“PVV-kiezers verdienen het geld; andere Nederlanders geven het uit”

cbs-logo-nl Het door de PVV gewenste “snijden in linkse hobbies” krijgt een onverwachte nieuwe dimensie, zo blijkt uit baanbrekend onderzoek van het Centraal Bureau van de Statistiek; “85 procent van de Nederlandse burgers heeft een negatieve impact op de overheidsfinanciën, door een uitkering te ontvangen of in overheidsdienst te werken, terwijl 78 procent van alle overheidsinkomsten direct valt te herleiden tot een beperkte 15 procent van de Nederlanders, die deze 78 procent van alle overheidsinkomsten daadwerkelijk verdienen met arbeid”, aldus CBS onderzoeker Voorhamer; “ons onderzoek wijst uit dat deze 15 procent vrijwel geheel bestaat uit aanhang van de Partij voor de Vrijheid. Met andere woorden; de PVV-aanhang verdient het geld, de overige Nederlanders geven het uit.”

Dit plaatst het bekende “snijden in linkse hobbies” onbedoeld in een heel ander daglicht. “Met het beschikbaar komen van deze gegevens heeft de Partij voor de Vrijheid een machtig instrument in handen gekregen” aldus een bekende binnenhofwatcher die anoniem wenst te blijven; “blijkbaar heeft de PVV wel degelijk een punt, het moet voor de PVV-kiezers een verschrikking zijn om te zien hoe al het geld dat zij verdienen door de andere Nederlanders over de balk wordt gejaagd”.

Het CBS zal het onderzoeksrapport, getiteld “Zeggenschap over eigen geld” aanstaande donderdag presenteren aan de nationale pers in Haags perscentrum Nieuwspoort (Bron: CBS).

Update 1 april: lees ook 1 april grap/hoax Krapuul jammerlijke mislukking

9 gedachten over ““PVV-kiezers verdienen het geld; andere Nederlanders geven het uit””

  1. Wat ’n klikspaan toch die Voorhamer. Ik wilde juist m’n zomerhuisje gaan verbouwen met het salaris van Henk de Vries uit Zaltbommel.

  2. ❓ Ik kom echt nergens het origineel van dit bericht tegen, en ik vind het wel heel verdacht dat de PVV kiezers geen enkele “uitkering ontvangen” en “al het geld voor de staat verdient”. ❓

    Heb je een bron, jvdheuvel?

  3. So what? Mijn belastingscenten worden ook besteed aan zaken waar ik geen reet aan heb: gezinsvoorzieningen (ik ben vrijgezel), wegen (ik heb geeneens een rijbewijs), voetbal (wordt al jaren met subsidie overeind gehouden), etcetera. En een koppeling tussen een positieve bijdrage aan de staatsfinancien en het recht op politieke invloed? dat riekt naar stemrecht op basis van inkomen.

Reacties zijn gesloten.