Nederlandse Joden vrezen ‘talibanisatie’

Het kan je zomaar gebeuren, heb je een prachtig land (ergens) waar alles koek en ei is en leven en laten leven en lang leve de lol, zoals bijvoorbeeld Israël, blijken daar óók al geflipte relifundies een mening durven te hebben. Nou en dan blijkt zomaar weer ineens waarom (ook) in Nederland Joden worden vereenzelvigd met Israël: ze gaan zich er tegenaan bemoeien (en dan komen er trouwens ook weer van die “liberalen” om de hoek kijken die vinden dat iets niet mag) (Telegraaf).

5 gedachten over “Nederlandse Joden vrezen ‘talibanisatie’”

 1. De orthodoxen dragen de ster want ze denken dat ze door de seculiere regering in eigen land worden gediscrimineerd.

  Daardoor mogen ze niet de vrouwen verplichten om steeds bijvoorbeeld achter in de bus te gaan zitten terwijl de mannen voorop moeten plaats gaan vinden. Een vrouw mag ook niet zomaar in de aanwezigheid van haar man het woord voeren enz. enz. in de bekende traditie die Wilders en PVV zo lief is.

 2. nexus m. Schreef:

  Een vrouw mag ook niet zomaar in de aanwezigheid van haar man het woord voeren enz. enz. in de bekende traditie die Wilders en PVV zo lief is.

  Er stond vroeger ƒ 5000,- boete als je als jood géén ster droeg. Hoeveel belasting wou Wilders ook al weer heffen op z’n kopvodden?

 3. Relatief gezien staat deze groep orthodoxe Joden in ongeveer dezelfde verhouding tot normale Joden als de extremistische Moslims tot normale Moslims. Volgens Wilders zijn alle Moslims extremistisch. Vraag me af of hij nu ook alle Joden extremistisch gaat noemen. Zou, zijn logica volgend, wel moeten. Misschien komt hij hierdoor in gewetensnood, misschien ook niet. Maar waarschijnlijk hoor je hem niet over de orthodoxen en zal er wel weer wat anders op de proppen komen waarmee hij de aandacht weer eens kan afleiden.

  MvG,

 4. John Schreef:

  Vraag me af of hij nu ook alle Joden extremistisch gaat noemen. Zou, zijn logica volgend, wel moeten.

  Ja, dat kan wel zijn maar het schijnt dat hij juist van deze groep z’n centjes ontvangt zo ook van extreem rechtse groepen in de VS, al is daar geen concreet bewijs van te vinden.
  Er bestaat een fonds “Vrienden van de PVV” waar je geld op kunt storten maar het is duidelijk dat Wilders/PVV geen vrienden heeft, want er komt kennelijk niks binnen via dat nummer. Zie http://www.vriendenvandepvv.nl/

 5. De Rabijn zegt aan het eind dat het te makkelijk gebruikt word,in dit geval mag je best wel van misbruik spreken.Maar ja het doel heilig alle middelen voor gelovigen en men vind het oeroude spelletje voor god spellen zo leuk net als al die andere extremistische gelovigen en soms ook in de politiek maar dan noem je ze dictator.

Reacties zijn gesloten.