Niet overal worden de boze geesten verjaagd

Morgenavond om 12 uur barst in geheel Nederland de hel los. Het is nieuwjaar geworden, 2012, en om de boze geesten te verdrijven heeft bijna iedereen voor honderden euro’s vuurwerk aangeschaft. Als je dat allemaal afsteekt dan blijven de geesten weg.

Heel Nederland? Nee. In een aantal afgelegen bungalowparken is geen knal te horen. Het afsteken van vuurwerk is er ten strengste verboden is en de bezoekers hebben bovendien bijna geen last van knallen vanuit de omgeving.

Vuurwerkvrije vakantieparken zijn zeer in trek bij Nederlanders die de jaarwisseling willen vieren zonder geknal. Alle huisjes op deze parken waren enkele maanden geleden al volgeboekt. Veel mensen die gebruik maken van de stille bungalows zijn hondenbezitters.
.

 

2 gedachten over “Niet overal worden de boze geesten verjaagd”

  1. Niet zo zeiken, en al helemaal niet over Honden. Als jij je hond niet aanhaalt als hij zielig gaat doen over knalletjes den wend hij er zo aan.

    Ben opgegroeid met Duitse Herders zodoende, en we mochten altijd graag vuurwerk afsteken. De hond kijkt namelijk naar de roedel wat het gedrag moet zijn, als je hem dus aan gaat houden een aaien als hij bang is dan denkt hij dat dat zo hoort.

  2. Vroeger had men honden om te jagen,of het erf te bewaken…nu worden er hondenkapsalons geopend en kinderwagentjes voor de hond verkocht,zo ook hondenpakjes en hoedjes en nagelmanicures
    uit eenzaamheid neemt men ook een hond die men dan ziet als partner of kind.

    Doordat men honden als huisdieren ging bestempelen namen boel mensen een hond in hun huis,ook te kleine huizen of teveel honden in een ruimte..het maakte niks meer uit.

    Hygiene,en ruimtegebrek voor honden,of het buitenzijn van honden wordt niet meer opgelet…zolang de eigenaar/es de hond eten geeft en dat de hond op de bank mag liggen is voor menig persoon gelijk aan dierenliefde…maar dat een hond ruimte nodig heeft of het roedel gevoel wilt uitten en lekker ravotten wil in een bos of weide dat vergeten ze.

Reacties zijn gesloten.