjes zijn die binnenkomen verandert er dus niks.
  Maar mooi dat we het tuig meteen kunnen deporteren in plaats van levenslang te faciliteren.

 5. @6: Waarom moeten wij onze nieuwe “gasten” meteen maar alle rechten toekennen? Waarom 12 jaar of meer verblijf in een gevangenis betalen voor iemand die zich meteen na binnenkomst al niet kan gedragen.
  Als je het schuim van de aarde binnenhaalt moeten er ook mogelijkheden zijn om die weer persona non grata te verklaren. We hebben al meer dan genoeg tuig in NL

 6. @9: Mensen met een nieuwe verblijfsvergunning zijn nog geen Nederlanders. Kennelijk niet heel veel verstand van zaken

 7. Robert Schreef:

  @9: Mensen met een nieuwe verblijfsvergunning zijn nog geen Nederlanders. Kennelijk niet heel veel verstand van zaken

  Het gaat om mensen met een Nederlands paspoort:
  “Het kabinet wil nieuwkomers hun Nederlandse paspoort afnemen als ze binnen vijf jaar na hun naturalisatie worden veroordeeld voor een misdrijf ” staat in het gelinkte artikel.

 8. #8 Zo is het maar net Robert, we hebben al genoeg tuig in Nederland…. De helft van de PVV heeft zo onderhand een strafblad.

 9. @* : Robert:

  [ We hebben al meer dan genoeg tuig in NL ]

  Dat klopt ja. Trek jij volle zalen?

 10. Aangezien de PVV voorstander is van “administratieve detentie”, wat zo veel betekent als op z’n Israëlisch zonder proces de gevangenis in met een dagelijkse portie waterboarden door sadistische Hero’s, zal het er op neerkomen dat mensen hun nationaliteit kunnen verliezen zonder rechterlijke toetsing, gevolgd door deportatie. Daar likken Henk & Ingrid niet alleen hun vingers bij af, daar krijgen ze spontaan een orgasme van.

 11. lachen, om 12 jaar te krijgen moet je al snel een moordje plegen denk ik. stel, ik zeg stel want ik mag niet aanzetten om iemand fysiek ongemak toe te wensen, dat ik als nieuwe nederlander een of andere misselijkmakende haatpruik van het leven beroof …….. word ik gedeporteerd. niks het gevang in.

 12. Robert Schreef:

  @9: Mensen met een nieuwe verblijfsvergunning zijn nog geen Nederlanders. Kennelijk niet heel veel verstand van zaken

  Dat zijn nieuwe Nederlander die meedelen in de vreugde van onze intermenselijk gevoede & geïnspireerde multiculturele samenleving.
  Als je daar problemen mee hebt, moet je emigreren naar de planeet Xenofobia Robert. 😆
  Heb je al wapens om je te handhaven? Je inspirator Breivik leeft nog, wellicht dat hij je weet te vertellen hoe die te bemachtigen?

 13. @15

  Dan kun je bij leven genieten van je faam als moderne Georg Elser. Niet dat ik iemand op ideeën wil brengen natuurlijk. Ik wens Geert een lang leven met veel niet-fysiek ongemak 🙂

 14. @1 Kaaskop:
  Ik geloof net als jij, ook dat het een klassiek geval van hellend vlak wordt:
  na “fout parkeren en nog moslim ook” volgt: je hoeft niet eens fout te parkeren: en zelfs als je geen moslim bent, maar ooit genaturaliseerd tot Nederlander (mijn van geboorte Belgische, maar inmiddels Nederlandse schoondochter moet dan uitkijken!)
  Daarna: geboren met Nl paspoort maar “anderskleurig” ook eruit, (bijvoorbeeld vanwege reageren op Krapuul)
  Het zat er aan te komen, het gaat alleen een beetje sneller dan verwacht. Ik ben blij dat wij de beslissing om te “remigreren” al hebben genomen, hopenlijk is medio 2012 vroeg genoeg.
  .
  Die Robert (@ 5,8 en 10) kan tevreden zijn: Wij gaan al uit onszelf (administratieve detentie komt ons nog minder gezellig voor dan deportatie).
  Robert weet nog niet dat wij zelfs 10 “Ariërs” met ons meenemen (schoonkinderen en hun familieleden) ,
  maar dat vindt hij vast wel goed, want in zijn ogen zullen dat wel “verraders van eigen ras”zijn.

 15. @18

  Een dergelijk wetsvoorstel zal waarschijnlijk ritueel geslacht worden in de Eerste Kamer (zolang we die nog hebben). Mocht de EK daar geen stokje voor steken dan verwacht ik dat men de gevolgen succesvol kan aanvechten voor een rechter in binnen- of buitenland.

  Als eautogteaun voel ik me in dit land ook steeds minder thuis.

  Straks blijkt Henk Westbroek de grootste migratiedeskundige die dit land ooit heeft voortgebracht (Waar kan ik heen, ik kan niet naar…, daar is het te… Ik heb getwijfeld over België)

 16. Wat grappig, eigenlijk betreft het hier de slavernij principe uitgewerkt op een volgende hoogte: slaven hebben immers nooit dezelfde rechten als de Masters/Mbwana.

  Anders waren we eerst bezig om ons eigen tuig over de grens te loodsen volgens het bekende principe:
  “Eigen tuig eerst!”

 17. Als het echt noodzakelijk is, moet geldig ook voor gewone(?) Nederlanders. Nederlanders in buitenland (die passport van het land hebben) krijgen ook dezelfde wettelijke behandeling als ‘native’ toch

 18. Kan in het verlengde daarvan de “oprotpremie” in ere worden hersteld? En het liefst uitgebreid.
  Ik ben weliswaar met de NL nationaliteit geboren (voormalige koloniën) maar aangezien ik hier “allochtoon” wordt genoemd en soms ook “buitenlandse” (vnl. door Henk&Ingrid&Bounty: ” maar ik heb de NL nationaliteit meneer” “niets mee te maken, tóch ben je een buitenlander, dat je dát maar weet!”), in de afgelopen weken zelfs door een mede-allochtoon ben uitgemaakt voor “niet-geïntegreerd” meen ik er recht op te hebben!
  Minimaal vliegreis + verhuiskosten + herinrichtingskosten dus.
  En o ja, de kosten van uitbouw van ons huis in “thuisland” want wij zijn hier met ons 3 en ( man, vrouw, 1 kind) en nu zijn wij inclusief kleinkinderen, schoonkinderen ( + hun familie) met ons 19 en, dus het huis is ietwat aan de kleine kant!
  Dus kassa!

Reacties zijn gesloten.