In Nederland is de Tea Party aan de macht

Ook de Limburgse columnist Sante Brun windt zich op over het advies van het College voor Zorgverzekeringen dat ouderen, om het gezondheidsstelsel in Nederland nog een beetje overzichtelijk te houden, maar beter dood kunnen gaan.

Volgens hem is in Nederland de Tea Party aan de macht gekomen. Ons wacht een glorieuze toekomst zonder hinderlijke rollators op de stoep:

Als je er heel even over nadenkt, zie je hoeveel voordelen het heeft: niet meer al die trage rollators in de straten, weg met de grijze hoofden die je maar ophouden bij de kassa in de supermarkt, het gehele bejaardenwezen inclusief zinloze thuiszorg kan weg, de premies voor pensioen en ziektekosten kunnen tot een gering minimum worden teruggebracht – en de jongeren, die dit allemaal een prima idee vinden, die blijven gewoon op de bank zitten vreten en zuipen en kijken naar tv-programma’s met rare Engelse namen waar raar in gezongen en gesprongen wordt. En anders naar vreetprogramma’s. Geen zorgen: die jongelui halen de leeftijd niet eens waarop ze er zelf een eind aan moeten maken.

Zie ook Wikipedia.

6 gedachten over “In Nederland is de Tea Party aan de macht”

 1. Straks krijgen we wellicht een ziekteverzekeringsstelsel met creditpointssysteem.
  Na elke aanspraak ziektekosten worden er punten afgetrokken van een credittegoed. Ik stel me zo voor: Bij elke claim vergoeding medische zorg geldt omgekeerde bewijslast.
  Ongelukje met fiets? Harnekkige acné? Multiple Sclerose op jonge leeftijd? Ongewenst zwanger? Bedrijfsongevallletje? Medicatie en behandeling burn-out? Klap op hoofd van ME-wout tijdens demo? (Eigen schuld dikke bult) Bijziend, dus bril? Fysieke molestschade door rechtse elementen? Maagzweer wegens stress? Gehoorschade door werkplek? Kind dat door schoolarts ADHD is verklaard?

  Noem maar op. Vergoeding willen? Aantonen dat er geen gerede twijfel bestaat over
  oorzaak fysiek en psychisch ongemak. Een enorme aanwas van administrateurs, controlerende verzekeringsinspecteurs en juridisch claimpersoneel zal het gevolg zijn om de verzekeringscorporaties van dienst te zijn.
  Uiteraard zal men zich `all risk’ kunnen verzekeren tegen financieel ongemak bovenstaande tegen aanzienlijke meerprijs, ambtenaren en semi-overheidspersoneel zullen uiteraard sowieso verzekerd zijn, en bij ander hoog opgeleid personeel zit het gewoon in het bonuspakket en emolumentenregling. .

 2. Het voorstel komt dan ook niet voor niks van het Collega van ZorgVERZEKERAARS. Dus het is duidelijk, de zorg voor de ouderen wordt afgeknepen en men kan zich herverzekeren. Dus het is niet de bedoeling dat onze zorg goedkoper wordt, neen, er moet weer een verdieping met gouden kranen en veel marmer op de vloer op de zorgkantoren gebouwd worden.
  Kijk, als je als politicus, na je vakantie in de Tweede Kamer of een kabinetperiode, wilt cashen dan moet je wel uitzicht hebben op een leuke baan. Bij de zorgverzekeraars kan je altijd terecht voor zo’n leuk tijdspassering die ook nog pepernoten oplevert. Ik durf te wedden dat daarom deze idioterie ook gewoon beleid gaat worden.
  Tea Party? Koffiedrab!

 3. Anders ik wel, ben 68 jaar wanneer moet ik er een einde aan maken sjonge, jonge wie had dit gedacht

 4. Mark Schreef:

  Dus het is duidelijk, de zorg voor de ouderen wordt afgeknepen en men kan zich herverzekeren. Dus het is niet de bedoeling dat onze zorg goedkoper wordt, neen, er moet weer een verdieping met gouden kranen en veel marmer op de vloer op de zorgkantoren gebouwd worden.

  Ouderen, vooral deze zonder poen zijn gewoon een schadepost op de jaarrekening van de verzekeraar.
  Ze kosten heel veel geld. Ze belemmeren de optimalisatie van de winstmarges.

  Nu dat de rechtse coup met de privatisatie van de gezondheidszorg gelukt is moeten ze maar een weg vinden om deze last..sorry schadeposten weg te werken.

Reacties zijn gesloten.