‘Goed’ nieuws uit Griekenland

De kans is levensgroot dat de eurolanden een deel van hun leningen aan Griekenland moeten afschrijven. De bijdrage van banken aan de redding van Griekenland is niet genoeg.

en

Minister Jan Kees de Jager van Financiën heeft steeds gezegd dat Nederland zijn geld terugkrijgt. Maar volgens Wellink is dat niet realistisch: ‘Er zat een inconsistentie in alle verhalen die politici vertelden, want je kunt wel zeggen – zoals onze minister deed – dat het geld van overheden altijd terug zal komen, maar als je een steeds groter aandeel in de financiering van de Griekse schuld op je moet nemen, wordt die kans steeds kleiner.

Lees verder op de site van het Financieel Dagblad.

Dit is natuurlijk goed nieuws voor een ieder die op een Sapje zit te wachten zoals de Grote Lijder beloofd heeft:
http://www.youtube.com/watch?v=L3e7MYZEBZ4

Oftewel, als die blonde Kuifmakaak zich aan zijn woord houdt is het einde verhaal voor Rutte1.
Ik weet het antwoord van blondje al: NO WAY.

7 gedachten over “‘Goed’ nieuws uit Griekenland”

 1. Blijft een meesterlijk grappig fragment, Mevr. Sap die zichzelf volstrekt belachelijk maakt met haar kinderachtige toneelstukje met stopcontact. Maar in casu had Geert Wilders wel gelijk, er hadden nooit miljarden naar Griekenland mogen vertrekken. Die miljarden zijn alleen gebruikt om woekerrentes van te betalen die de heren bankiers met hun risicovolle leningen hebben “verdiend” en nu du lekker in de zak gestoken hebben. Zal ze vast wel een mooie bonus opgeleverd hebben.
  Beter hadden we die banken lekker laten stikken en heel veel success gewenst met de uitstaande schulden van Griekenland.

 2. Eigenlijk interesseert het mij geen ene moer of we dat geld kwijt zijn. GW heeft beloofd dat hij de stekker er uit trekt als niet alles terug komt. Blijkbaar komt dat geld niet terug, dus kans voor de oppositie.
  Bosma zal wel een smoesje voor hem verzinnen zodat hij zijn kont er weer voor wegdraait.

 3. 3
  Dirk Visser

  U vraagt naar de bekende weg.
  Hoeveel keren heeft hij zijn verkiezingsbelofte gehouden ?

 4. Volgens mij is hij incontinent of inconsistent, een van beide, of beide: “‘Er zat een inconsistentie in alle verhalen die politici vertelden” .

  Het zou kunnen zijn dat er zat incontinentie in alle verhalen dat de politici vertelden.

 5. Dat de Griekse overheid het geld, dat in feite onmiddellijk naar Franse en Duitse banken gaat waarbij Griekenland in het krijt staat, niet terug kan betalen, was bij voorbaat duidelijk.
  Als De Jager had verteld hoe het echt zit was het een beetje pijnlijk: weer een enorme subsidie voor het bankwezen.

Reacties zijn gesloten.